Ima raboti na koi moze da izdade megjunarodna garancija, ama na niv nemas nekoi pravila koi treba da se zapazat HINT: pravilna instalacija i prevzemanje odgovornost dokolku istata ne e pravilna.Oti da ne ,mozi megunarodna garancija,imam i Nikon fotoaparat kupeno,vazi megunarodna garancija,plus za tukasna cena na kinez si kupuvas grcki japanec.Na vremeto Japoncite vadea megunarodni garancii,a i germanskite proizvodi go imaa toa.
Sekoja cest kako gi izramni klimi so foto aparat, sto e sledno imam i saat budilnik od pazarce kupeno japonski e mozam baterii niz cel svet da mu najdam?
Apple izdava megjunarodna garancija za svoite uredi bez razlika dali imas smetka ili ne. Od denot koga ke go aktiviras proizvodot imas 1 godina.
Garmin izdava megjunardna garancija ama vo nea ne e se pokrieno od lokalniot servis za nekoi raboti moras pak da odis preku servisot od kade e kupen.
Nikon/Canon/Fujifilm i skoro site sto prodavaat foto oprema garancijata im vazi vo mnogu zemji
Ama ako ne uspea da procitas megju redovi, da ti olesnam stanuva zbor za elektronika koja nit e zavisna od montaza nit pa e komplicirana za upotreba. Taa klima od Grcka bez monteri koi se odobreni od niv za montaza ima garancija se dedeka ne ja izvadis od kutijata i ja montiras na dzid.
Автоматски споено мислење:
Posledno bese 1 godina, da imase nekoja promena ke se potepaa tuka da se pofalat.@Strelec колку е сега безусловната гаранција на Gree клима ако не ја продолжуваш со годишен сервис?