Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо враќајте се сите од дијаспората плочкари ќе се прајме![]()
Те разбирам бе дечко, да се насмееме малку.Многу си раскрекана и недоволно задоволена. Објаснувате како тука не може ништо да се направи и што е за вас нормален живот што го барате и не треба да трпите за него.
Како што вие споделувате вашето, ја го споделувам тоа што го гледаат моите очи. @vidooq може исто да ви долови негово гледиште( го тагнувам него зошто имаме праено муабет и ми бил еден од луѓето што ми дал мотивација дека може и тука се да имаш ако сакаш и жртвуваш нешто).
Никој не те тера да се враќаш или да си одиш, само истото што му го кажувам на другар од 5 години што сме заедно и тебе ти го кажувам дека ако сакаш да работиш тоа што се бара (побарувачка и потрошувачка) ќе уживаш во одредени благодети. Ако работиш тоа што го сакаш, а тоа моментално не се бара ќе си кукаш дека државата не чини.
Се согласувам дека државава не чини за многу основни работи.
За каде збориш ова?Само работна рака на плочкар за реновирање на купатило од 3.5 - 5м2 е 1700-1800 еу.
Ова е од три различни понуди што сум ги добил.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Само работна рака на плочкар за реновирање на купатило од 3.5 - 5м2 е 1700-1800 еу.
Ова е од три различни понуди што сум ги добил.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да не кажува за во немачка, ама и за таму е прескапоЈа за 9 - 10 евра квадрат си најдов, највисока понуда беше 15 - 16 евра.
Веројатно со вертикалните по ѕид му се собира квадратура, или пак ако сака со некоја украсна ситна плочка, пкус да ги ископаат ѕидовите од старите.Да не кажува за во немачка, ама и за таму е прескапо
Како што вие споделувате вашето, ја го споделувам тоа што го гледаат моите очи. @vidooq може исто да ви долови негово гледиште( го тагнувам него зошто имаме праено муабет и ми бил еден од луѓето што ми дал мотивација дека може и тука се да имаш ако сакаш и жртвуваш нешто).
Извини по грешка сум те цитиралВеројатно со вертикалните по ѕид му се собира квадратура, или пак ако сака со некоја украсна ситна плочка, пкус да ги ископаат ѕидовите од старите.
Тука лежи и проблемот во последно време. Она што ке сјебе инстаграмот, ни 10 мотивациони говорници не може да исправат потоа. Секој мисли дека може да бира каде ке работи, а има 0 работно искуство. Никој не сака да го направи тој прв чекор, најди било каква работа, да стекнеш работна навика, познанства, и на крајот на денот, да дојдеш до информации кои ке ти овозможат да бараш подобро платени места, и ке ти отворат нов тип на бизниси. Ако се сака, скоро се се може.
Izvini ama si ja promashila temava 100000%Епа купувај де секоја година чевли по 25 евра, на крај кога ќе пресметаш овие за 5 години ќе ти излезат подобра инвестиција. Ама ти си знаеш, која сум јас да ти се мешам тебе во новчаникот?
Еве како женско, сакам да си купам чанта МОНА од 250 евра, зошто да не се почастам once in a while пример? Работам, заработувам, можам да си купам, сакам да си купам. Тоа е пристоен живот. Ако немам, ќе останам на пуста желба, и ќе си купам тоа што можам да си дозволам. Значи зборам за МОНА, не за ЛВ ко претходно (што е апла луксуз).
Мое мислење е дека секој човек за да има пристоен живот заслужува да си купи поквалитетни чевли или капут, еве и наочари нека се за диоптрија, без да почувствува тежина на новчаникот. Нормално дека нема да купува секој месец тоа. И тоа не значи дека е лошо да си купиш чевли од 25 евра, не ме сфаќајте грешно. Јас во мојот ормар имам многу евтини парчиња што ми се драги и сакам да ги носам. Не патам од такви комплекси дека мора да бидам брендирана од глава до пети и слично. И многу често купувам на распродажба. Ама сакам квалитетни чевли, квалитетен капут, квалитетни патики, квалитетна долна облека, квалитетна храна...а квалитетот кошта.
Рече само за лепење, ме интересира пресметав, еве по 20 евра квадрат со вертикали од по 3 метра до горе да ги лепи и пак е помалку од тоа што му барале.Веројатно со вертикалните по ѕид му се собира квадратура, или пак ако сака со некоја украсна ситна плочка, пкус да ги ископаат ѕидовите од старите.
Da ja cita nekoj temava ke pomisli samo 10% od Makedoncite izbegale poradi finansiski pricini, a vsusnot e obratno samo 10% se poradi drugi pricini (zdravstvo, sistem itn). Ton pari imalo vo Makedonija samo nemalo koj da gi sobira, mizi mitro tulumbi pagjaat e rabotava![]()