- Член од
- 14 јули 2005
- Мислења
- 1.428
- Поени од реакции
- 43
Реално, да не беше 2001ва, да не беше рамковниот, никогаш немаше шанси албанец да стане премиер или претседател на државава.
Си го заборавил Луан Старова.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Реално, да не беше 2001ва, да не беше рамковниот, никогаш немаше шанси албанец да стане премиер или претседател на државава.
Ne, fala.Си го заборавил Луан Старова.
И јас то го велам ама ајде!!! Ајде покажи им и докажи им на „твоите“ дека се Македонци по нација.... никој не ги бране да се етнички Албанци ама ајде вгради им го то во глата дека се МАКЕДОНЦИ сакале или не заш се родени во Македонија... ак успејш во то ете го патот...вистинкиот па ќе одиме колку што требе чекори да ја поиздигнеме државава од тие етнички и меѓуетнички глупости и да се зафатиме со Економија...
Немој да речеш дека не е факт тоа дека поголем дел од Албанците си го живеат сонот од призренската лига...дека се двоолични ти се прат другари а едвај чекат да ти брцнат нож у грб....
Си го заборавил Луан Старова.
Стварно, чекај да закачам едно клинче да не се мачиш ти. Сине, абе олабави малку со муабетиве или не ти е стварно до соживот како што мислам.Daj be Brane da ucime, daj fakultet...nema, op trojca mrtvi vo Tetovo. Dajte be ne ne tepajte samo deka ne nosime krst na vrat, op nemiri na Bit Pazar. Dajte be ne se seljacete ako imam albansko zname na vrata, ne pljukaj po toa, ne go palete po sportski utakmici...op, sega na vrata TEBE kje ti se vee..
Стварно, чекај да закачам едно клинче да не се мачиш ти. Сине, абе олабави малку со муабетиве или не ти е стварно до соживот како што мислам.
Го палеле на спортски утакмици? Шверцери секоја утакмица добро се трудеа на македонски да ги искажат своите пароли дека сме бугари за да можеме да ги разбереме и не бери гајле и тие си палеа знамиња, ко да не знаеш. Затоа кога пишуваш, сепни се еден момент за да видиш до каде си стигнал со прифатливата реалност а каде си ги навредил “пријателите“.
Потсети го и дека редовно на секое финале на Купот на Македонија во фудбал е исвиркувана Македонската химна од неговите сонародници.Ајде може ќе не удостои со мало објансување зошто е тоа така....
А за знамињата еве гледам Албанците колку посреќно, побогато и помирно живеат во Македонија од кога им се дозволи да си го веат знамето.Мислеа орелот ќе им донесе пари, мир и благосостојба, ама истата беда е останата по Западна Македонија.
Заради системот...
Стварно, чекај да закачам едно клинче да не се мачиш ти. Сине, абе олабави малку со муабетиве или не ти е стварно до соживот како што мислам.
Го палеле на спортски утакмици? Шверцери секоја утакмица добро се трудеа на македонски да ги искажат своите пароли дека сме бугари за да можеме да ги разбереме и не бери гајле и тие си палеа знамиња, ко да не знаеш. Затоа кога пишуваш, сепни се еден момент за да видиш до каде си стигнал со прифатливата реалност а каде си ги навредил “пријателите“.
Edno samo me interesira. Sto stana so etnickite makedonci koi imaa ekskluzivitet na temava...nekako cisto etnicki malce gledam....Ili mene taka mi se cini?
So ogled na toa deka barem od 91va pa navaka mnogu ubavo gi pametam aktuelnite albanci koi se bavea so politika, Luan Starova osven ambasador vo Francija, drugo nishto ne beshe.
мислев на Вулнет
Така е кога се јавуваат неспомнати. Ама нејсе.Па поприлично успеавте со вашите етнички дилеми да ја усерете темава.
More tebe barem lastici mozam da ti maam. Citaj malce, jas si priznav, albancite ne se cvekje za mirisanje. Barem si priznavame. A toa koj palel kako palel, koj skandiral i sto na stadion, kje sedneme i kje zboruvame, kje si objasnuvame deka vaka za tipci kako Zverot dzabe e
Edno samo me interesira. Sto stana so etnickite makedonci koi imaa ekskluzivitet na temava...nekako cisto etnicki malce gledam....Ili mene taka mi se cini?
Убедување дека нам Македонците не ни треба патриотизам е прилично интересен став од страна на еден Албанец.
Иако е прилично добро спакуван во пријателски тонови и желба за подобро утре.
Каде е осудата на исвиркувањето на македонската химна?Тоа не било само еднаш, било без број пати, особено после 2001-та година Албанците си земаа за право да ја свиркаат химната на финалето на Купот.И твојата неспособност да опстоиш на некои ставови на темава не ја прикривај со изрази од типот дека заради Ѕверот џабе е.:helou: