Зошто невиноста е стигматизирана во денешното општество?

• Креатор на темата Креатор на темата LepiDzoni
  • Време на започнување Време на започнување

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.418
Поени од реакции
3.709
DqkgnRi.jpg

Мислам дека насловот е доволно јасен.

Последно уредено:
Самиот Исус е роден од девица што укажува дека девственоста е чиста и света.

Не, тоа значи дека е глупост и е биолошки невозможно. Искрено, поверојатно ми е штркот да го донел.

Нема ништо лошо во невиноста. За некои тоа е избор, без разлика од кои причини. За некои други можда не е избор, ама едноставно не им се погодиле коцките. Ни едните ни другите не треба да подлежат на потсмев од околината.

Ама ти го наведе најглупиот можен аргумент за одбрана на невиноста.

Затоа што многу ни е просто општествово, и многу ни е назад. Тоа има два краја и е многу големо животно школо. Но да не бидам :oftopik: и да не бегам од темата... Тоа дали ке останеш девица е твоја работа и желба лично јас она чување нарочно воопшто не го почитувам затоа што исто така многу го прават од простотилук. Во зависност од околностите и ставот кон девственоста има различни аспекти и смисла... Кажи ги твоите околности и подлабок приватен живот па ке можам конкретно за тебе ако сакаш да ти дадам мислење за општо толку.

Сакаш да разговараме од социјален аспект на темава затоа што си ја пуштил во љубов и секс или од религиски зошто цел вовед е базиран на религија.

Сакаш да разговараме од социјален аспект на темава затоа што си ја пуштил во љубов и секс или од религиски зошто цел вовед е базиран на религија.
Цитатите од Библијата ги ставив за да покажам како се гледало на невиноста низ историјата. Инаку темава нема никаква врска со религија.
Ќе го избришам целиот вовед да не создава повеќе забуни.

Последно уредено:
Како бе ќе бришеш цел вовед?
Секоја тема мора да има вовед, каде се поставува теза.
Преформулирај си ги прашањата и измени си го постот, иначе клуч ќе добие темава.

Каква кола сакаш?
Нова прв да и се качиш или половна која кој стигнел ја возел

ако е во добра состојба и нема големи траги од користење не би ми сметало да возам половна.

Не е ништо стигматизирано, луѓето се уназадени.

Тоа е ЕНГЛЕСКО АМЕРИЧКИ филм и нека бричат петел.
Невиноста е синоним за чистост!

Каква кола сакаш?
Нова прв да и се качиш или половна која кој стигнел ја возел
Дури и да купиш нова кола не си прв шо и се качува.
Некој мора да ја тестира. :icon_lol:

Koga sme kaj kolive, novoto Beetle da ne znaete kolku cini ?
Ubava zadnica ima pa se podzamisliv da si ja kupam.... Lugje daj ozbilno drzete se do temata ne zabeguvajte
P.S ne mi brisete mislenja od mobilen sum nemam makedonska podrska :(

Kолку што знам никој не се разболел или умрел ако уште е невин/а.

Иначе, машките треба да загубат невиност што побрзо ...
Мислам , није пишич диско мишич .... мора да се работи на случајот.
ЖенЦките треба да си ја сочуваат својата невиност, т.е да ја изгубат со некој што стварно им значи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom