Искрено не би знаел дали се воопшто утврдени. Претпоставувам дека се, ама ваљда не колку Авдивка, пошто нели Авдивка најутврден град. А реално Авдивка многу брзо падна одкако почна пенетрацијата, за разлика од да речеме Бахмут... притоа не зборам за околишните престрелки. Така да неможе да се знае дали ќе падне брзо или не. Јас мислам дека полека све оди кон тотален колапс на Украинците.Znaci, zborevme za Kramatorsk i Slavjansk. Nekoj pisa deka polesno kje padnat, ja rekov deka potesko. Me interesira ti so mislis? Se drugovo mi e mn opsto i bez prognozi.
Бахмут е дупло погочем затоа е поспороза разлика од да речеме Бахмут
Im odnel pokana ne e kriv coekot da go tepaat sea ke im pustat naoruzani batki i kombe i ke gi soberatТешко идела регрутацијата во последно време...
Проблемот со тој план, е фактот што онакви маалски батки има едно 100 пати повеќе од регрутери и војници што не се на фронт... Па сега види ти како ќе искочи резултатот на таа равенка.Im odnel pokana ne e kriv coekot da go tepaat sea ke im pustat naoruzani batki i kombe i ke gi soberat
Не е само до големината, мотивацијата, моралот. Реално според многу постови на Украинци, се очекуваше многу поголем отпор во Авдиевка, зграда по зграда... ама го немаше тоа.Бахмут е дупло погочем затоа е поспоро
Да и според СНН тоа го кажаа, и сега ги обвинуваат СНН за ширење руска пропаганда.Не е само до големината, мотивацијата, моралот. Реално според многу постови на Украинци, се очекуваше многу поголем отпор во Авдиевка, зграда по зграда... ама го немаше тоа.
30 ф16 се ништо за да се покаже некаков резултат. А искрено и ф16 се авиони од пред 50 години. Слично како и со Леопардите и со бредлињата, ништо нема да се смени, само ќе донесат поголема патња на Украинците.Ме интересира како ќе се покаже букот, с300 и остал арсенал на ПВО на Русиве.
И германците се доста заинтересирани да им пуштат Таурус.30 ф16 се ништо за да се покаже некаков резултат. А искрено и ф16 се авиони од пред 50 години. Слично како и со Леопардите и со бредлињата, ништо нема да се смени, само ќе донесат поголема патња на Украинците.
Ма не им треба и ним да тропаат глупости како овие. Таман си се местат работотите како што треба да бидат.И германците се доста заинтересирани да им пуштат Таурус.
Спремаат “изненадување” за Русите.
Притисок има Шолц, како и од САД така и дома. А со оглед дека е бимбло, ќе спушти гаќите.
Интересна екипа. Баррбок, онаа Фон лан Ороспијата и уште ко Хитлер во женска персона имаат, од паријата на ФДП Marie Agnes Zimmerman.
Овие првите пртежно надворешно работат. Оваа внатрешно обработува.
После Путин бил крив кога вика дека нацизмот против Русија живее во Европа.
Фали Жириновски кај Русиве. Медведев е мало дете во споредба со изјавине.