Зошто некои Македонци ја мразат Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
И јас то го велам ама ајде!!! Ајде покажи им и докажи им на „твоите“ дека се Македонци по нација.... никој не ги бране да се етнички Албанци ама ајде вгради им го то во глата дека се МАКЕДОНЦИ сакале или не заш се родени во Македонија... ак успејш во то ете го патот...вистинкиот па ќе одиме колку што требе чекори да ја поиздигнеме државава од тие етнички и меѓуетнички глупости и да се зафатиме со Економија...

Немој да речеш дека не е факт тоа дека поголем дел од Албанците си го живеат сонот од призренската лига...дека се двоолични ти се прат другари а едвај чекат да ти брцнат нож у грб....

Abe albancite znaat kaj se rodeni, i koja im e tatkovinata. Toa deka sto tebe nekoj te napolnil so takvi misli deka Prizrenska Liga ili nisto drugo...moze da diskutirame so denovi. Jas kje im kazam na moite deka se makedonci bidejki se rodeni vo Makedonija. Kje gi nateram da razberat...i posle koga kje izlezat na ulica, nekoj da gi pretepa i da im mrci nad glava deka ne se "etnicki makedonci" i zatoa nemaat pravo da reshavaat ili pa da glasaat za raboti koi shto se "eksluzivni" samo za etnickite makedonci...Epa druze, ne ide toa taka :):):)

Prizrenskata Liga da sakaa Albancite da se ostvari, kje se ostvarese (iako imash sosema pogresna pretstava sto taa liga pretstavuva ama aj nema istoriski cas da ti odrzam sega).
Albancite vo Yugoslavija nikogas ne bea protiv rezimot. Si sedea mirno vo pokraina (iako site drugi si dobija drzavi, Kosovo si ostana maalo) kjutea. Dajte be fakultet...nema, kje ni bidete robovi. Op mirovni protesti, op masovno kolenje...Op Nezavisno Kosovo.

Daj be Brane da ucime, daj fakultet...nema, op trojca mrtvi vo Tetovo. Dajte be ne ne tepajte samo deka ne nosime krst na vrat, op nemiri na Bit Pazar. Dajte be ne se seljacete ako imam albansko zname na vrata, ne pljukaj po toa, ne go palete po sportski utakmici...op, sega na vrata TEBE kje ti se vee..

Ne se albancite najmirni na svet, ne se ni tolkavi zhrtvi, ne se ni tolkavi borci za prava. Albancite samo im prekurci da kjutat i da trpat. Slozno, zaedno, napred. Se kacivme nie vo vozot. Ima mesto, ako sakash bujrum. Ako ne, ostani si sam.

Си го заборавил Луан Старова.

Ili sum go zaboravil, ili nikogash nemal ni najmala shansa da bide premier ili pretsedatel. So ogled na toa deka barem od 91va pa navaka mnogu ubavo gi pametam aktuelnite albanci koi se bavea so politika, Luan Starova osven ambasador vo Francija, drugo nishto ne beshe.

Daj be Brane da ucime, daj fakultet...nema, op trojca mrtvi vo Tetovo. Dajte be ne ne tepajte samo deka ne nosime krst na vrat, op nemiri na Bit Pazar. Dajte be ne se seljacete ako imam albansko zname na vrata, ne pljukaj po toa, ne go palete po sportski utakmici...op, sega na vrata TEBE kje ti se vee..
Стварно, чекај да закачам едно клинче да не се мачиш ти. Сине, абе олабави малку со муабетиве или не ти е стварно до соживот како што мислам. :toe:

Го палеле на спортски утакмици? Шверцери секоја утакмица добро се трудеа на македонски да ги искажат своите пароли дека сме бугари за да можеме да ги разбереме и не бери гајле и тие си палеа знамиња, ко да не знаеш. Затоа кога пишуваш, сепни се еден момент за да видиш до каде си стигнал со прифатливата реалност а каде си ги навредил “пријателите“.

еее драги мои имаме свртување за 360 степени Гласот на народот(на грујо) синока толку убавоо збореа за соживот со албанциве ,абре милина да слушаш, па добро бре имаат ли тие срам или образ ,па до вчера ,Штрајкуваат со глад,сечеа нокти на орлите,ни дај ни припар да се чуе за рамковниот договор ,а наместо тоа сега се како маникири и педикири (му ги острат ноктите)па ке бил секој предавник шо ке коалицирал со ДУИ ,:tapp::tapp::tapp: ,сдсм беа предавници ,и ?????? сега........еее жални мои или се тепајте или се сакајте РЕШЕТЕ СЕ ЕДНАШ ВЕЌЕ ,,,а не како маалски политичари како ви одговара дневно

Стварно, чекај да закачам едно клинче да не се мачиш ти. Сине, абе олабави малку со муабетиве или не ти е стварно до соживот како што мислам. :toe:

Го палеле на спортски утакмици? Шверцери секоја утакмица добро се трудеа на македонски да ги искажат своите пароли дека сме бугари за да можеме да ги разбереме и не бери гајле и тие си палеа знамиња, ко да не знаеш. Затоа кога пишуваш, сепни се еден момент за да видиш до каде си стигнал со прифатливата реалност а каде си ги навредил “пријателите“.

Потсети го и дека редовно на секое финале на Купот на Македонија во фудбал е исвиркувана Македонската химна од неговите сонародници.Ајде може ќе не удостои со мало објансување зошто е тоа така....

А за знамињата еве гледам Албанците колку посреќно, побогато и помирно живеат во Македонија од кога им се дозволи да си го веат знамето.Мислеа орелот ќе им донесе пари, мир и благосостојба, ама истата беда е останата по Западна Македонија.

Потсети го и дека редовно на секое финале на Купот на Македонија во фудбал е исвиркувана Македонската химна од неговите сонародници.Ајде може ќе не удостои со мало објансување зошто е тоа така....

А за знамињата еве гледам Албанците колку посреќно, побогато и помирно живеат во Македонија од кога им се дозволи да си го веат знамето.Мислеа орелот ќе им донесе пари, мир и благосостојба, ама истата беда е останата по Западна Македонија.

Заради системот...

More tebe barem lastici mozam da ti maam. Citaj malce, jas si priznav, albancite ne se cvekje za mirisanje. Barem si priznavame. A toa koj palel kako palel, koj skandiral i sto na stadion, kje sedneme i kje zboruvame, kje si objasnuvame deka vaka za tipci kako Zverot dzabe e :)

Edno samo me interesira. Sto stana so etnickite makedonci koi imaa ekskluzivitet na temava...nekako cisto etnicki malce gledam....:):) Ili mene taka mi se cini?

Edno samo me interesira. Sto stana so etnickite makedonci koi imaa ekskluzivitet na temava...nekako cisto etnicki malce gledam....:):) Ili mene taka mi se cini?

Па поприлично успеавте со вашите етнички дилеми да ја усерете темава.

Само од каде интересот на Албанците, на една ваква тема.

Убедување дека нам Македонците не ни треба патриотизам е прилично интересен став од страна на еден Албанец.
Иако е прилично добро спакуван во пријателски тонови и желба за подобро утре.

More tebe barem lastici mozam da ti maam. Citaj malce, jas si priznav, albancite ne se cvekje za mirisanje. Barem si priznavame. A toa koj palel kako palel, koj skandiral i sto na stadion, kje sedneme i kje zboruvame, kje si objasnuvame deka vaka za tipci kako Zverot dzabe e :)

Каде е осудата на исвиркувањето на македонската химна?Тоа не било само еднаш, било без број пати, особено после 2001-та година Албанците си земаа за право да ја свиркаат химната на финалето на Купот.И твојата неспособност да опстоиш на некои ставови на темава не ја прикривај со изрази од типот дека заради Ѕверот џабе е.:helou:

Убедување дека нам Македонците не ни треба патриотизам е прилично интересен став од страна на еден Албанец.
Иако е прилично добро спакуван во пријателски тонови и желба за подобро утре.

Еден патриотизам кај македонците што да ти расправам. Албанка отиде на Евровизија среде Белград и им испеа фино лепо на албански, пукнаа србите, ама кој ги дрибла. Јас ќе си пеам на мој јазик. Отидоа македонците на ОИ, ама за да не ги изгубат медалите кои и така нема да ги добија, си голтнаа кнедла во грло, и се појавија под ФИРОМ.
Друже, на македонците очајно им треба патриотизам. Вистински. Ова што сега ти и некој друг го смета за патриотизам е само уништување на тоа малку што остана. Не е патриотизам да лажеш цел народ демек си играш мајтап со Грците со тоа што потегнуваш прашање за малцинство во Грчка, а од друга страна си спремен на компромис за име. Пази...дури вината на народот ја префрла, народот ќе одлучел. Јаааа мајката? Ти продај си ја куќата, потпиши документ, па иди дома прашај ги твоите дали куќата е за продавање а? Џабе е, си потпишал друже, отиде куќата.

Каде е осудата на исвиркувањето на македонската химна?Тоа не било само еднаш, било без број пати, особено после 2001-та година Албанците си земаа за право да ја свиркаат химната на финалето на Купот.И твојата неспособност да опстоиш на некои ставови на темава не ја прикривај со изрази од типот дека заради Ѕверот џабе е.:helou:

Моите ставови се едни те исти. Баш сум способен да си стојам позади нив. Не се вртам натаму накај дува ветерот. Џабе е друже дека цело време си се фатил за 2001ва, 2001ва. Периодот од 80тите до 2001ва некако не го спомнуваш. Навивачи кои се пцуеле по трибини имало, има и ќе има за век векова. Но, знаме првпат запалија македонските навивачи. Јебига, вие македонците ставате цена на знамето, па ако некој даде добра цена може и да пљукнете на вашето знаме ама за албанците знамето е свето. Химна не почитувале албанците, хмм се чудам зашто? Чива химна? Државна химна? Државата која што не те сака? Мислиш македонците од пиринот ја пеат Бугарската химна?

Џабе е Ѕвер, треба некои работи да се признаат. Самокритички само можеме да успееме. Јас по стоти пат си признавам, албанците не се цвеќе за мирисање. Но, мачка во ќоше гребе па макар и газдата. Почни друже, греби и ти малце, дека газдата и тебе те ебе. Гордоста што си македонец не ти дозволува да ја гребеш државата, иако и тебе лично ти наштетува таа држава (барем политиката која што ја води таа држава). Читај малце од првиот пост па навака, и ќе ти стане јасно зашто е тоа така. Зашто македонците ја мразат Македонија. Кои се уствари македонци, кои не се, а кои не ни смеат да бидат македонци дека ти, братот и трнот така сте одлучиле. Самокритика. Пљукни се себе, па пљукни по мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom