Зошто ни е полесно се преку телефон да кажеме?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
паметна тема-секогаш е така. полесно е зошто не го гледаш во очи тој што треба да му кажеш нешто и во пишувана форма секогаш е најлесно пример преку смс,нет и сл. бидејќи тогаш можеш да пишеш се сто сакаш и најмногу да сакаш некого можеш да му пишеш дека го мразиш а тој во моментот ќе ти поверува зошто не може да ја види твојата реакција. додека во лице не можеш никогаш да го кажеш искрено она што го мислиш. а и не можеш да излажеш некои работи зошто изразот на лицето ќе те издаде,затоа сите ги избираат пораките најчесто кога треба да се соопшти нешто.

po tel sve ke mi tekne,
a neznam z´sto ali obicno nisto ne mi teknue u tija momenti ( u oci)

:toe::toe:

хммм потешко е преку телефон ... како и да е што и да треба да кажеш ... најдобро е во лице на оној што треба да му кажеш ...

Јас обично практикувам СЕ да кажам во лице, ама кога веке немам шанса да го/ја видам лично тогаш телефонот ми е едниствен излез за да кажам што имам

Најдобро е секогаш се да се кажува во лице, барем јас така правам. А некои луѓе практикуваат да кажуваат работи по телефон затоа што не можат да се соочат со личноста, поради некоја си причина, што мене лично ме нервира

Мене баш тогаш ми е потешко поневерно некако. Секогаш кога кажувам нешто ако воопшто го кажам го кажувам влице па шо сака нека е. Но пошо сум личност која ретко искажува некакви емоции тогаш ни влице ни смс ни ништо не помага. А за таквите личности што не можат влице да прават муабет тоа веројатно е од самиот факт дека личноста на која би требало да и се кажи нешто погрешно ќе сфати или ќе има неочекувана реакција.

Хмм го немам овој проблем.
Мене баш ми е полесно кога разговарам со некој в очи.Серизоните теми мислам дека не се за по телефон и дека е најдобро да се решат лично.Секогаш гледам кога ќе имам проблем или нешто слично да го решам тоа така што ќе дововорам состанок негде да направиме маубет како луѓе.
Освен то и помалце трошак е:wink:

Епа во мојот случај полесно ми е преку телефон да зборувам зашто така не ми е срам толку многу каква што сум во живо инаку:kesa::kesa::kesa:

Хмм го немам овој проблем.
Мене баш ми е полесно кога разговарам со некој в очи.Серизоните теми мислам дека не се за по телефон и дека е најдобро да се решат лично.Секогаш гледам кога ќе имам проблем или нешто слично да го решам тоа така што ќе дововорам состанок негде да направиме маубет како луѓе.
Освен то и помалце трошак е:wink:
и јас сакам тете-а-тете да си кажам се, башка можам да се објаснам ако се правдам (неможат телефон да ми спуштат, или пораките да не ми ги читаат) :)

Дефинитивно средба во четири очи..по телефон не можеш да видиш ни реакција, ни ништо..а по мсн и смс да не правиме муабет..може да си едно на мсн а сосема друго во реалност.Посебно ако станува збор за караница или решавање на проблем некој преферирам разговор во четири очи :wink:

Затоа што кога збориме со некого по телефон не го гледаме во фаца,го немаме тој страв кој го имаме кога збориме со некого во 4 очи.Пример раскинување по телефон.Полесно е да раскинеш по телефон затоа што не ќе мораш лично да се соочиш со оној кој што раскинуваш.На тој начин го одбегнуваш стравот повторно да бидеш заведен од таа личност во муабетот face to face или пак да паднеш по нејзино влијание кое мислиш дека сигурно ќе биде присутно.Поедноставно кажано,немаш храброст,па затоа го користиш телефонот.

Практикувам да кажувам се во четири очи.Да,имало моменти кога,не сум сакала и сум подавала рака кон телефонот.Но,секогаш другата страна ме соочувала со себе во живо,па некако се навикнав на тоа.А и,полесно е што знам,полесно ќе можам да се искажам.Личноста ќе може да види каков ми е гласот(дали го мислам тоа или не),фацата,движењата и слично.Сетоа она што неможе да се види по телефон.Затоа и најчесто погрешно претпоставуваме при таквите разговори.

Мене пак не ми е полесно телефонски,имам желба да се видам со таа личност и се да си кажеме во лице:toe:

Веројатно зошто секогаш во близина е копчето за прекинување на разговорот.

Било како, мислам дека истото е поради тоа што сепак соговорникот е подалеку ос нас, не ги гледаме неговиот лик, гестикулации и плус поради тоа што сама психа така не убедува и се тоа искомбинирано со причината која ја спомнав најгоре.

1. Зошто не треба да се соочиме очи во очи со некого
2. Преку СМС нема да ни затрепери гласот(за искажување љубов)
3. На некој едноставно не му е пријатно да го искаже својот став пред повеќе луѓе.
тоа и ја би го рекол:wink:

Затоа што воопшто не е лично... И е многу полесно да кажеш некои работи на тел, отколку очи во очи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom