Зошто собранието не го изгласа предлог законот на ДОСТОИНСТВО?

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro be ima mazh ovde od DPMNE da mi odgovori na prashanjeto dali DPMNE ja opleska rabotata ili ne?

So ova deneska sho im go napravi i ovaa kasha sho ja spremi za Dostoistvo seushte smetash deka G'uevski e podobar od Branko? Gotov si ti...ti se isushil mozokot vo fazata za perenje.

ако пратиш малце што збори тој пијаницата ќе сватиш што сум сакал да кажам! слушај ги само изјавите на неговиот кабинет и советниците! или може тебе мозокот ти е испран или... хммм па ти србин беше ти сакаш македонија вардарска бановина да стане пак!

Ма нее, ДПМНЕ оплескуа, другиве оправаа. Секоја чест!

Ќе се молам на наредни избори да тепаа господава од СДС, да видам како они ќе ни ја опраа работава. :toe:Се надевам дека се мед и млеко ќе ни биде тогаш. И дали тогаш ќе биде поарно од сега!?

Овој грев кој денес им е направен на бранителите и нивните семејства не се мие така лесно, пријателе. Не може кога ќе ја оплескаш, само така да си одиш дома...ќе застанеш и ќе кажеш зошто го стори тоа, ќе се извиниш и ќе ветиш дека нема да се повтори веќе, гордо, како Претседателот на Собранието пред странските амбасадори неодамна за донесувањето на законите со 200 км на час.:kesa:

[acko]®;1883105 напиша:
ако пратиш малце што збори тој пијаницата ќе сватиш што сум сакал да кажам! слушај ги само изјавите на неговиот кабинет и советниците! или може тебе мозокот ти е испран или... хммм па ти србин беше ти сакаш македонија вардарска бановина да стане пак!

acko, ostavi gi srbite bugarite i pijanicite neka si teraat tamu, ubavo te prashav imash gaz da priznaesh deka G'uevski ja opleskal rabotata so Dostoinstvo i deka im dade gaz na DUI ili ne?Toa te prashuvam.

Овој грев кој денес им е направен на бранителите и нивните семејства не се мие така лесно, пријателе. Не може кога ќе ја оплескаш, само така да си одиш дома...ќе застанеш и ќе кажеш зошто го стори тоа, ќе се извиниш и ќе ветиш дека нема да се повтори веќе, гордо, како Претседателот на Собранието пред странските амбасадори неодамна за донесувањето на законите со 200 км на час.:kesa:

Искрено јас се надевам дека ова нема да заврши вака. односно ќе се најде некакво решение. МОРА да се најде!

a dali ova bese odluka zamo za pratenicite od redot na VMRO???

Nego shto? SDSM e opozicija iako go poddrzha predlogot DPMNE odbi so vozdrzhanost...DPMNE i DUI imaat mnozinstvo, od kogo drug bi zaviselo ako ne od niv...63 pratenici malku li se?Imaat mnozinstvo bukvalno da gi pregazad DUI zaedno so glasovite na opozicijata ZA ama neshto nekjelo :)

И еве ме интересира ти што предлагаш?
Ништо бе брату тој не предлагат.Тој само плукат по Груевски,а ниту Месијава(добро ајде за него гледаме дека е малку заостанат па некако му е простено)ниту некој до неговата партија не даваат подобро решение,туку само плукаат цело време.:toe:

OVAJ ZAKON TREBASE DA BIDI IZGLASAN OD SITE MAKEDONSKI PRATENICI VO VLADATA BEZ RAZLIKA NA PARTISKA OPREDELENOST!!!
AKO VO PARLAMENTOT SE NAOGJAAT 28 ALBANSKI PRATENICI,TOA ZNA4I DEKA PRATENICI KOI TREBASE DA GLAZAAT "ZA" ZAKONOT TREBASE DA GI IMA NA BROJ 92
NEMA GLASANO AMA I4 NIKOJ NI OD VMRO NI OD SDSM....DZABE NIE OVDE SE KARAME OVA E SAMO GOLA VODA.

acko, ostavi gi srbite bugarite i pijanicite neka si teraat tamu, ubavo te prashav imash gaz da priznaesh deka G'uevski ja opleskal rabotata so Dostoinstvo i deka im dade gaz na DUI ili ne?Toa te prashuvam.

ти ги праша вмровците не мене... а ја како граѓанин ќе ти кажам дали оплескал кога ќе видиме каков е договорот со дуи и аргументите од вмро. чекај да видиме што ќе биде па ќе збориме. не сум гледал вести...

Istoto prashanje vazhi i za tebe, ako nemash 2chisti da odgovorish priznaj bar...ne se brukaj i pak kje ti recham, ostavi gi Srbite i Srbija.Daleku od niv ova da zavisi.

Nego shto? SDSM e opozicija iako go poddrzha predlogot DPMNE odbi so vozdrzhanost...DPMNE i DUI imaat mnozinstvo, od kogo drug bi zaviselo ako ne od niv...63 pratenici malku li se?Imaat mnozinstvo bukvalno da gi pregazad DUI zaedno so glasovite na opozicijata ZA ama neshto nekjelo :)

сдсм има 22 пратеника од кој само 10 гласале! да гласале сите законот ќе беше усвоен. доволно јасно?

Искрено јас се надевам дека ова нема да заврши вака. односно ќе се најде некакво решение. МОРА да се најде!

Ke se najde kojznae koga, a ona shto go rekov deka doprva sleduva posledniot del od Majskiot dogovor, reakciite doprva kje gi sledite,pomina priznavanjeto na kosovo,pomina dvojazichnosta, pomina otfrlanjeto na predlogot na branitelite i shto preostana ushte poslednoto t.e. pretposlednoto prifakjanjeto na zakonot za ONA da im se dodelat penzii i slichno.Dur sega kje ja vidite prerodbata na G'uevski i liceto na DUI :helou:

Ти тепаш сеир на ова а? Се радуеш те глеам.

Зошто кога на дрзавата и бесе потребна поддршка од народот ја побара и ја доби...но сега кога на истиот тој народ бара да им се обезбедат неколку права кои наводно чинеле "многу" скапо владата на Р.Македонија гласасе на тој предлог закон со:
20 гласови ЗА
10 гласови ПРОТИВ
39 гласови ВОЗДРЖАНИ
со каква душа и совест гласаа ПРОТИВ или ВОЗДРЖАНИ на таков закон за кој беа собрани повекје од 30.000 потписи ...
ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ОВА БЕШЕ НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:
Zato sto ne videle pukanje.
Isto treba da znaes deka ovie pratenici,barem vlasta stanale to samo so lizenje,taka da bez direktiva nisto ne smee.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom