Зошто на aнглиски?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сето политику во прашање тоа сето добро познато е! Шо лани песната можда за победа беше ? ц, ц, ц ...

СпаЈдеР напиша:
Ах...и јас бев да се пее на англиски едно време,но веќе не сум,но морам повторно да ти укажам на фактите:

Украина на кој јазик пееше?Пола англиски,пола украински,кое место освои?Прво...
Грција на кој јазик пееше Елена?На англиски,кое место освои?Прво...
Турција пред неколку години на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Финска лани на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Пред 5 години Латвија на кој јазик пееше?На англиски...кое место освои?Прво...
Ете уште една причина зошто повеќето држави пеат на англиски,бидејќи поради некои причини секогаш англиските песни се победници:smir:

а демек ако пееме на англиски ќе тепаме а?:tapp: прво и основно ГРЦИЈА имаше добар ценски настап
украина - исто
турција -исто
финска - за шо тепаа оние идиотине,сигурно не зашо им беше убава песната
латвија сценски настап повторно(таа сто пути се соблече на сцена)

а Велика Британија зашто секогаш е на дното а секогаш нели ние ги разбираме пошо е англиска песна?:smir:

Crazy in Love напиша:
а демек ако пееме на англиски ќе тепаме а?:tapp: прво и основно ГРЦИЈА имаше добар ценски настап
украина - исто
турција -исто
финска - за шо тепаа оние идиотине,сигурно не зашо им беше убава песната
латвија сценски настап повторно(таа сто пути се соблече на сцена)

а Велика Британија зашто секогаш е на дното а секогаш нели ние ги разбираме пошо е англиска песна?:smir:
Тотално се согласувам со тебе,но сепак,само ако пееш на англиски а имаш моронска песна нема да победиш,но прекрасна песна на јазик кој не ја разбираме...сепак нема да го сватиме значењето на песната,и освен играњето и прекрасните песни,сепак и јазикот значи нешто,јас искрено реков и во претходниот пост дека сум против ваквиве глупости сите да пеат на англиски јазик и да можев некако нешто да направам,сигурно во правилата би ставел да се пее на мајчин јазик со кој ќе се одбира кој претставник најдобро го вклопил својот текст на мајчин јазик со музиката на песната,како и со игрите донесени од својата држава....а ако прочитате малце поназад
СпаЈдеР напиша:
Jас не сакам да пееме на Англиски,не сакам да пееме на Македонски,јас сакам да не учествуваме на клошарскиов фестивал во кој секоја година се повеќе и повеќе се собираат различни будали со песни со секакви недостојни зборови, повеќе од половина клише песни, како и луѓе кои по грешка мислеле дека ова е некој вид на циркус или карневал кои личат на се освен на луѓе не
iconflowerhr4.gif
Оваква евровизија не знам зошто постои,секоја година станува се полош и полош идиотски фестивал

Mislam deka site sme naviknati na Inglish i poubavo zvucat sigurno. Pa ete zato i pobeduvet tie. A inace se mislam deka ova e na ti go daj mi go. Taka pravat Skandinavskive drzavi, Spanija i Portugalija, i Balkanov se razbira :):)

Ако ме прашува некој мене, секако сум за англиски текст, затоа што сакам да знам што се пее, а и најчесто текстот ми е пресуден за да ми се засвиѓа некоја песна. Исто сум и за нашите секогаш да пеат на англиски ... како што нејќам некој на германски да ми пее, така ваљда и тие нејќат ние на македонски да им пееме ... што знам, глупаво ми е да слушам нешто што не разбирам.
А ако зборуваме за тие што одлучуваат, незнам што мислат во врска со тоа зошто да или не на англиски ... :)

Sussaro напиша:
Глобализација. Светска меѓузависност на фактори на производство односно земја, работна сила и капитал. Почни од таму. Унификација на економски системи, култура, музика, јазик...

Еве ви го одговорот. Ништо повеќе. Инаку сите се свесни дека Евровизијата стана Англовизија последниве 7-8 години уназад, демек да ги „разбереле што сакале да кажат“. Абе ајде - глупави и баш газолижачки изговори...
Евровизијата е да ги претставиш своите гласовни способности, својата земја преку оригиналноста на песната, т.е. музиката и нормално - сценскиот настап (а не да си го претставиш текстот) и впрочем пеењето на својот мајчин јазик само уште толку доловува посебен шмек на песната...Ако ми се свиѓа се ова комплет, не ми треба ни текст ни ништо да сфатам каква е атмосферата и идејата на песната - може да ме погоди и без збор да разберам. Ц, ц, ц,...Срања живи.

Инаку не знам каде прочитав дека на Евросонг од самиот почеток па се до оваа година сите песни победнички биле на англиски со исклучок на три земји,жално е,ама таа е вистината.Каролина очајнички сакаше да ја пее на англиски песната иако јасни и беа правилата,но по инсистирање на сите фанови е разгледана можноста последната строфа да биде испеана на англиски и така и е одлучено....:toe:

Се е до политика бе!

60% е политика
30% е песна
10% е јазикот

па зашто Англискиот е прв интернационален јазик во комуникацијата, али секоја земја нели има право да си пее и на домашен,ама тоа ти е,продадени души :)). Не,ама пејат англиски вероватно зашто така повеќе би ги разбрале.. ...

Нивните вокални способности се истите дали пеат на овој или оној јазик,немав врска ке ги разбереле,подобро ке ги оценеле...

ако КАРОЛИНА пее на Англиски повеке народи од ЕВРОПА ке га разберат ако пак пее на МАКЕДОНСКИ нема да ја разберат толко но јас мислам дека подбро да си пее е на МАКЕДОНСКИ бидејки е ЕВРОВИЗИЈА а не Англонизија

ovaa godina karolina pee na makedonski kako sto peese i prviot pat,mislam deka peat na angliski za da se razberat pesnite,moe mislenje e deka treba da peat na svojot jazik a posle da napravat verzija i na angliski pak ke se razbera pesnata

Само крајот од песната...последниот рефрен ке и биде на англиски мислам

mRnO напиша:
Само крајот од песната...последниот рефрен ке и биде на англиски мислам

И Јас така слуснав

Billa Bong напиша:
Зошто англиски?
Па бидејќи сите го разбираат(скоро сите:uvo:)и плус ако пее секоја држава на свој јазик евровизијата ке стане....:tapp:
А што правеле порано у времето на Југославија кога мнооооогу малце знаеле англиски А? Си пееле на свој јазик, мислам дека на евровизија интерпретаторот ја ПРЕДСТАВУВА СВОЈАТА ДРЖАВА нели па нормално би требало да ја представи на свој начин

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom