Друг ти го имаше пишано болдираното, не јас, јас само ти го цитирав тој коментар.
Во поглед на робата имав цимер што имаше два камиони и негативно искуство со ладилник, тој викаше дека најбрзо заглавување може да се направи со ладилник и од нивно искуство никогаш повеќе не би се вратиле во бизнисот со ладилник, се случило да им се расипе роба со свежи печурки цел ладилник која штета му се вратила голем дел да ја покрие тој, ова беа неговите зборови “тогаш почнав и немав backup од колеги за да претоварам, а имав само еден камион и печурките отидоа јабана додека да стигнам во Италија“.
Поголемата мака како што тој кажуваше со камионите е наплатата и намалените цени во последниот период. Тој фати некои тури преку интернет и знам дека се нервираше со тури од Македонија до Турција кои не му ги платија (околу 6к му должеше Македонецот што го ангажирал за турите до Турција).
Околу крадењето на шоферот демек имало начин да се намалат можностите како би те крадел (додавале неков сензор за горивото во резервоарот и уште еден куп други глупости околу паркинзи, винетки, места за полнење на гориво (имало погранични локации на кои било поефтино, литража што смее да ти бидат полни резервоарите на влез во државата (Грците имале некоја таква глупа регулација) и куп други глупости, човекот беше „рутер“ и организатор на целата работа, а возеа татко му и братучед постојано надвор, но му чуреше доста главата околу организација на целиот процес, наплата, наоѓање добри тури, шпедиции....преварантска работа е ова, ако си преварант и самиот ќе успееш, ако пробуваш да бидеш чесен ти се еба векот уште на старт.[DOUBLEPOST=1487208320][/DOUBLEPOST]Инаку на темава, за 80 бона се отвораат 8 берберници пиц пец средени во Скопје, со по еден-двајца бербери, секој дуќан да изваде просек по 800 евра (150 ден стрижење, во саат просек по двајца тоа се 14 стрижења дневно, 22 работни денови тоа се 300 шишања месечно, додајте саботи кога може да му се даде процент и на вработениот за мотивација имате над 25 работни дена, во центар цената ќе биде сигурно над 200ки по шишање), 300евра давачки за дуќан, 350 евра плата за вработениот, 150 евра чисти, од сите дуќани над 1000 евра месечно и тоа газдата да го води само менаџирањето и маркетингот на фризерниците.
Нема што да се расипе, ефтино е да се почне, само ти требаат 8 мина што знаат да стрижат, реално за 21000 плата ќе се најдат ако не од Скопје од останатите градови.
Дури има народ ќе може и да се шиша, а во Скопје има бааги глави за шишање