Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
da nemase ke bese negde7-8 mesto.vaka se 2.i liga na sampioni gazat.taka da faktot ne ti e bas cvrst
Види, да не ме сватиш погрешно, не го омаловажувам тимот или нешто слично. Јувентус е втор ама со цели -9 бода а уште не е ни при крај сезоната. Тим за титула е оној кој може да се бори до крај. Едноставно нема доволно силна клупа па можеби и дел од првотимците не се најдобро решение. Првенството е долго и треба да се издржат 30 и кусур кола. Слична е ситуацијата во шпанско, Реал можеби е втор, ама нема тим со кој може да ја загрози Барса, уште сега се знае првакот. Тоа е тоа...

M

Mario Gómez

Гостин
Па за модерни и за атмосвера имаш Вест Фален и Гелзенкирхен.Финтата е што стадионите се почесто празни.А за дербиња и за се друго има добра атмосвера само на Џузепе меаца(јас така си го викам)!

И темава станала битка на сите овие италијански фанови!

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
Види, да не ме сватиш погрешно, не го омаловажувам тимот или нешто слично. Јувентус е втор ама со цели -9 бода а уште не е ни при крај сезоната. Тим за титула е оној кој може да се бори до крај. Едноставно нема доволно силна клупа па можеби и дел од првотимците не се најдобро решение. Првенството е долго и треба да се издржат 30 и кусур кола. Слична е ситуацијата во шпанско, Реал можеби е втор, ама нема тим со кој може да ја загрози Барса, уште сега се знае првакот. Тоа е тоа...

cekaj cekaj na krajot toj sto ke se smee najslatko ke mu e

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
ne se slagam bas ali ke vidime.ima uste dosta borba.jas se nadevam na titula,ti isto taka.vremeto ke pokaze:smir::smir:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Така си оди тоа, некогаш добиваш, некогаш губиш. Ова се години на Интер, се разбира и тоа нема вечно да трае. Но трпението и вложувањата на Морати после долго време се исплатеа и имаме право да бидеме среќни. Знам дека повеќето навивачи на Јуве во себе се чувствуваат обесправени или оштетени, но ние како навивачи на Интер многу подолго го чувствувавме истотот, и се покажа дека сме биле во право.

Како и да е,објективно во моментов Јувентус нема тим за титула а јас се надевам дека догодина ќе бидат и Јувентус и Милан посилни а првенството понеизвесно.
Кога ке видиш ова е реалноста, а нормално нема да се согласам со потцртаното.Бидејќи секој фан си верувава во својот тим каков и да е и колку и да е неконкурентен. Јувентус и за опстанок да се бори јас пак ке верувам во Титула. Можеби менталитетот на Јуве е таков (верувам и вие знаете) И е еден од најголемите европски клубови.
Нашата љубов кон клубовите некогаш може да биде и причината за некои по жестоки реакции на форумов кога ке се чепнат неки болни теми. Така да се извинувам ако навредив некој, се што сакав е да ги одбранам ставовите кои ги имам за мојот тим и да се обидам да ги разубедам тие што мислат поинаку. Секој си има право на свое мислење, некогаш тоа е спротивно со друг член (тоа е нормално) така да избиваат и неконтролирани дискусии.:smir:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Како што е факт дека Јуве местеше и дека играше во Сериа Б, факт е...
Како што е факт дека Јуве остана без две титули од тоа факт е...
Како што е факт дека другите 27 титули се чисти како солза, мада колку сакате плукајте ги, сигурно се почисти од онаја титула на зелената маса на Интер факт е...

Така факт е дека за Интер да го достигни Јуве во Италија ќе му треба уште 11 години со ред да зема Скудета за да достигне 27те титули што ги има..

Така факт е дека Интер треба уште 27 пати да го победи Јувентус во меѓусебните дуели за да се израмни со Јувентус...

Taка да факт е дека Јуве има 2 Титули во ЛШ, и играл 5 финалиња, а Интер има 2 Титули во ЛШ и има играно 2 финалиња...
Така да факт е дека Јуве последната титула во ЛШ му беше 1996, а на Интер 1965...
Така да факт е дека Јуве последното финале во ЛШ го играше 2003, а Интер последното финале во ЛШ го играше 1972

Така факт е дека Интер нема играно во Сериа Б...

И ова е единствениот факт кој му оди во прилог на Интер во однос на Јувентус, така да не е ни чудо зошто само тоа па тоа го зборуваат...

Eве за љубителите на факти..Факт си е факт.. Историја си е историја...Легенда си е легенда...Проценете сами...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.979
Eве за љубителите на факти..Факт си е факт.. Историја си е историја...Легенда си е легенда...Проценете сами...
Кико, се утепуваш во Политика од постирање, чисто размислување, кога некој е обвинуван за местење долги години, и на крај излезе дека истиот играл Мафијашки со докази за последните две години, кое ке биде твоето размислување за таа личност ? Реално правиме муабет, без контрадикторност и слични работи . . . сомнежот сакал нејкел постои, симнував капа на тие податоци но не повеќе, што е и нормално .
:smir:

п.с. Легенда со такви прљави игри не се станува, макар тоа било и '' само '' две години, не може мене некој да ми каже дека таква екипа го заслужува тој префикс .

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Како што е факт дека другите 27 титули се чисти како солза, мада колку сакате плукајте ги, сигурно се почисти од онаја титула на зелената маса на Интер факт е...

Така факт е дека за Интер да го достигни Јуве во Италија ќе му треба уште 11 години со ред да зема Скудета за да достигне 27те титули што ги има..

Така факт е дека Интер треба уште 27 пати да го победи Јувентус во меѓусебните дуели за да се израмни со Јувентус...

Taка да факт е дека Јуве има 2 Титули во ЛШ, и играл 5 финалиња, а Интер има 2 Титули во ЛШ и има играно 2 финалиња...
Така да факт е дека Јуве последната титула во ЛШ му беше 1996, а на Интер 1965...
Така да факт е дека Јуве последното финале во ЛШ го играше 2003, а Интер последното финале во ЛШ го играше 1972

Така факт е дека Интер нема играно во Сериа Б...

И ова е единствениот факт кој му оди во прилог на Интер во однос на Јувентус, така да не е ни чудо зошто само тоа па тоа го зборуваат...

eve go sefot:smir::smir::smir: ubavo im napisa.mislam deka nema sod a se diskutira veke za istorijata na italijanskoto prvenstvo

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
ne se slagam bas ali ke vidime.ima uste dosta borba.jas se nadevam na titula,ti isto taka.vremeto ke pokaze:smir::smir:
Кога ке видиш ова е реалноста, а нормално нема да се согласам со потцртаното.Бидејќи секој фан си верувава во својот тим каков и да е и колку и да е неконкурентен. Јувентус и за опстанок да се бори јас пак ке верувам во Титула. Можеби менталитетот на Јуве е таков (верувам и вие знаете) И е еден од најголемите европски клубови.
Нашата љубов кон клубовите некогаш може да биде и причината за некои по жестоки реакции на форумов кога ке се чепнат неки болни теми. Така да се извинувам ако навредив некој, се што сакав е да ги одбранам ставовите кои ги имам за мојот тим и да се обидам да ги разубедам тие што мислат поинаку. Секој си има право на свое мислење, некогаш тоа е спротивно со друг член (тоа е нормално) така да избиваат и неконтролирани дискусии.:smir:
Се си е во ред тоа, љубовта кон клубот и вербата до последно... тоа е најнормална работа. Јас сум сигурен дека е борбата оваа година завршена не заради тоа што го сакам Интер или не го сакам Јувентус, туку мислам дека нема да има проблеми за Интер поради:

1. подобра клупа (поголем фонд на играчи)
2. лошата форма на Јувентус (за да се стигне разлика од -9 треба да се гази во серија, а Јувентус веќе почна да испушта бодови)

Вчера новинарите во таа статијата за Италијанскиот фудбал што ја преведов за темава, напишаа нешто интересно: Интер за да ја испушти предноста треба да колабира во стилот на Њукасл на Кевин Киген. Но Интер не е Њукасл, Мурињо не е Киген, а ни Раниери не е Фергусон (се мисли на предноста на Ливерпул која Манчестер ја стигна).

Инаку што се однесува до жестоките реакции, не е проблем, сите сме навивачи и знаеме жестоко да изреагираме, нема љутиш :smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Не сум фан на Интер ама мислам дека се најчисти од сите.Јувентус мести до коски натпревари, иако не ги мразам и нив.Се знае кој вие непријател!

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
Кико, се утепуваш во Политика од постирање, чисто размислување, кога некој е обвинуван за местење долги години, и на крај излезе дека истиот играл Мафијашки со докази за последните две години, кое ке биде твоето размислување за таа личност ? Реално правиме муабет, без контрадикторност и слични работи . . . сомнежот сакал нејкел постои, симнував капа на тие податоци но не повеќе, што е и нормално .
:smir:

п.с. Легенда со такви прљави игри не се станува, макар тоа било и '' само '' две години, не може мене некој да ми каже дека таква екипа го заслужува тој префикс .

vidi vidi sto ubo ti kaza covekot sea nikoj od tebe ne ocekuva da prifatis deka juve e legendaren tim, isto taka nikoj od nas nema da go prifati toa za somnezot tvoj. te pozdravuvam so ova

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.098
Поени од реакции
5.741
Syn, јас вака би рекол..Доказот е битна работа така?? Лани некои новинари и видни личности во Сериа А обвинуваа наголемо дека Интер местел..Јас без доказ нив не можам да ги обвинам, иако според нивните тврдења може да се створи сомнеж во мене (реков може)...Јас можам да се сомневам дека и утре Сонцето ќе изгрее од Запад, или дека Кривата кула во Пиза е права, ама доказите си се докази...
Јуве бил легенда, и сеуште е..Ако не беше, веројатно немаше да има сеуште најмногу навивачи во Италија, што е исто така факт кој сите го знаеме.. Јуве е во фаза на опоравување, на обновување на силите, и сигурен сум милион и еден посто дека Јуве ќе се врати два пати посилен од она што замина..

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Се си е во ред тоа, љубовта кон клубот и вербата до последно... тоа е најнормална работа. Јас сум сигурен дека е борбата оваа година завршена не заради тоа што го сакам Интер или не го сакам Јувентус, туку мислам дека нема да има проблеми за Интер поради:

1. подобра клупа (поголем фонд на играчи)
2. лошата форма на Јувентус (за да се стигне разлика од -9 треба да се гази во серија, а Јувентус веќе почна да испушта бодови)

Вчера новинарите во таа статијата за Италијанскиот фудбал што ја преведов за темава, напишаа нешто интересно: Интер за да ја испушти предноста треба да колабира во стилот на Њукасл на Кевин Киген. Но Интер не е Њукасл, Мурињо не е Киген, а ни Раниери не е Фергусон (се мисли на предноста на Ливерпул која Манчестер ја стигна).

Инаку што се однесува до жестоките реакции, не е проблем, сите сме навивачи и знаеме жестоко да изреагираме, нема љутиш :smir:
abe dobri se diskusiiive.ja ne sum navredil nikoj (mislam majki,sajki,sestri...) a kao so gleam ni pa nekoj drug od bilo koj fan klub.i da se desi toa si ima moderatori eve Syn pisue so nas odma bance mance.a toa vaka so se rckame malce jebi ga.demokratska zemja sme:vozbud::vozbud::vozbud:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.979
1. Syn, јас вака би рекол..Доказот е битна работа така?? Лани некои новинари и видни личности во Сериа А обвинуваа наголемо дека Интер местел..Јас без доказ нив не можам да ги обвинам, иако според нивните тврдења може да се створи сомнеж во мене (реков може)///

2. Јуве бил легенда, и сеуште е..Ако не беше, веројатно немаше да има сеуште најмногу навивачи во Италија, што е исто така факт кој сите го знаеме.. Јуве е во фаза на опоравување, на обновување на силите, и сигурен сум милион и еден посто дека Јуве ќе се врати два пати посилен од она што замина..
1. Ко да незнаеш како одат работите во Италија, каде беа 20 години да вадат такви муабети за Интер, башка, лани никој не обвинуваше дека Интер местел, т.е. обвинуваше Моџи преку медиумите, браво . Да, се вадеа некои табели за судиски грешки и слично, чудно оваа година ги нема, најверојатно зашто и тогаш Интер ке биде пред Јуве и Милан . :smir:

2. Ни тоа не е репер за Легенда, знаеш, и Моџи има уште фанови кои сакаат да го видат пак во Јуве . :toe:
Тимови како Јунајтед, Ливерпул, Реал, Барса, тие се носат со тој статус, Јуве со онаа црна дамка, тешко . . . многу тешко .

abe dobri se diskusiiive.ja ne sum navredil nikoj (mislam majki,sajki,sestri...) a kao so gleam ni pa nekoj drug od bilo koj fan klub.i da se desi toa si ima moderatori eve Syn pisue so nas odma bance mance.a toa vaka so se rckame malce jebi ga.demokratska zemja sme:vozbud:
М ?

vidi vidi sto ubo ti kaza covekot sea nikoj od tebe ne ocekuva da prifatis deka juve e legendaren tim, isto taka nikoj od nas nema da go prifati toa za somnezot tvoj. te pozdravuvam so ova
Под тоа НИКОЈ, стави во загради, фан на Јуве .

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Кико, само неколку моменти (сликите ги тргнав зошто и некој друг цитираше да не ја цртеме темава :pos2:).

Прво, дека сите титули се почисти од онаа на Интер не е факт. Интер ја доби таа титула зошто се докажа дека тој пред него освоил бодови на нечесен начин. Сега мала дигресија, тоа е како да кажеш дека титулата на Вардар во СФРЈ не е чесно освоена затоа што клубовите што местеа добија казни.

Јувентус е казнет за тие две сезони затоа што за тој период се собраа докази. Немаше да се собираат докази воопшто, ако немаше сомнеж долги години наназад. Местењето во калчото беше јавна тајна, но никој не преземаше ништо. Со тоа не ги спорам предходните титули зошто сакам да зборуваме со факти. Но сомнеж постоеше. Останува фактот дека во спорните години, многупати Јувентус имаше најсилна екипа, па така штета за фудбалерите кои беа способни најчесно да си ја одработат задачата.

За статистиката, се ти е тоа убаво, уште долго време ќе може да се фалите. Но имај во предвид дека фудбалот нема да се игра уште 10, 20, 50 години. Затоа, прогнози од типот НИКОГАШ нема да не стигнете, не значат ништо. Имаше европски прваци пред 20-30 години кои ги снема од картата, и екипи кои одеднаш станаа екипишта. Никогаш не вели никогаш.

Интер чекаше долго за враќање во врвот на европскиот фудбал и конечно се враќа таму, има одличнен, конкурентен тим и верувам дека лошото минато е зад нас. Во услови кога би се играл регуларен фудбал, ни Интер, ни Јувентус, ни Милан не можат да имаат пост од 15-20 години. Тие се премногу големи клубови за такво нешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom