Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување
Прво логички е да се запрашате зашто кај жените при губење невиност потекува крв. Значи ништо не е случајно. Ако не била невиноста света работа, тогаш логички жените би се раѓале сосема другачие створени. Не случајно во светото писмо пишува не проливај невина крв безпотребно, затоа што таа невина крв ќе падне врз тебе. Значи таа особа што ќе земе некому невиност а не ја земе за жена, тогаш прави голем грев.

После сево ова јасно е кој е одговорт на прашањето на темата. Злото им наметнува лажни начела на луѓето, и тоа што порано било срамота и неморално, денес го преставува како нормално, дури се потсмеваат и со некои личности кои се свесни за светоста на невиноста.

Зошто тогаш се раѓаме со слепо црево, синуси и умници? Според тебе ако сме родени со нив тоа значи не е случајно и значи дека тие имаат некоја цел? Која цел? Сите тие делови од човечкото тело кое во минатото имале некоја функција, а со време станале излишни. Така што логикава ти нема логика.

Да не бидам надвор од темата-Секој сам си одлучува што ќе прави со своето тело. Тоа е субјективна работа. Не треба да се судат тие што стапиле во сексуални односи ниту пак тие што се невини. Нивна работа. Ама не ми е јасна потребата да се велича невиноста. Зошто? Досега искрено не сум чула разумно објаснување за тоа зошто некој/а повеќе би сакал/а невин партнер.

Зошто? Досега искрено не сум чула разумно објаснување за тоа зошто некој/а повеќе би сакал/а невин партнер.
Ако им се даде можност на мажи да бираат секогаш ќе одберат невина девојка да им биде жена. Ако им се даде можност да бираат жените секогаш ќе одберат некој "искусен" маж. Таа е природата на луѓето.....нема тука што разумно да се бара.

Зошто тогаш се раѓаме со слепо црево, синуси и умници? Според тебе ако сме родени со нив тоа значи не е случајно и значи дека тие имаат некоја цел? Која цел? Сите тие делови од човечкото тело кое во минатото имале некоја функција, а со време станале излишни. Така што логикава ти нема логика.

Да не бидам надвор од темата-Секој сам си одлучува што ќе прави со своето тело. Тоа е субјективна работа. Не треба да се судат тие што стапиле во сексуални односи ниту пак тие што се невини. Нивна работа. Ама не ми е јасна потребата да се велича невиноста. Зошто? Досега искрено не сум чула разумно објаснување за тоа зошто некој/а повеќе би сакал/а невин партнер.

Брoблемoт е штo луѓетo не се ствoрени случaјнo, туку имaaт твoрец кoј ги ствoрил. Тoa штo луѓетo се oдaлчени oд oвaa свеснoст е пoрaди штo крoз векoвите се пoгрешнo нaучени или излaжaни. Зaтoa зa тебе немa лoгикa и сaкaш сaм нa себе дa служиш oткoлку нa тoј штo те ствoрил.

Ако им се даде можност на мажи да бираат секогаш ќе одберат невина девојка да им биде жена. Ако им се даде можност да бираат жените секогаш ќе одберат некој "искусен" маж. Таа е природата на луѓето.....нема тука што разумно да се бара.
Да де, знам, ама зошто? ,,Таква е природата на луѓето" не е одговор. Се докажало ли дека поради тоа е? И што подразбираш под ,,природа на луѓето"? Пориви над кои немаат контрола?[DOUBLEPOST=1426775269][/DOUBLEPOST]
Брoблемoт е штo луѓетo не се ствoрени случaјнo, туку имaaт твoрец кoј ги ствoрил. Тoa штo луѓетo се oдaлчени oд oвaa свеснoст е пoрaди штo крoз векoвите се пoгрешнo нaучени или излaжaни. Зaтoa зa тебе немa лoгикa и сaкaш сaм нa себе дa служиш oткoлку нa тoј штo те ствoрил.
Ми вртиш наоколу и не ми одговараш. Те прашав нешто погоре. Ако творецот на човекот со цел ги ставал сите делови на телото, зошто тогаш тие делови што ти ги спомнав погоре не служат за ништо? Не си помислил дека можеби и со хименот кај жените е така?

Да де, знам, ама зошто? ,,Таква е природата на луѓето" не е одговор. Се докажало ли дека поради тоа е? И што подразбираш под ,,природа на луѓето"? Пориви над кои немаат контрола?[DOUBLEPOST=1426775269][/DOUBLEPOST]
Ми вртиш наоколу и не ми одговараш. Те прашав нешто погоре. Ако творецот на човекот со цел ги ставал сите делови на телото, зошто тогаш тие делови што ти ги спомнав погоре не служат за ништо? Не си помислил дека можеби и со хименот кај жените е така?
Не не, зaтoa штo невинoстa кaј твoрецoт е нештo нaјсветo.

Дискусијава е малце предвидлива и мислам дека може до недоглед да оди и пак на исто да се сведе. Како што кажаа веќе погоре секогаш ќе постојат две страни либерална и конзервативна и ќе се препираат една со друга. Мене ако ме прашате проблемот е во балканскиот ни мил и драг менталитет. Секој на секого во чаршавот му е пикнат и главна тема на муабет е кој со кого како што. Никој нема доволно легитимитет да им кажува на ,,мажите" и на ,,жените" кога и со кого што да прават затоа што позади тие множини стојат поедници и секој има различна приказна и pros and cons за одлуките што ги направил. И веќе сериозно треба да го надминеме синдромот ,,да му умре козата на комшијата" ,а нас цело трло ни отишло по ѓаволите.

ЕДен кај мене во комшии, има над 50 години, никогаш не женет, има речено дека ќе се чува за првата брачна ноќ, исто така со девица сакал.
Му помина животот без да ебе ништо, и секој месец прима некои инјекции за смирување на хормоните.
Немањето секс и чувањето за брак е лудост и глупост.
На времето бабите и дедовците се мажеле и женеле на 15 и имале секс само за да не пукне брука ако имаат секс не венчани. И раѓале деца на 16. Денес е тоа смешно и ненормално, исто како што е и чувањето поради некои измислени демагогии, кои немаат врска со моралот.

Времињата се менуваат. Некогаш било правилно да се живее во пештера, неможеме ние да останеме во тоа време, затоа што некогаш така било правилно.
Исто како што е смешно денес да имаш Сименс мобилен со антена, на целата оваа технологија што ја имаш за џабе пари. Како се менуваат времињата, така се менуваме и ние и се прилагодуваме на новите начини кои времето ни ги носи.

Јас останувам на истото мислење дека сексот е прекрасна ствар, чин помеѓу два среќни луѓе. Нешто најубаво што човекот може да го доживее, никакви дроги, ни алкохоли, ни опијати неможат да го достигнат моментот на среќа што ја чувствуваш кога дожиуваш оргазам.
И сите оние кои се лишуваат сами себе од таквата среќа доживеана на природен начин без никакви опијати, поради некакви демагогии од средниот век, се луди, и не само што се луди, туку и незнаат што пропуштаат.

Нешто најубаво што човекот може да го доживее, никакви дроги, ни алкохоли, ни опијати неможат да го достигнат моментот на среќа што ја чувствуваш кога дожиуваш оргазам.

Хероин.

Стигматизирана?
Промискуитетот и полигамијата се стигматизирани денес,колку и да звучи чудно.
Скорото видов на кавер на фејсбук кај една типа - 25 години,секјурити,крст на рамото истетовиран и на челото му пишува дека е заглавен во четврто одделние една слика и тоа "Ако женско имало повеќе од 2 партнери,пиши пропадната роба."
И ок,сфаќам рудементирани,турски сфаќања од општество и родители се префрлиле на млад човек.
Ама и тој ќе има деца и тој ќе ги воспита тие деца така.
Не дека јас сум некој огромен феминист,туку ова ме нервира цел живот.
Зошто на невиноста се гледа како трофеј кој мора да се даде на некој што ќе го цене и почитува и ако те остави ти пропаѓа животот?

Главниот проблем е јас мислам во тоа како се гледа на сексот од женска перспектива. Со тоа ГУБЕЊЕ невиност,не губиш ти ни достоинство,ни вредност ни било каква психофизичка карактеристика само затоа што сеа не си девица.
Се гледа на ова како на нешто што жената е приморана да го изгуби,да и се одземе и да му се даде на мажот,притоа сосема е исклучена можноста на нејзино уживање во целиот тој акт...

Иначе, машките треба да загубат невиност што побрзо ...
Мислам , није пишич диско мишич .... мора да се работи на случајот.
ЖенЦките треба да си ја сочуваат својата невиност, т.е да ја изгубат со некој што стварно им значи.

Епа тогаш ајде сите женски у манастир и ти опни се еднаш со другар ти,и волкот сит и овците на број...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom