Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.633
Поени од реакции
37.592
има девојчиња кои што немале сексуални односи и во рани 20-ти години, по сопствена желба и поради тоа што си ја ценат невиноста и веруваат во идејата за еден сексуален партнер за целиот живот.
...аааа тоа во денешно време, а од каде знаеш дека е така од нивниот однос и тоа што сами го велат ,,не можам, невина сум" кој те излажа така?
...бај де веј интересно ми е колку подточки си напишал за твој критериум на потенцијална можна твоја партнерка, а според тоа што пишуваш општо тука на форумов колку малку нудиш ти.
остај ме ти мене, ја ходајучи red flag сум, ми ја даваш ќерката нормална, ја ти ја враќам со полинаркоманија и f19.1 дијагноза.
...дури и тука макар на шала, иако пола ти се опростува за искреноста, останува другата лоша половина.
П.С.
...денес не постои женско што не запалила една, две цигари, а со тоа да пушела цигари една, две, десет години во различно време.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.086
Hardcore red flags, ili objektivni, koi site treba da si gi zapazuvaat ako nejkat da si go zaebat zivotot, poso biranje partner vi e najbitna odluka vo zivot realno, se da ne e nekoj so poroci (alkosi, narkosi, kockari), narcisoidni osobi, nasilni osobi, bad boys osobi.

Ponatamu, se kako vi odgovara.

Duri I mazot da ti e glup, pasiven, turni me da kinisam tip, submisiven, da treba da go gledas ko use edno dete, t.e da e totalno zavisen za sekojdneven zivot od tebe, jas ova go naogam ko ultra neatraktivno vo sprotiven pol, ama gleam deka na mnogu zeni ne im smeta toa, naprotiv, sakaat da si se vo kontrola. Onie Yes, dear salite ama ic ne mi se smesni.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
...аааа тоа во денешно време, а од каде знаеш дека е така од нивниот однос и тоа што сами го велат ,,не можам, невина сум" кој те излажа така?
...бај де веј интересно ми е колку подточки си напишал за твој критериум на потенцијална можна твоја партнерка, а според тоа што пишуваш општо тука на форумов колку малку нудиш ти.

...дури и тука макар на шала, иако пола ти се опростува за искреноста, останува другата лоша половина.
П.С.
...денес не постои женско што не запалила една, две цигари, а со тоа да пушела цигари една, две, десет години во различно време.
Прашај го него со колку бил, чим машко бара ич секс партнери од другата страна тој што нуди?

J

joli1

Гостин

П.С.
не е според моабет туку според искуство со тоа што сум имал односи со 20+ годишни девојчиња на кои сум им бил прв дечко и сексуален партнер и кои што невиноста ја сфаќале озбилно.

не е во ред од твоја да страна да генерализираш дека сите девојчиња уште од средношколска возраст во денешно време не се невини што е сулудо, тоа е исто како да кажеш дека сите машки во млади години се порочни, што истотака не е точно.

како ти знаеш што јас нудам базирано на пишуваното на форумов? можам ли јас да знам што ти нудиш во една врска или брак базирано на твоите постови?

она што е почесто од моја страна на форумов е евидентирање на мојата темна страна и слободно говорење за истата, кога би зборувал само за моите позитивни страни тогаш би се самофалел што и не би било убаво од моја страна, нели? да имаш добра и лоша страна и да си свесен за истите и да знаеш кога истите да ги искористиш е карактеристика на човек кој што се запознава или што се запознал себеси, не постои човек кој што нема лоша страна.

тоа е обична шала и заебавање помеѓу мене и членот кој што го цитирав, ама еве ако сакаш да знаеш, никогаш не сум бил во врска и не планирам да бидам во врска со девојче или жена која што употребува било какви супстанци, ниту една од моите бивши не конзумирала било какви супстанци, на ниту една од моите поранешни партнерки не сум и нудел, посредувал или давал да пробува или употребува било какви супстанци, дури и истото не сум го дозволувал да го прават.

Да, нема смисол да ти пречи нешто кај друг а ти истото да го правиш. Ама, раската во туѓото око...
се сложувам делумно, но сепак секој пушач ќе ти каже да не пушиш цигари мислејќи за твоето добро.

не значи дека ако си алкохоличар треба да си океј со тоа партнерката да ти е алкохоличар, или ако си зависник од дрога дека треба да си океј со тоа партнерката да ти е зависник од дроги, итн.

Член од
24 август 2017
Мислења
586
Поени од реакции
1.342
Види, ти можеш да направиш компромис и да се правиш дека некои работи не ти пречат се дур не се наквасиш. Ама на подолг рок, ова е неодржливо.
Brat zavisi do osobata ali red flags vo realnost gi nemas, zboram cisto generalno bez razlika za pokratok ili podolg rok, se zavisi od toa kolku I'm se sviga osobata I pragot na tolerancija sho go imas

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.936
Поени од реакции
27.284
@joli1 и @poimanemam може знаете дека си го имам муабетот со вас и дека за 90% се слагаме за многу работи ама тетоважи кај женска и пушење цигари мене личнo ми се еден од последните ако не и непоистоечки ред флег. Одма ќе се поправам неопостоечки затоа што јас сеуште не пушам цигари ама типката ако пуши воопшто нема да ми смета.
Тетоважи не само што не ми се трн оф и ред флег туку напротив многу ме палат ако и се многу јаки со јако значење позади нив.
Да запознаам типка со некој змеј на грб ќе пробам да и го оживеам. :icon_mrgr:
Верувајте постојат многу поголеми ред флег од тетоважи и цигари.

Можда сум wierd ама undercut кај женско ми е еден од најаките фетиши. :love:

Член од
22 август 2022
Мислења
659
Поени од реакции
1.985
1. Кај мажи: Скржавост. Не правам муабет за пари, повеќе како карактерна особина. Изненадување или гест не мора да биде нешто скапо. Скржав човек е скржав и за време и за емоции. Во свет во којшто и жените мора за сѐ сами да се борат, ако нема некој да им го разубави секојдневието, џабе. Исто и за жениве важи.

2. Кај жени : кукумјавчење. Значи една работа што многу ми се допаѓа кај машкиот род а за жал послабо е развиена кај нас е што, маж, иако не секогаш се труди за тоа како што треба, многу и искрено е среќен кога партнерката покрај него е насмеана. Кога ќе покажеш дека некој гест, некој муабет ти се допаднал, си го сфаќа како успех и машко кога се чувствува способен да усреќи, тогаш се чувствува најкомотно во дадена врска. На сопруг пробај спонтано да му кажеш така уз гледање тв (под услов да не захтева концентрација) колку се трудиш за овој дом, многу сум имала среќа што те имам. На маж не треба сѐ на тацна да му се сервира, треба малку да се потруди, тоа е точно, така и тој е посреќен оти во генетскиот код има да се бори и освојува, но кога му е покажано дека неговиот труд се гледа и од тој труд жената добива сила да направи една убава домашна атмосфера, за маж доволно зрел и свесен да знае да цени тоа што има, премија. И така не нѐ слушаат сѐ што збориме, ако треба нешто да постигнеме, доволно е муабетот да го почнеме со позитивни реченици. Големи шанси за успех.

Кај двајцата : Каков било порок што Преминува граници на зависност. Тежок ривал за совладување и за двата пола.

Овие нај striking ми се, после ќе додадам ако ми текне.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.811
Поени од реакции
3.010
Ај да се произнесам на темава и јас(Кога повторно би бирала) би избегавала типови кои практикуваат:
- Нехигиена на прво место! Нема компромис за ова
- Непочитување на мајка( тоа што спомна Луси)
- Скржавост
- Неженет до 35 години и уште живее со родителите. Испод 35 е прифатливо до некаде и да е неженет. Искуството ме научило дека ергените( стари35+ нежења) се најлош вид на партнер, захтевни со долги листи на измислени побарувања, а самите ништо не нудат, бараат во јајце влакно, несамостојни, цепидлаки и презависни од родителите на секое поле. А таквите 99% остануваат сингл до крај на живот. Да сакав уште еден син, ќе си родев.
( Доаѓа во предвид само разведен)
- Во брак е( не би имала врска со некој женет)
- Посетува кладилница
- Неспособен

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.241
Тетоважи било какви, со што акцент би ставил на тие што се меѓу предно рамо и клучната коска(најчесто знакот за бесконечност им е тука акнат) како и тие што се на внатрешна страна на зглобот од раката. Тоа е дроља и од тоа треба да се бега.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Ја па сакам женска со тетоважи. Колку поише толку подобро :icon_lol:

Туку никој не се надоврза со оние што чуваат некоја животиња у стан, и цела куќа им смрди на мочки од мачки, влакна од песои во секое ќоше и сл.
Па незнам која да е. Чао

А цигари и женско не идат во иста реченица, да смрди на чад....
Плус па кога ќе се искашла ко коњ од цигарите, цела убавина и женственост ако ја има и се руши у секунда.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.811
Поени од реакции
3.010
Секоја втора денес има тетоважи,пола колешки мои имаат, ептен 12век размислувањава на темава :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom