Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Никој жив на 23 не страхува дека ќе остане сам! Компромиси полесно се прават баш затоа што немаш притисок!

Е сега некои (ахем жените) не што полесно прават, туку и тераат така како што тераат!
Габор 4/10 има бар неколку мажи што ќе и пишат колку е добра.

Затоа денес гледаме убоз на албанки, украинки, русинки.. па дури и филипинки..
Додека истите тие што на 20-30 терале Тиндер, (нашите) над 30 почнуваат да се тешат со некои филозофии за "комфор" или шта ти знам.. па завршуваат или со куче или со маче.
23 за женско и 23 за машко не се исто.
Женското му бега физиолошки минимум 5 години на зевзек од 23 години.
И тука иде играта, употребување п.магија, ова она и сомот се пеца.
После другото е историја.
Ама се смени играта, сега на сомчето од дома му даваат пари за облека, цигари, излегување и он особено не се напиња да исполнува нечии капризи.

...денешницата нуди милион начини на дружење и комуникација
...и безброј самотници
... се е на клик, само желбата за реална дружба на idle :)

Ама се смени играта, сега на сомчето од дома му даваат пари за облека, цигари, излегување и он особено не се напиња да исполнува нечии капризи.
Се слагам со првото, ама денешниве "миленијалци" се сосем друг муабет...

Се слагам со првото, ама денешниве "миленијалци" се сосем друг муабет...
Мислиш тоа што останало неврзано од миленијалците?
Мене овие Z ми се тотална енигма, со миленијалците можеш да се разбереш.

Имаше една изрека, мислам дека одеше: кога го живееш животот сам животот е лесен ама без некаква цел.

Доаѓа момент во животот кога целата таа леснотија на животот се враќа како бумеранг. Не сме ние створени сами да живееме, ни треба другата половина.
Hope for the best prepare for the worst....човек никад не треба да се откаже од идејата да остари со некого, да ја доживее таа привилегија да биде дел од семејство.
Никогаш не е касно.
Технократијата си донесе некои други изреки кои уште не се смислени и кажани. Јапонија и Јужна Кореја ги очекува нашите деца, или во најмала рака нашите внуци, и тоа во смисла на живеење на последиците.

Мислиш тоа што останало неврзано од миленијалците?
Мене овие Z ми се тотална енигма, со миленијалците можеш да се разбереш.
Моја грешка... ја миленијалци ги мислев оние од 2000-та и нагоре..
А баш за тие мислев што ги викаш ген Z!
Автоматски споено мислење:

Технократијата си донесе некои други изреки кои уште не се смислени и кажани. Јапонија и Јужна Кореја ги очекува нашите деца, или во најмала рака нашите внуци, и тоа во смисла на живеење на последиците.
Кај нас и бетер ќе биде, ако веќе и не е!
Ј.Кореа и Јапан бар немаат исселување, и се прилично етнички/културно чисти.

Нас ни следи тоа, само во анархија.

Back
На врв Bottom