Зошто ни е полесно се преку телефон да кажеме?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi e voopsto i toa od iskustvo.Nastanuvaat nedorazbiranja zasto se raboti samo za glas ne se gledaat mimiki,govor na telo i sl sto se presudni za nekoi kazani raboti.Sekogas koga ke zapocnam nekoj muabet po tel moram da go dovrsam u zivo makar i da e se kazano,zaso se osekam ko nedoiskazana i ko nesfatena,pa moram toa da go razgledam i vo zivo,kade so ke moze so smireni strasti i doza na rezerva da se resat,za so po tel se se kazuva i so se misli i so ne se misli.

najglupo mi e koga me teraat vazhni odluki da nosam preku telefon, i najvekje mrazam koga mi kazuvaat nekoi vazni raboti preku telefon. Pa daj ke si sedneme na edno pivce i ke se razbereme ko lugje a ne vaka :)

schtranga напиша:
Dali se raboti za ljubov , prijatelstvo , rabota ,molba , nekoja potreba nam ni e polesno sve preku telefon ili SMS da kazime otkolku direktno u oci , zosto ?
Nemora da znaci.eve jas na primer ima raboti koi nemozam i nesakam da gi kazam po telefon,zasto ima raboti koi ne se za po telefon,a ne pa ni za sms.Taka da sekogas najstojuvam toa sto imam da kazam da kazam u oci u faca,a ne po sms,retko mi se desilo da se izjasnam po telefon ili preku poraka.:pipi:

RealGirL напиша:
Едно прашање за тие што се изјаснија дека е полесно преку телефон!Да ви се јави девојката\дечкото преку телефон и да ви раскине..со цел како што вие набројавте да се сокријат нечии солзи,немање на доволна храброст,треперење на глас,страв од реакцијата кај спротивниот и на крај да ви спушти слушалка!?
Полесно ќе ви биде?!

Рековме дека е полесно, но не и подобро.

Mene iskreno potesko mi e da mu kazam se v lice ,nekoi raboti so ke mu gi recam preku telefon ne mozam da mu gi povtoram i v lice.. nekoi raboti podobro e da se kazat preku telefon prvo.A za raskinuvanje najmnogu sho mrazam e preku poraka ili preku telefon da ti raskine.

zoso vo zivo moze da mi ucuka edna(se salam)
polesno e po telefon sto znam ne mora da se soucuvas lice so lice

Спорен мене најкукавички е да се изнакажат работи преку телефон,од секогаш сум го мрезел тоа,најдобро е се што имате да си кажете да го сторите тоа лице во лице

kako ne polesno,to sho ke mu go kazam na telefon ke mu go kazam i vlice..nema sram tuka :P

Мене све едно ми е дал преку тел. дал в лице шо имам за кажвење ќе си кажам

JeCILaDy напиша:
Рековме дека е полесно, но не и подобро.

Па во примерот што го дадов не би рекла дека е полесно!

Шознам али за мене подобро е да зборувам со некого ТеТ-А-ТеТ отколку преку телефонили па преку пораки или нет! Едноставно подобро ќе го разбереш соговорникош и во кое расположение е и дали е пијан-трезен-тажен-весел а додека па на нет или преку телефон може да ти се преправа и многу тешко ќе го приметиш!

zosto pa bas preku telefon??? neli e podobro koga na nekoj ke mu kazes se vo lice, a?! veruvam deka nekoj toa go pravat bidejki nemaat dovolno sila za direkno nekoj raboti da se kazat

mene mi e polesno u faca so telefon pari se trosat :)
abe polesno im e na site za toa sto poveketo se kukavici

ne mora vo oci da gi gledas a i ne mozat da te te istepaaat :)

Јас преферирам лице в лице но полесно е некоаш преку телефон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom