Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.829
Поени од реакции
2.043
Ако јас основам организација која тврди дека постојат само два пола и на таа организација се приклучи рамноземјаш. Тогаш таа организација станува организација на рамноземјаши. Тоа е ридикулирањето. Со тек на време јас, и сите со здравс мисла ќе почнеме да се повлекуваме (самоцензира) и најгласни ќе останат рамноземјашите и таа здрава мисла (идеја)е уништена. Јас пивеќе нема да се усудам да излезам во јавност да се борам за моите идеали бидејќи веќе сум маркиран како рамноземјаш.

Затоа фолијашите се најопасниот сегмент во едно модерно општество и се темел на контролата на здравта мисла. А центрите на моќ самите ги пуштаат и стимулираат во етер овие приказни, за да нели полесно го контролираат општеството.
Сега ти затера скрос Flatearth. Гла, не е толку комплицирано. Не се арни, во штимбата мислет дека се жени а имет куришчха ко на Пеја пајпата. Компренде?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Воук не се само половите, воук е едноставно кулминација (еволуција) на пропагандните методи во САД што се случуваат последните 80 години, заедно со развојот на медиумите. Со воук само се докажа дека и малоумни ставови можат да поминат со овие методи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.536
Поени од реакции
42.029
Воук многу удара на емоција и нечиви чувства, тип на размислување без ни малце прагматичност и употребување логика. Затоа не смее да им се даде многу замав пошто ќе ја претвори секоја држава у дистописка ретардација.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Бафра го гледа светот црно-бело, јас го гледам поинаку.
Да де, ти и Гоце Делчев (јаничарот) сте тие.
Ти не само што не гледаш, туку и кога ќе ти се презентира некој факт, игнор му правиш или без врска пробуваш да го негираш.
Во твојот поглед, небитни се фамилиите што 1.000 години се елита, небитно е влијанието на кралевите и ред други работи, иако во реалност е обратно. Тоа што ти не се замараш да прочиташ некоја информација плус, блазе си ти.

Баш напротив, во моментов глобалистите никад не биле толку слаби како што се сега во последните 80 години.
Како дојде до овој заклучок?
Глобалистите дали се посиромашни, дали изгубија сопственост врз поголемите и позначајни природни ресурси, а можеби ќе кажеш која од нивните цели не се реализираше.

Затоа фолијашите се најопасниот сегмент во едно модерно општество и се темел на контролата на здравта мисла.
:tapp:
Фолијашите биле најопасни, а не слепите верници, покорни пред авторитет, кои ги прават најголемите злосторства врз човештвото. :aplauz:

На крајот светот секогаш ќе биде за некој мајка, а за некој маќеа,
И сега според тебе излезе, црно бело. Чудна работа, со векови мајка е за одредени фамилии, ама според тебе тоа случајност е.

тебе е веќе све готово, џабе праиме муабет џабе се мачиме, не постои алтернатива, све е предодредено и тоа е тоа. Тоа е тој апатичен став и ширење апатија и безизлезност.
Ова често го наметнуваш врз другите, а не кажуваш според тебе кај ја гледаш светлината, ама не само да напишеш празни реченици со празна надеж

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Ова често го наметнуваш врз другите, а не кажуваш според тебе кај ја гледаш светлината, ама не само да напишеш празни реченици со празна надеж
Оваа реченица само потврдува дека сум во право, дека ти и таквите како тебе шират апатија... безизлезност или како што љубиш да кажеш не ја гледаат светлината...

А ако ти кажам каде ја гледам светлината, ти одма ќе кажеш, не тоа не е светлина тоа е темнина.... Тоа е тој параноичен став што е опасен за опшстеството и што тие што се на другата страна обожаваат да го имаш. Тоа значи дека со тебе ја постигнале целта, ти само чекаш да умреш и го проповедаш истото на другите.
Автоматски споено мислење:

И сега според тебе излезе, црно бело. Чудна работа, со векови мајка е за одредени фамилии, ама според тебе тоа случајност е.
Ако јас станам бизнисмен и моите поколенија со труд понатака го мултиплицираат тоа богатство во наредните 1000 години, тоа мојата фамилија автоматски не прави „лизарди“ кои го уништуваат човештвото и против кои треба да се човештвото да се бори со сите сили. По-комунистичко размислување од ова нема. За тебе сите кои се успешни и се со пари, се од другата страна на паричката. Буквално Ленин со таков проповед направил револуција. Притоа, денеска најголема контрола на светот имаат стартапи од пред 20 години.

Фолијашите биле најопасни, а не слепите верници, покорни пред авторитет, кои ги прават најголемите злосторства врз човештвото. :aplauz:
Фолијашите во случајов се слепи верници. Идејата на фолијашите е буквално превземена од инквизицијата. Самоцензура, стравот го чува лозјето...помирување со судбината на бидеш покорен.... Дали може да има попокорна личност од онаа која верува дека све е предодредено (живее во темница и не гледа светлина)

Како дојде до овој заклучок?
Глобалистите дали се посиромашни, дали изгубија сопственост врз поголемите и позначајни природни ресурси, а можеби ќе кажеш која од нивните цели не се реализираше.
Тебе све ти се врти околу парите. Не е важно кој има пари, да беше важно, тогаш немаше Гадафи да заврши со стап во газот. Важно е кој го има влијанието и моќта. Тоа е нештото без коешто парите се само празна хартија. Тоа е нешто што се менува во последниве 20 години.

а не кажуваш според тебе кај ја гледаш светлината
Јас не барам светлина, затоа што не живеам како тебе во темница.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Оваа реченица само потврдува дека сум во право, дека ти и таквите како тебе шират апатија... безизлезност или како што љубиш да кажеш не ја гледаат светлината...

А ако ти кажам каде ја гледам светлината, ти одма ќе кажеш, не тоа не е светлина тоа е темнина.... Тоа е тој параноичен став што е опасен за опшстеството и што тие што се на другата страна обожаваат да го имаш. Тоа значи дека со тебе ја постигнале целта, ти само чекаш да умреш и го проповедаш истото на другите
:pos:

Како тоа ја ширам апатија со укажување на факти која е причината за хаосот низ светот, со покажување на кој е виновникот што во 2024 луѓето треба да работат по 2 работи за да имаат нормален човечки живот....
Ако ја ширам апатија, ти тогаш што шириш.... Лук и вода, ветар и магла....

Ти кажи каде ја гледаш "светлината" не за мене, туку за другите, спаси ги од моето ширење на апатија.

Бог да чува какви се не глупости тресеш.

Важно е кој го има влијанието и моќта.
Па 1.000 години исти фамилии да се елита тоа значи влијание и моќ. Не знам што само тресеш глупости и без врска спинуваш, колку нешто да напишеш.

Фолијашите во случајов се слепи верници. Идејата на фолијашите е буквално превземена од инквизицијата. Самоцензура, стравот го чува лозјето...помирување со судбината на бидеш покорен....

Фолијашите биле помирени со судбината бе кажа... Они цензура прифаќале и правеле... :tapp:
Добро бе, ти ретардиран ли си или што е работава што наметнуваш спротивни карактеристики....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Како тоа ја ширам апатија со укажување на факти која е причината за хаосот низ светот, со покажување на кој е виновникот што во 2024 луѓето треба да работат по 2 работи за да имаат нормален човечки живот....
Ако ја ширам апатија, ти тогаш што шириш.... Лук и вода, ветар и магла....

Ти кажи каде ја гледаш "светлината" не за мене, туку за другите, спаси ги од моето ширење на апатија.

Бог да чува какви се не глупости тресеш.
И дека и Путин е дел од тоа и дека и Трамп е дел од тоа и дека Илон Маск и Такер Карлсон се дел од тоа... И дека сите што навидум се борат против тоа се уствари дел од тоа и дека никој неможе ништо да се превземе во врска со тоа... Едноставно треба да чекаме и да умреме.

Тоа е апатија... Ти како сакаш кажи го, факти макти, ама тоа е апатија. Како јас на човек кој се помирил со судбината и предодреденоста да му ја покажам светлината, кога едноставно тој е слеп.

Па 1.000 години исти фамилии да се елита тоа значи влијание и моќ. Не знам што само тресеш глупости и без врска спинуваш, колку нешто да напишеш.
Денеска најмоќните луѓе во САД се, Лари Пејџ, Марк Зукенберг, Бил Гејтс, Илон Маск, Џеф Безос.... целосната моќ за контрола врз луѓето во светот (не само во САД) ја имаат овие луѓе. Сите тие без исклучок не се дел од тие твои фамозни фамилии што владеат со светот иљадници години. Сите тие кога почињале пред 20-30 години биле клошари кои своите стартапи ги почнале во гаражи.

Фолијашите биле помирени со судбината бе кажа... Они цензура прифаќале и правеле... :tapp:
Добро бе, ти ретардиран ли си или што е работава што наметнуваш спротивни карактеристики....
Па ти тврдиш дека САД ќе се распадне и ќе има голем ресет, и кој што и да каже викаш дека тоа мора така да биде и никој неможе тоа да го смени. Не е тоа помирување со судбина ?

Тоа што ти го проповедаш тоа, не значи дека се бориш со таа замислена сосотјба (проекција на твојата параноја), туку само ја шириш твојата апатија.

А цензурата ја правиш со твоите теории на заговор, кога интелегентни луѓе ќе се најдат во ист кош со тебе, порадо би преќутеле или инстантно би се тргнале од тебе, за да не бидат и они етикетирани заради твоите глупости и да станат они во очите на другите равноземјаши.... Пошто сакал ти или неќел во таква една скупина, ти си тој што ќе биде најгласниот, пошто висината на тонот ти е единствиот аргумент со кој можеш да се носиш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.536
Поени од реакции
42.029
И дека и Путин е дел од тоа и дека и Трамп е дел од тоа и дека Илон Маск и Такер Карлсон се дел од тоа... И дека сите што навидум се борат против тоа се уствари дел од тоа и дека никој неможе ништо да се превземе во врска со тоа... Едноставно треба да чекаме и да умреме.

Тоа е апатија... Ти како сакаш кажи го, факти макти, ама тоа е апатија. Како јас на човек кој се помирил со судбината и предодреденоста да му ја покажам светлината, кога едноставно тој е слеп.

Денеска најмоќните луѓе во САД се, Лари Пејџ, Марк Зукенберг, Бил Гејтс, Илон Маск, Џеф Безос.... целосната моќ за контрола врз луѓето во светот (не само во САД) ја имаат овие луѓе. Сите тие без исклучок не се дел од тие твои фамозни фамилии што владеат со светот иљадници години. Сите тие кога почињале пред 20-30 години биле клошари кои своите стартапи ги почнале во гаражи.

Па ти тврдиш дека САД ќе се распадне и ќе има голем ресет, и кој што и да каже викаш дека тоа мора така да биде и никој неможе тоа да го смени. Не е тоа помирување со судбина ?

Тоа што ти го проповедаш тоа, не значи дека се бориш со таа замислена сосотјба (проекција на твојата параноја), туку само ја шириш твојата апатија.

А цензурата ја правиш со твоите теории на заговор, кога интелегентни луѓе ќе се најдат во ист кош со тебе, порадо би преќутеле или инстантно би се тргнале од тебе, за да не бидат и они етикетирани заради твоите глупости и да станат они во очите на другите равноземјаши.... Пошто сакал ти или неќел во таква една скупина, ти си тој што ќе биде најгласниот, пошто висината на тонот ти е единствиот аргумент со кој можеш да се носиш.
не си у право за тоа, фолијашите не се слепи следбеници на системот него сосема спротивното. Они знаат дека системот е трул и се сомневаат у све, па затоа има толку завери. Многу неточни, но многу и точни.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
не си у право за тоа, фолијашите не се слепи следбеници на системот него сосема спротивното. Они знаат дека системот е трул и се сомневаат у све, па затоа има толку завери. Многу неточни, но многу и точни.
Епа токму тоа ги прави сосема пригладни за автоцензура, они несвесно се корисни за ситемот.

Еве на пример, оформувате некое здружение со Бафра за заштита на правата на Македонците во Грција. И Бафра утредента почиња да дава интервју за големиот ресет. Автоматски си и ти во ист кош со Бафра. Нема да помине долго време и веќе нема да се збори за правата на Македонците во Грција, туку за фолијашките работи на Бафра и здружението е осудено на пропаст (иако и ти и Бафра имате чесни намери). Самите теории на заговор се измислени или се гаат од тие пропагандистички центри за да се покрие вистината со тие систематски глупости, а луѓето попут бафра тоа го овозможуваат. Системот сака Бафра да го шири својот став, дека тоа им олеснува да ја ридикулираат разумната мисла.

Тоа све се случуваше во шарената револуција... Се накалемија теоретичари на заговор на страната на одбаната на името и интелектуалната мисла беше заќутена. Види ги денес бранителите на Македонската кауза, Палчо, Родина, Бачев... Све у главата им се мотаат лизарди, илуминати, масон, власи.... Така е умртвен патриотизмот кај нас. Никој не збори за каузата, туку зборат за власите фамилиите, масоните, ротшилди... Не викам дека немаат добри намери, но џабе, кога наместо да привлекуваат паметни луѓе, привлекуваат дебили.

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Па ти тврдиш дека САД ќе се распадне и ќе има голем ресет, и кој што и да каже викаш дека тоа мора така да биде и никој неможе тоа да го смени. Не е тоа помирување со судбина
Тврдењето се базира на факти, односно активности, од кои последиците се познати. Пример ќе ти дадам, ако некој испие 2 пилули цијанид, а не ги знае последиците, тоа што ќе се однесува ко тебе, глуп, наивен, ќе тресе зелени и ќе се надева на што ти ја знам, не значи дека нема да се случи неизбежното. Последиците од 2 пилули цијанид, не знам кој може да ги смени.
Така и со САД, кога со децении нема владеење на правото, кога со децении се применуваат социјалистички и комунистички мерки, последиците се јасни. Ако тебе не ти се јасни, тогаш живеј во заблуда дека Аргентина, СФРЈ, СССР, Кина, Венецуела ги распаднале лошите капиталисти. Јас со самото укажување на причините значи дека сакам подобра иднина, а тие што ќутат ко тебе, се соучесници.

Фолијашите да кажеш дека биле тие што се помириле со судбината, што е 180 степени спротивно, ептен ти летнало тебе пилето, блазе си ти. :D

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Фолијашите да кажеш дека биле тие што се помириле со судбината, што е 180 степени спротивно, ептен ти летнало тебе пилето, блазе си ти. :D
Еве, ако не си се помирил со судбина, кажи што треба да се направи за да се промени тоа што не сакаш да се случи. Де ти покажи го светлото.

тогаш живеј во заблуда дека Аргентина, СФРЈ, СССР, Кина, Венецуела ги распаднале лошите капиталисти.
Кога јас сум се изјаснил во врска со ова вака како што ти си мислиш дека сум се изјаснил.... Или само ја покажуваш паранојата...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Еве, ако не си се помирил со судбина, кажи што треба да се направи за да се промени тоа што не сакаш да се случи. Де ти покажи го светлото.
Ти требаше да кажеш, оти нели ние сме се помириле, а ти си воинот на коњ.
Само што никако да зуцнеш, туку лепиш етикети од ракав и некакви глупи оправдувања ако кажеш, немало да те сфатиме. Браос се извади (y)

Сите тие кога почињале пред 20-30 години биле клошари кои своите стартапи ги почнале во гаражи.
Заборавив на овој дел. Ти стварно веруваш во таа прикаска дека почнале во гаража :pos: не еден, не двајца, туку повеќето почнале во гаражи :tapp:

Иди побарај која била мајка му на Бил Гејтс, а кој татко му, како ИБМ му помогнале, нормално нечесно према другиот лик (Gary Arlen Kildall ) кој имал други планови со развојот на софтвери. После побарај кој бил таткото на Безос, кој е таткото на Маск итн.
Си верува он дека почнале во гаражи и после фолијашите биле наивните, паранои, рептили....а он верува во дедо мраз и во магични гаражи, малеее :pos: :cuc:

Добро, вие со генералчето верувате дека невина родила син, кој на 33 години воскреснал, а не па во прикаските со гаражите.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.037
Поени од реакции
11.251
Добро, вие со генералчето верувате дека невина родила син, кој на 33 години воскреснал, а не па во прикаските со гаражите.
Да не ми јадиш курот кога не те чепкам по темите.
Океј торбеш?

И да не ми гибаш религијата пошто јас твојата торбешка природа никогаш не ја имам чепнато, а за религија не ми е ни гајле која ја проповедаш.
Многу ми ти јади муцето ничим изазвано.

Мочко.

А ако те тригернува тоа шо му лајкам пост на Јамајка, а не тебе, тогаш немој да си толку саможив кретен и дебатирај конструктивно, наместо со глата во ѕид и нур та нур.

Сега одјеби.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Ти требаше да кажеш, оти нели ние сме се помириле, а ти си воинот на коњ.
Само што никако да зуцнеш, туку лепиш етикети од ракав и некакви глупи оправдувања ако кажеш, немало да те сфатиме. Браос се извади (y)
Што да кажам бе дрво едно неделкано. Јас не живеам во мрак, јас живеам во светлина. Ти си тој што бара светлина. Јас сум свесен дека светот е променлив, секогаш бил променлив, се што треба да направи човек/народ е да биде спремен на промените. Не ми се мене криви власите ниту било кој друг, ниту пак пречка за да успеам во Македонија или било каде. Тоа што не ми чини отворено го кажувам и во Америка и тука кај нас. Со ништо не сум се помирил, туку ги гледам работите разумно и бегам од параноични луѓе кои дегенерираат во ве тешки фолијаши, кои шират само небулози и апатија.

Имав таква борба во минатото кога таквите како тебе ни се накотија и ни уништија златно движење. Буквално све што денеска се случува со тие здруженија. Така да многу добро знам каква штета и чинат таквите како тебе на Македонија. Направивте да му е срам на човек да го вее знамето од Кутлеш или каже некоја патриотска мисла, пошто прво што асоцира тоа е на луѓето како тебе.

И да, како што Бане испадна дека е влав, така и Бил Гејтс ќе испадне дека стрина му и тетка и на ИБМ сестра му заедно пружале алишта и ништо не е случајно во светот успеваат само тие што се со предиспозиции. Ако успее некој, мора да е скриен влав.

Ова може само радикален муслиман (од типот на оние што ги убија децата на Велигден ) или атеистички малоумен фундаменталист да го пише.... Не сум некој верник, но ова што си го пишал е одвратно. Се гледа дека си исфрустрирано копиле кое го изело стапот ради ароганцијата на својата глупост и базичната приученост, па сега цел свет му е крив за тоа. И да се осудеше да ми го кажеш ова во очи, дефинитивно ќе јадев уште една кривична.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Ти си тој што бара светлина. Јас сум свесен дека светот е променлив, секогаш бил променлив,
Е како бе сеа променлив е, ама за едни исти е мајка, а за други е маќеа, едни исти фамилии се елитата, а другите потрчковци, овци за стрижење...
Кај виде дека барам светлина, пак самиот наметнуваш некои работи кои врска немаат. Дај прекини да им кажуваш на другите што се, какви се, што бараат, збори си за себе.

Се гледа дека си исфрустрирано копиле кое неписмено го изело стапот, па сега ц
По што тоа виде...
Каде мене ме читаш по темите да плачам или офкам... Каде ме читаш да пљукам по сдс или дпне или левица.
Не бе копито, тоа ти и генералчето го правите, тендер патриоти, па за да ви олесни врз другите проектирате своите буљашки карактеристики.
А за неписмен јасно е според тоа во што веруваш, а вие со генералчето верувате дека невина родила син кој на 33г воскреснал.
Не сум атеист, а па уште помалку муслиман, не ми е сечена кожичката :P.
Наместо да прочиташ која била мајката на Бил Гејтс ти реши да тресеш зелени, власи дрн дрн јариња и после човек да те смета за сериозен и писмен????

Kajgana Shop

На врв Bottom