Kako popot sto vrvi i baci raka zema toa e 1500 denari.Niti prska so bosilekot niti nisto.Za prskanje ili hemisko baska pari.Neli na coekot na IT forumot mu baraja 1500 denari samo za prodolzuvanje,a ako saka da ja poprska co bosilekot toa bile drugi nadlezni.@filipinec ти сигурно оноа прскањето на филтрите со растворен омекшивач за алишта што го прават кога заверуваат гаранција го мешаш со хемиско чистење...
Abe vazela ne vazela,ne mi se dava po 1500 denari sekoja godina.So i fali na prvana Toshiba eve istera 13 zimi.Ima raboti na koi moze da izdade megjunarodna garancija, ama na niv nemas nekoi pravila koi treba da se zapazat HINT: pravilna instalacija i prevzemanje odgovornost dokolku istata ne e pravilna.
Sekoja cest kako gi izramni klimi so foto aparat, sto e sledno imam i saat budilnik od pazarce kupeno japonski e mozam baterii niz cel svet da mu najdam?
Apple izdava megjunarodna garancija za svoite uredi bez razlika dali imas smetka ili ne. Od denot koga ke go aktiviras proizvodot imas 1 godina.
Garmin izdava megjunardna garancija ama vo nea ne e se pokrieno od lokalniot servis za nekoi raboti moras pak da odis preku servisot od kade e kupen.
Nikon/Canon/Fujifilm i skoro site sto prodavaat foto oprema garancijata im vazi vo mnogu zemji
Ama ako ne uspea da procitas megju redovi, da ti olesnam stanuva zbor za elektronika koja nit e zavisna od montaza nit pa e komplicirana za upotreba. Taa klima od Grcka bez monteri koi se odobreni od niv za montaza ima garancija se dedeka ne ja izvadis od kutijata i ja montiras na dzid.
Автоматски споено мислење:
Posledno bese 1 godina, da imase nekoja promena ke se potepaa tuka da se pofalat.
Ako se pogodi arno,ama eve vtora zima turka novava.
A so deka ke ja zemam od tuka ke imam tri godini bezuslovna na Toshiba.
Sega nekogas treba i rizik.Ima deloj Grcija ili na Ali ,ama sepak e poispitana marka.
Ako sakas od tuka 30% poskapo.Toa e toa.