Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам во тоа да некој е сам поради таква донесена одлука. Па отука и одговор на прашањето зошто сте сами, во стилот на ,,така решив, тоа е моја одлука,, е само себезалажување и прикривање на вистинските причини кои најчесто и не се нешто конкретно туку се онака прозаични, срамежливост, немање иницијатива, не ангажирање на таа тема, себепреценетост, има време...... а поретко се резултат и на конкретни причини како хомосексуалност, асексуалност, импотенција, некој физички или психички хендикеп.... во суштина, никој не решил да биде сам ама ете останал сам.
Тука не мислам на оние кои поради некој зен момент решиле краткотрајно да се осамат, пример им дошло све преку к па чекај малку да се средам сам, или штотуку излегле од некоја врска па им треба некое време емотивно да се средат, или човек треба да оди во затвор па несака да прави врски додека не му помине казната итн.

Откако станав грчки бог некако ми се креваат акциите, нешто многу фини се момиве со мене каде и да одам. Ми прават и муабет дури :cool:
Грчкиот бог гушнат со девојката

250px-Hermes_crioforo.jpg

Откако станав грчки бог некако ми се креваат акциите, нешто многу фини се момиве со мене каде и да одам. Ми прават и муабет дури :cool:

Пази што муабет им тераш. Немој случајно да им кажеш си кој ник си на кајгана форум, ако те читнат по темиве гадно си наебал, од грчки Бог ке станеш шеширџија.

Не верувам во тоа да некој е сам поради таква донесена одлука. Па отука и одговор на прашањето зошто сте сами, во стилот на ,,така решив, тоа е моја одлука,, е само себезалажување и прикривање на вистинските причини кои најчесто и не се нешто конкретно туку се онака прозаични, срамежливост, немање иницијатива, не ангажирање на таа тема, себепреценетост, има време...... а поретко се резултат и на конкретни причини како хомосексуалност, асексуалност, импотенција, некој физички или психички хендикеп.... во суштина, никој не решил да биде сам ама ете останал сам.
Тука не мислам на оние кои поради некој зен момент решиле краткотрајно да се осамат, пример им дошло све преку к па чекај малку да се средам сам, или штотуку излегле од некоја врска па им треба некое време емотивно да се средат, или човек треба да оди во затвор па несака да прави врски додека не му помине казната итн.

Е тука е “проблемот“, што 90% од тие кои решиле привремено да се осамат, за да разбистрат глава, поради лоши претходни искуства или некои други приоритети во животот (кариера, селидба во друг град/држава...) навлегуваат во зона на комфорт и е многу тешко да излезат од неа... уживаат во самотијата, влегуваат во некој барабан работа, дома, евентуално некоја спортска активност... а уште “пострашно“ е ако си оформат друштво со некои на иста бранова должина (со кои може да излегуваат за викенди, патуваат на одмор, шетање)... познавам многу и мажи и жени, измеѓу 30 и 40 години кои долго време се сами и не сакаат ниту да слушнат за врска, дејт, градат пред нив ѕид кој што е невозможно да се урне...

koj ja prifakja i ja zasakuva samotijata , taa lichnost nikogash povekje nema da e srekjna vo zaednica so nekoj drug ...

Back
На врв Bottom