MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
епа ајде хипотетички да земе дека јас сум најголемиот верник во 21 и дека никогаш не сум прекршил ниту еден морален закон кој го проповеда црквата! Тоа кон што ке ме одведе а? Кон некое спасение или кон мизеријата на овој земен живот, и ке ме остави во исчекување на наредниот, задгробниот, вистинскиот живот, кој можеби го има а можеби и не..... не се вратил никој од таму за да ни каже (немој некој исус да го спомнал)!
И многу ме интересира мики од каде ти оваа енергија да ти толку се фокусираш на религија? Брцаш ли бе нешто брат а? Спортуваш ли нешто? Се трошиш ли на нешто освен на проповедање...... Има ли нешто во твојот живот што не е поврзано со религијата? Не ли си им љубоморен на другите кои го уживаат земниот живот?.... Ова се реторички прашања од моја страна, јас како и читателите на форумот Религија го знаеме одговорот!
:nesvest:
![]()
Ќе искоментира, онака, телеграфски:
-невозможное човек роден од жена да не згреши. Затоа, Светиите, во текоот до својот овоземен живот, себеси се нарекуваат најголеми грешници затоа што се длабоко свесни за својата грешност. Нивната свесност за грешност е постојана/целодневна/доживотна а не повремена проценка, само тогаш кога навистина грешат! И најслабиот верник има барем грам свесност за грешност, во спротивно, не би бил верник туку би имал идеално мислење за сам себе!
-еенргијатаза фокусирање кон релгијата ја поседува секој! Незнам по што сум исклучок. Според мене, секока работа која ја сакам, ја работам со макслимална енергија. Таке е и со религијата.
-Да , спортувам. Морам да внимавам на својата кондиција во секоја смисла.
-Не, не проповедам. Тоа го имам напишано повеќе пати-јас не проповедам, туку сведочам за својата вера и за својот Бог. Никој мене не ми одобрил и не ми благословил да проповедам.
-Се во мојот живот е поврзано со религијата, вклучувајќи ја и мојата световна професија од која јадам леб.
-Љубомората е опасна категорија! Ангелот Деница стана ѓавол, љубоморејќи на позицијата Божја на Небеста и сакајчи да го завземе престолот Божји. Јасно ли ти е сега каква опасна работа е љубомората? А Апостолот Павле пак советува: „Битете задоволни си она кое го имате„. Се што ми е потребно, го заработувам со личен труд. Оние кои имаат отповеќе и кои се луксузираат, јасно е дека тоа кое го имаат, некој друг им го донел/заработил!
-Можам само да призмаам дека љубомората се појавува и кај мене, но работата е во тоа кој кого контролира-јас неа или она мене.