Не им се носи темата за бугарски пасоши туку препрочитај што сум напишал и не ми беше поента да осудувам некој ниту ми е гајле дали некој извадил бугарски пасош. Пола и повеќе другари имаат бугарски пасош и ниту ми е гајле ни пак ми е тема на разговор освен некоја зафрканција на нивна сметка.Ја не сум рекла дека иселување е најголем дострел, си ме помешал со друг, не потценувам никого, само пишувам факти, нашите жени балканките се ценети надвор за вајф материјал на тоа мислев, да имам бугарски пасош, имам бугарски предок, и не се срамам од тоа, прадедо ми работел за бугарската држава,зборувал бугарски и имал бугарска самосвест, ете нека ме напаѓаат колку сакаат гајле ми е, ја сум горда на своето потекло, не се нациите чисти и тука се мешале народите бугари со македонци, а исто така немам никакво негативно искуство со бугарската држава, власт и чиновници баш напротив многу ми помогнале, и ги сакам, и во Германија ми помогнаа бугарските власти, и тоа на едно многу многу важно и чувствително прашање за мене.
Немаш никаков факт напишано туку обични провокации на ниво на тетка муабети.
Јакото е тие балканки по Германија биле вајф материјал и се женат за Ханс од Германија пошто нели Ханс е хасбенд материјал и се женат за него од љубов.На цена биле во Германија