Вадење нов пасош/лична карта

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
Во Охрид немат потреба од закажување на време,понеделник не се одит стално гужви најмногу се чекат 1 саат...и нормално за земање од 2 недели до месец дена.
Имам термин утре за лична карта, и за пасош. Во сервисон ми рекоја дека ги поштовет термините и најубо да си одам на терминот, макар и 10 - 15 минути порано. Ќе видиме утре шо ќе бидит.

Последно уредено:
Имам термин утре во 2 за лична карта, а за пасош во 2 и 10 утре. Во сервисон ми рекоја дека ги поштовет термините и најубо да си одам на терминот, макар и 10 - 15 минути порано. Ќе видиме утре шо ќе бидит.
знајш како е стално некој влегвит со врски,оди порано најјубо...имат доста шо ги земет лк и пасошите и тие морат преку ред

работет до 5-6, околу 3 -4 е најубо мислам, најмалце гужва, се чекат 20- 30 мин макс, ак имаш срека и 10 мин само. Не требит термин, си земаш таму формулар и си плакаш на лице место со картичка. Така беше до пред некој ден, валда сеа последнава недела не ќе се повампирет сите :)

Еве во Охрид, вчера се сликав за пасош и лична карта, имав термини ама џабе, никој не ги поштоваше. Ама како и да е, за сликање за лична карта чекав 15 минути а за пасош чекав 20 минути, многу брзо одеше. За земање на документите за лична карта ми рекоја дојди после 4 недели да си ја земиш а за пасошот ми рекоја дојди за 30 дена да провериш дали е стигнат, така да не е страшно. Едино глупо беше шо тие за земање ги даваа ливчињата и чекаа надвор со сите да си ги земат пасошите и тие ред чекаа

Еве во Охрид, вчера се сликав за пасош и лична карта, имав термини ама џабе, никој не ги поштоваше. Ама како и да е, за сликање за лична карта чекав 15 минути а за пасош чекав 20 минути, многу брзо одеше. За земање на документите за лична карта ми рекоја дојди после 4 недели да си ја земиш а за пасошот ми рекоја дојди за 30 дена да провериш дали е стигнат, така да не е страшно. Едино глупо беше шо тие за земање ги даваа ливчињата и чекаа надвор со сите да си ги земат пасошите и тие ред чекаа
не требит да се чекат за земање..одвреме навреме поминвит некој вработен и прашвит кој е за земање...или оди тропни кај началникот и речи ајде за земање сум и дајмуго ливчето за 1 мин ја носит лк...а и за пасош можиш преку ред ...не е проблем.

не требит да се чекат за земање..одвреме навреме поминвит некој вработен и прашвит кој е за земање...или оди тропни кај началникот и речи ајде за земање сум и дајмуго ливчето за 1 мин ја носит лк...а и за пасош можиш преку ред ...не е проблем.
пошто е криза за пасоши, нема празни пасоши доволно, на Охрид треба да му стопират времено пашапорти, имаТ езеро :cool:

пошто е криза за пасоши, нема празни пасоши доволно, на Охрид треба да му стопират времено пашапорти, имаТ езеро :cool:
Не е лоша идејата идејата за привремен стоп до 1 окт ...сите на одмор во Охрид,ама 80 посто од гужвите шо ги прает сега се од тие со татарски пасоши и шо дрндаааа северџани итн...

Не е лоша идејата идејата за привремен стоп до 1 окт ...сите на одмор во Охрид,ама 80 посто од гужвите шо ги прает сега се од тие со татарски пасоши и шо дрндаааа северџани итн...
Bashka nemit beganje na strucen kadar i rabotnici vo Germanija :cool:

Дечки зошто не работи онлајн страната на мвр за закажување за документи?
И вистина ли од 13 февруари, возачките со Република Македонија нема да важат дури ни во државава?

Последно уредено:
Дечки зошто не работи онлајн страната на мвр за закажување за документи?
И вистина ли од 13 февруари, возачките со Република Македонија нема да важат дури ни во државава?

А како е можно ова, па јас ова за возачките првпат го слушам. Ова не е уставно. По кој закон ќе ме казнат?
И како може лична карта како најстар документ да важи во државата, а возачка да не важи?

Не знаете како ми се споија жичките. Каква држава е ова бе?

А како е можно ова, па јас ова за возачките првпат го слушам. Ова не е уставно. По кој закон ќе ме казнат?
И како може лична карта како најстар документ да важи во државата, а возачка да не важи?

Не знаете како ми се споија жичките. Каква држава е ова бе?
Старите документи важат до ноќеска на полноќ, МВР со комплетна информација за граѓанитe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom