Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Неам сили веќе да барам, чекам да ме најдат. Може и никогаш да не дочекам.
Додуша повеќето и онака они ме најдоа ама џабе, дно карактер. Moze do mene e, ehehehe.
Nice guys finish last.
Ете што ти бил проблемот.
Ти и твојот дно карактер.
Сега ми е појасно.

Ако тоа не е нај SIMP ствар што имам слушнато
''земи куче за да се сретнеш со некоја што има куче"........
Нема ни да почнам колку глупо тоа звучи. Не само што 1 во милион шанси да се деси, туку голем трошок на пари и време....
Автоматски споено мислење:

Исто рецепта за симпување. Не дозволувај другите да те влечат надоле да си ги оствариш желбите.
Гледаш дека не е сериозен, "бара" логика во тоа "земи куче". :D

Исто рецепта за симпување. Не дозволувај другите да те влечат надоле да си ги оствариш желбите.
.... спомна морална дилема, а кој ги наметнува тие морални норми? Општеството.

Ако нормите што ги наметнува општеството се логични, се согласувам да играм по тие правила, ако не, не! Верувам, дека знае што сакав да кажам.

Никогаш не можеш да сватиш што поминува низ главата на Анон. Мислам дека ни самиот не знае. Изгледа многу зелена има испушено

Никогаш не можеш да сватиш што поминува низ главата на Анон. Мислам дека ни самиот не знае. Изгледа многу зелена има испушено
Јас немам проблем со него. Точно дека го провоцирав малку пред некој ден, но немаме некој проблем.

Ако нормите што ги наметнува општеството се логични, се согласувам да играм по тие правила, ако не, не! Верувам, дека знае што сакав да кажам.
Општеството наметнува куп ствари..што за жал понекогаш имаат и илузорна логика.
Наречи го нихилизам, ама не треба да те брига што другите т.е. општеството мисли за твојата работа. Ти ја правиш, ти треба да се сносиш со последиците, ама и со бенефитите.
Иначе при успесите ќе биде 'браво нас', ама при неуспесите секогаш е '' сам си крив".

.... спомна морална дилема, а кој ги наметнува тие морални норми? Општеството.

Чива логика следи општеството? Некои одат кон тоа дека нема општество, туку само поединци, некои од нив групирани во семејства (не баш точен цитат од Тачер).

Тоа не ми беше поентата. Зборувам за генерациската промена. Семејството (ајде пак на филмот) му траеше извесен период. Самите генерации се менуваат и никој не трае вечно. Да, Мајкл имаше деца, што е нашата тука, па и мојата цел еден ден. Проблем се новите генерации. Да речеме дека пола од моето друштво не сакаат да имаат деца (зборувам само за женските)! Тоа е размислување кое станува се популарно. Јас никогаш не би влегол во таква врска. Од друга страна треба да се цени и карактерот, ти ќе останеш и ќе го делиш домот со тој карактер наредните неколку децении. Затоа не треба брзо да се прерипне изворот, кога погоре имаш мост.

Што ќе правам со него!?
Тоа е точно има се помалку жени кои сакаат деца и се некоја мешавина на пасивнодоминантни ставови. Секој во свој филм од целосно конзервативни до апсолутно и отворено доминантни. И се помеѓу...Еве и јас незнам дали девојка ми сака да има деца ни таа ми спомнала ни јас. Ама ќе видиме со текот на времето. Јас сум и да и против деца речиси 50/50 така да ќе оставам на неа. Од една страна многу ме нервира мало бебе и неможам да го трпам и не сакам многу време на деца да им посветам и не ми се даваат пари за нив а од друга страна може таа да сака и може да е основа за постабилна врска и е убаво некој да се има. Така да ќе биде како таа мисли... најверојатно.

Општеството наметнува куп ствари..што за жал понекогаш имаат и илузорна логика.
Наречи го нихилизам, ама не треба да те брига што другите т.е. општеството мисли за твојата работа. Ти ја правиш, ти треба да се сносиш со последиците, ама и со бенефитите.

Тоа го кажав и јас.
Ако нормите што ги наметнува општеството се логични, се согласувам да играм по тие правила, ако не, не!

Тоа не ми беше поентата. Зборувам за генерациската промена. Семејството (ајде пак на филмот) му траеше извесен период. Самите генерации се менуваат и никој не трае вечно. Да, Мајкл имаше деца, што е нашата тука, па и мојата цел еден ден. Проблем се новите генерации. Да речеме дека пола од моето друштво не сакаат да имаат деца (зборувам само за женските)! Тоа е размислување кое станува се популарно. Јас никогаш не би влегол во таква врска. Од друга страна треба да се цени и карактерот, ти ќе останеш и ќе го делиш домот со тој карактер наредните неколку децении. Затоа не треба брзо да се прерипне изворот, кога погоре имаш мост.

Што ќе правам со него!?
Ќе ти прави друштво, нема да те изневерува, нервира...
А за секс можеш да си платиш, кога сакаш и каква.

Последно уредено:
Тоа го кажав и јас.
Не." Ако нормите што ги наметнува општеството се логични, се согласувам да играм по тие правила, ако не, не! "
Нема ако. Или едното или другото. Не може двете.

Ќе ти прави друштво, нема да те изневерува, нервира...
Оштетен мебел не се брои како нервирање, меѓу другото? Или лаењето?

Не." Ако нормите што ги наметнува општеството се логични, се согласувам да играм по тие правила, ако не, не! "
Нема ако. Или едното или другото. Не може двете.

Оштетен мебел не се брои како нервирање, меѓу другото? Или лаењето?
Ај сеа и ти работава нит си змија да те апне нит па магаре.

Напротив, навистина сум сериозен. Шетање кучиња и наоѓање друга со куче е одлична шанса за спонтан муабет каков што сакаат жените да им биде животот.
Сеа фала Богу дека не треба баш само ради тоа да земеше куче, ама ете така си доаѓа и тоа.

Напротив, навистина сум сериозен. Шетање кучиња и наоѓање друга со куче е одлична шанса за спонтан муабет каков што сакаат жените да им биде животот.
Сеа фала Богу дека не треба баш само ради тоа да земеше куче, ама ете така си доаѓа и тоа.
Ако живее во некој американски филм најверојатно.

Чива логика следи општеството? Некои одат кон тоа дека нема општество, туку само поединци, некои од нив групирани во семејства (не баш точен цитат од Тачер).
Тешко е да се аргументира логичката природа на моралот, бидејќи логиката не се менува толку колку што се менуваат општествата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom