Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу рано објавија, да беше барем објавено дека заминува од МБ на полусезона ако не и во вториот дел на сезоната, вака уште непочната ни првата трка.... нема да му е во интерес ниту на Луис да дава совети во која насока да се рзвива болидот, ниту на МБ да му кажува за развојот на болидот кога се знае дека може да кодоши во СФ. Сега е на Расел да дај се од себе кога логично екипата би требало да му е понаклонета.

Луис нема појма од аеродинамика и инженерија. Тоа многу пати е спомнато, он вози како ја осеќа колата.

Оп оп, Лоик Сиера од Мерцедес у Ферари уште пред Хамилтон. Трач муабет е дека бил можеби и главниот мотиватор за Хамилтон у Ферари да дојде. Инаку е човек со титула Head of Vehicle Performance. Ова е више озбилен потег на Васер. По сите овие потези искача дека е она што му требаше на Ферари, одамна немаше ballsy потег Ферари а изгуби еден куп луѓе на сметка на други тимови.

Да не избрзувам со заклучоци ама ми се свиѓа Васер како хендла моментално на пазарот со носење на кадри. Се надевам ќе донесе ова позитивни ствари. Мислам дека Сиера ќе влезе во таа 1 годишна пауза кај што не смее да има допир со Ф1 ствари.

According to Motorsport - Total, Christian Horner is said to have been friendly advised to voluntarily resign as team boss and vacate his post.

Не би било баш убаво за РБ ако треба да си оди Хорнер али ваљда има ептен голем хаос напраено.

According to Motorsport - Total, Christian Horner is said to have been friendly advised to voluntarily resign as team boss and vacate his post.

Не би било баш убаво за РБ ако треба да си оди Хорнер али ваљда има ептен голем хаос напраено.
Што поточно се знае? Не успеав никаде да најдам ништо.

Што поточно се знае? Не успеав никаде да најдам ништо.
Германски Билд пиша као демек Хорнер праќал недолични слики на вработена во тимот.
Трагикомедија

Сакаш да уништиш било каква кариера денес на позната фаца ...
Обвини го за непристојно однесување кон рандом женска личност од неговото опкружување.

Хорнер негирал целосно ги демантирал овие работи.

Тајмингот за ова патем е многу интересен, и не верувам дека е случаен.

Сакаш да уништиш било каква кариера денес на позната фаца ...
Обвини го за непристојно однесување кон рандом женска личност од неговото опкружување.

Хорнер негирал целосно ги демантирал овие работи.

Тајмингот за ова патем е многу интересен, и не верувам дека е случаен.
Васер МастерВлан :icon_lol:
Земи им го главниот за перформанси на Мерцедес, елиминирај го шефот на тимот на РБ. Хамилтон 2025 WDC :sneaky::icon_lol:

Вилијамсов ептен кеиф ми прави на изглед, се надевам дека ке можат да се мешаат у Q2 и борби за поени

Не знам зашто ама Алпин ми е најнепознаница со што ливери ке искочат, сешто можам да очекувам од нив. Ама ако BWT им е уште спонзор мислам дека нема да има многу отстапки

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom