- Член од
- 21 април 2008
- Мислења
- 267
- Поени од реакции
- 130
Зошто да не идат заедно? Предложи му најдобрата клима од околу 60/70 илјади денариBest buy и 1000€+ не идат во иста реченица!
Освен ако за 5.5ка не правиш муабет…
Зошто да не идат заедно? Предложи му најдобрата клима од околу 60/70 илјади денариBest buy и 1000€+ не идат во иста реченица!
Point of diminishing returns… е тоа го добиваш после 500€!Зошто да не идат заедно? Предложи му најдобрата клима од околу 60/70 илјади денари
So ogled da ne si navel jacina/golemina na prostor i sl, da pretpostavam deka baras najcesto kupuvanata jacina na klima 3.5 odn 12-ka. Vo toj slucaj eve nekolku predlozi (cenite moze da se i poniski nekade, prebaraj sam, a ova e predlog za modelite na klimi):
https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-msz-muz-hr35vf/
ПРОИЗВОДИ | KLIMATIZER.MK
Климатизер.мк - Стручност, компетенција, професионален однос. Ние се грижиме за нашите пријатели. https://klimatizer.mkklimatizer.mkTOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B13G3KVSG-E/RAS-13J2AVSG-E | KLIMATIZER.MK
TOSHIBA Shorai Edge e eдна од најпосакуваните клими од TOSHIBA со прифатлива цена за Toshiba Квалитет. Инвертер клима уредите на TOSHIBA се едни од најдобрите уреди во светски рамки. Нов модел 2024 со вклучен смарт-WI-Fi модул за управување од далечина.klimatizer.mk
Да, се извинувам не наведов големина мислев де подразбира од сумата, ваљда нема логика да се зема 3.5 за тие пари.Best buy и 1000€+ не идат во иста реченица!
Па 7ца прејака би била мислам…Да, се извинувам не наведов големина мислев де подразбира од сумата, ваљда нема логика да се зема 3.5 за тие пари.
Барам предлог за 5.5 или 7, просторот е околу 35 квадрати.
јас така разбрав, бест бај за тие пари то ест 60/70кЗдраво, знам дека има тука доста запознаени дечки на темава, ми треба препорака за best buy ѕиден инвертер околу 60.000-70.000 денари со фокус на греење.
Фала.
Точно, без да ги знае(ме) загубите, препораките се малку како да играш пикадо со врзани очи.јас така разбрав, бест бај за тие пари то ест 60/70к
35 квадрати ке го грее и 5.5 и 3.5 , секој различно би избрал, мада нее наведено дали е стан,куќа со ,без изолација, може стаклена тераса од кафич
Затоа сите модели се во игра.
За одвлажнување, многу е едноставно… климата работи во мод ладење, и буквално кондензира на внатрешниот изменувач.Дечки имам една чудна ситуација со климата, односно некогаш климата си решава и си дува само на слаб фен и само горе стојат перките(успеав 2-3 минути после барање swing, да почне да ротира). Стискам 100% фен си останува исто. Инаку иако стојат перките горе си дува топло. Единствено во моментов што можам како логично решение да го сфатам дека би можело да биде е тоа што на климата во спецификација и пишува дека има регулација на влажност на воздух, па ова е забележано на 33% humidity кај климата или 40% на другиот крај на собата. По некое време ова се средува и си дува исто. Што мислите вие зашто би можело ова да се случува?
*не регулација на влажност, туку контрола на влажност на воздух имала (сега читнав)
мислев контролата да не подразбира да намали со дување на фенот за да не ја намалува влажноста...Klimata moze da odvlaznuva samo, ama ne da odvlaznuva i da duva toplo … taka da kojznae so e prikaznava
Тогаш дали можеби имаш идеја на што те асоцира дека може да е причината за ова што се случува, зашто реално јас на check-от дијагностикатаЗа одвлажнување, многу е едноставно… климата работи во мод ладење, и буквално кондензира на внатрешниот изменувач.
За зголемување влажност, нема начин, освен посебен уред или лонче да врие на шпорет
Така да контрола на влажност нит има, нит може да има….
Дури и кај Уруру Сарара (кај што всушност и самото име значи ururu-овлажнување, sarara-одвлажнување), е само ефтин маркетиншки трик
Да! Дајкин лажат буквално!
Освен да повлече воздух однадвор, неможе поинаку да зголеми влажност, а самото тоа е во најмал рака превара, оти еве зимно време влажноста надвор е ниска! Пониска од внатрешноста
Тоа што читаш 60-70% Rh надвор е само релативна влажност која зависи од температурата, и практично може да биде(и е) пониска отколку 30-40% Rh на внатрешни 20c
Физика
Упс… јас не реков дека нешто не е во ред со твојата клима.мислев контролата да не подразбира да намали со дување на фенот за да не ја намалува влажноста...
пробувам да ја зголемам сега влажноста на воздухот до кај 40 кај климата, па ќе видиме дали ќе ја испровоцирам да пукне 100% фен
Автоматски споено мислење:
Тогаш дали можеби имаш идеја на што те асоцира дека може да е причината за ова што се случува, зашто реално јас на check-от во апликацијата добивам дека 117 од 117 делови си работат како што треба
Ете бар недоумицата што прави климата е решена…да имам, помеѓу 400w и 600w троши(на оваа температура обично <400w троши), дува топло сигурно, ја постигнува температура али гледам дека за да ја постигне температура и дека не дува со јак фен, дува доста потопло со слаб фен.
Друго објаснување ми е да не се штеди и избегнува dF, па работи така како со пола снага. Дека како еднаш после dF да ми се среди ова.
(додека го пишував) Малце ја кренав влажноста на воздухот со лонче метод и почна да дува како што знае и минатиот пат мислам дека така го решив ова. (само што минатиот пат отворив прозор наместо со лонче)
Не не, не мислев дека пречи туку мислев дека целта и е да овозможи конфор со тоа што не ја намалува повеќе влажноста на воздухот.Инаку влажноста на воздухот ама баш никако не влијае на работата на климата.
Не се разбираме изгледа…Мене искрено ми прави логика, доколку кога е пуштен на најако фенот го намалува humidity повеќе отколку кога е на послабо, можеби humidity control и е дека го намалува фенот. Јас ја начекав на 30%, ја кренав до кај 40% кога се врати на на најако дување.
Не не, не мислев дека пречи туку мислев дека целта и е да овозможи конфор со тоа што не ја намалува повеќе влажноста на воздухот.
Прегледај го приврзокот 405481