Градежниот меур станува се поголем

Член од
12 март 2009
Мислења
19.813
Поени од реакции
15.735
ново инфо,според новиот закон.технички прием веќе не постои како таков.
во превод,инвеститорот сам себе си прави технички прием на зградата.пример во мојата,нема црева во хидрантите,лифтот нема атест,и многу други основни работи.ама битно они си знаат дека според новиот закон,неморале да праат технички прием. нешто слично како студент сам на себе да си стави оценка на испит...следно ако донесат закон дека немора ни скали да има во зградата,ни тоа нема да го направат.пола од становите не се приватни,дел на инвеститорот,дел како компензација дадени на фирми.неможеме да се собереме 50%+1 да се организираме и така,а веќе ќе почне да гради згради број 2,3 и 4 на истата парцела.
меур да,има меур.ама исто така има и доста овци кои очигледно не ги заработиле парите па се продава по некој стан тука и таму.
taka e, najgolema mizerija e sega, ne postoi ni tehnička inspekcija..formalno ima republička inspekcija no vidi koj e direktor i se će ti bide jasno... kaj sinot ednata glavna tabla na zgradata e pod cevkite za odvod od kupatilata...staile nad tablata korito i na koritoto ima cevka odvod ..toj elektro inžinerot što beše odgovoren vika abe nema gajle, cevkite teraat 30 godini, posle gajle nemam.. a tie kanalizacioni pvc cevki ne teraat ni 2 godinim veće imaat vo podrumot tečenja... a ne razmisluvaat deka odvodot od koritoto može i da se zapuši pa da prelie vodata vrz tablata .. aj što će snema struja, ama može i požar da stane.. A gluposta e najgolema što imaše mesto za tablata karši, do drugata tabla ( dve tabli ima vo zgradata) a tie raboti kako domofoni i kabli za internet i tv provajderi možea da bidat ovamu, pod kanalizacionite cevki ...
 
Член од
13 јануари 2013
Мислења
18
Поени од реакции
4
Makedonska berza


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom