Зошто никој не ја посетува православната црква во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби и ќе бидам офтопик, но сакам да напишам зошто јас одам в црква? В црква одам:
- За да се сретнам со Христа и со сите ангели и христијани(живи и упокоени).
- За кога ќе се подготвувам со засилни подвизи да се соединам со Телото и Крвта Хрстови, кои не се наоѓаат на ниедно друго место освен во путирот.
- За да Го прославам Бога, да Му се заблагодарам или пак да Го помолам за некоја мака што ме мачи.

Не си надвор од темата, туку напротив: само покажуваш која е логиката и потребата од посетување на храмовите, а таа не е „заради поповите„ или „заради нешто друго„.

Можеби и ќе бидам офтопик, но сакам да напишам зошто јас одам в црква? В црква одам:
- За да се сретнам со Христа и со сите ангели и христијани(живи и упокоени).
- За кога ќе се подготвувам со засилни подвизи да се соединам со Телото и Крвта Хрстови, кои не се наоѓаат на ниедно друго место освен во путирот.
- За да Го прославам Бога, да Му се заблагодарам или пак да Го помолам за некоја мака што ме мачи.

Најпосле некој нешто паметно да каже....
Сите само кажуваат како поповите ова,. како поповите она....
Абе на црква се оди ради тебе самиот ...алоооо..не се оди ради други.
Бравос за последниот дел од постот...

Ти си медиум пријателе изгледа:eek:
А ти немаш попаметна работа од тоа да си бараш рачки и да се потсмеваш? И после се чудите зошто бил дрзок Мики1... Па кога се разговара со некого мора да се симнеш на негово ниво за да те разбери.

Ете јас верувам дека по возгласот: „Благословено Царство Отца и Сина и Свјатаго Духа, всегда ниње и присно и во вјек и вјеков!“ времето запира и од временски простор преминуваме во безвременски. Дека влегуваме во Царството на Отецот и Синот и Светиот Дух, во кое видливо се присутни живите Христијани, а невидливо ангелите и душите на упокоените.
--- надополнето: 16 септември 2013 во 13:03 ---
Па една од причините за првото е постоењето на второво.
Ако го прочиташе целото мислење ќе видеше дека и тоа е чепнато.

А ти немаш попаметна работа од тоа да си бараш рачки и да се потсмеваш? И после се чудите зошто бил дрзок Мики1... Па кога се разговара со некого мора да се симнеш на негово ниво за да те разбери.

Ете јас верувам дека по возгласот: „Благословено Царство Отца и Сина и Свјатаго Духа, всегда ниње и присно и во вјек и вјеков!“ времето запира и од временски простор преминуваме во безвременски. Дека влегуваме во Царството на Отецот и Синот и Светиот Дух, во кое видливо се присутни живите Христијани, а невидливо ангелите и душите на упокоените.
.

Ти спомена дека се среќаваш со мртвите.

Јас констатирав дека си медиум, согласно дефиницијата за истиот.

Ете подобјасни ни како ги среќаваш мртвите, па ќе разбереме.

Инаку ја ко идам у црква, или проаѓам покрај неа, не глеам ни живи ни мртви, празно некако ми делува.

Гурџи бе, зар мртви да глеам треба:facepalm:

Нив ќе ги глеам од октомври у 4та сезона The Walking Dead.

Го изгледа видеото што ти го препорачав на тема верски вести?
Изгледа не си го и затоа не разбираш....

Го изгледа видеото што ти го препорачав на тема верски вести?
Изгледа не си го и затоа не разбираш....

90 min se mnogu. No ti ja najavi poentata na istoto deka se sovpaga so tvojata za imanje samo raj, dostapen samo za budnite.

Ne ja gleam povrzanosta.so mediumskite spoobnosti na ortofil.

90 min se mnogu. No ti ja najavi poentata na istoto deka se sovpaga so tvojata za imanje samo raj, dostapen samo za budnite.

Ne ja gleam povrzanosta.so mediumskite spoobnosti na ortofil.

90 мин. многу?
Алал да ти е...биди си заспан 19999999999999999минути. пошто немаш време.
Тоа е игра на мозокот...мислам на тоа дека немаш време...интелектуалниот центар ти прави да мислиш дека си многу паметен и дека времето е пари......типично атеистички.

Ти спомена дека се среќаваш со мртвите.

Јас констатирав дека си медиум, согласно дефиницијата за истиот.

Ете подобјасни ни како ги среќаваш мртвите, па ќе разбереме.

Инаку ја ко идам у црква, или проаѓам покрај неа, не глеам ни живи ни мртви, празно некако ми делува.

Видливо, во путирот покрај Агнецот се вадат и честички за Богородица, за ангелите, за светителите, за живите и умрените. И така сите заедно се среќаваме во Путирот. Но, знам дека за џабе ти објаснувам.

90 мин. многу?
Алал да ти е...биди си заспан 19999999999999999минути. пошто немаш време.
Тоа е игра на мозокот...мислам на тоа дека немаш време...интелектуалниот центар ти прави да мислиш дека си многу паметен и дека времето е пари......типично атеистички.

Не реков дека сум многу паметен, но дека 90 мин ми се многу во овие моменти да издвојам за такво видео, согласно моите обврски.

Јас не се сметам себе си за атеист, туку за човек кој се обидува да здраворазумски и логично гледа на работите. Ако тебе ти е тоа еднакво со атеизам, тогаш ок.

Како би ги нарекол тогаш оние што не се атеисти?
--- надополнето: 16 септември 2013 во 13:49 ---
Видливо, во путирот покрај Агнецот се вадат и честички за Богородица, за ангелите, за светителите, за живите и умрените. И така сите заедно се среќаваме во Путирот. Но, знам дека за џабе ти објаснувам.

Не, не, не ми објаснувај хриситјанска симболика.

Дали ти гледаш мртви? Или така симболично си кажуваш, ради реда?

Не реков дека сум многу паметен, но дека 90 мин ми се многу во овие моменти да издвојам за такво видео, согласно моите обврски.

Јас не се сметам себе си за атеист, туку за човек кој се обидува да здраворазумски и логично гледа на работите. Ако тебе ти е тоа еднакво со атеизам, тогаш ок.

Како би ги нарекол тогаш оние што не се атеисти?

Доналтчо...ке те молам да не ми правиш смешки...
Видеото не е од денес....значи ако си имал „слободна воља“ што би рекол твојот другар ипсимус, до сега ке си нашол време да го изгледаш.
Ако нејкеш да го гледаш....твојот интелектуален центар ке си најде причина зошто нејкеш...и после 10 години.
Околу болдираното....тоа за мене е смешно атеистички поглед на светот кој сЕ сведува на материјализам и логика..
Не-верниците би ги нарекол атеисти....никако будистите.

Не е можеби, присутна бев кога се деси тоа во Св Никита.

Без разлика дали е желба или природна потреба (што пак е желба на некој начин). Да родиш дете не е природна потреба. Вода да пиеш е природна потреба. Прашањето беше кои се тоа икони што исполнуваат такви нешта и јас ти одговорив.

А оти питаш кога прашање си поставуваш и си одговараш сама? Прашања на кои не ти ни треба одговор. Поента ли мислиш дека ќе направиш?

Па нека се. Ниедна нова религија не е чиста без примеси од старата што ја заменила.

Како раѓање на дете не е природна потреба??
Репродукцијата и те како е природна потреба - впрочем, зошто животните би се размножувале ако сметаме дека раѓањето дете е чисто свесна желба?

Второ - јас прашав како го извела забременувањето и раѓањето, и дали мислиш дека некоја која нема репродуктивни органи, доколку силно верува и сака да роди, икона, отец, молитва - ќе и го оствари тоа?
--- надополнето: 16 септември 2013 во 14:37 ---
Да беееее, ја‘ стално заборавам дека ние верните сме неуки, затуцани, неписмени, со опрани умо‘и, тешки социјални случаи и тако даље и томе слично...:pos:
--- надополнето: 15 септември 2013 во 23:33 ---

Аххх, пусти џипо‘и...:rolleyes:
Дај брзо кажи кој модел од џип го искаш па да нарачаме еден преку Архиепископот Стефан...
--- надополнето: 15 септември 2013 во 23:38 ---

Ќе се задоволам со џиш нова Корса.
Колку саати у молитва треба да поминам?

Доналтчо...ке те молам да не ми правиш смешки...
Видеото не е од денес....значи ако си имал „слободна воља“ што би рекол твојот другар ипсимус, до сега ке си нашол време да го изгледаш.
Ако нејкеш да го гледаш....твојот интелектуален центар ке си најде причина зошто нејкеш...и после 10 години.
Околу болдираното....тоа за мене е смешно атеистички поглед на светот кој сЕ сведува на материјализам и логика..
Не-верниците би ги нарекол атеисти....никако будистите.

Околу болдот делумно се слагам.

Оти секако трошењето на слободното време го калкулирам и бирам за што да го потрошам. И најверојатно си во право, кога велиш дека секојпат ќе најдам нешто поинтересно за тие 90 минути да правам.

Ама повторно ќе кажам, не морма да го изгледам, ти веќе кажа што е целта на видеото. Нема потреба од детали нели?

Околу болдот делумно се слагам.

Оти секако трошењето на слободното време го калкулирам и бирам за што да го потрошам. И најверојатно си во право, кога велиш дека секојпат ќе најдам нешто поинтересно за тие 90 минути да правам.

Ама повторно ќе кажам, не морма да го изгледам, ти веќе кажа што е целта на видеото. Нема потреба од детали нели?
дони, тешко е да се сфати дека некој го живее животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom