ПрИтИ_гРл
Unforgivable ♥
Абе сето политику во прашање тоа сето добро познато е! Шо лани песната можда за победа беше ? ц, ц, ц ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
СпаЈдеР напиша:Ах...и јас бев да се пее на англиски едно време,но веќе не сум,но морам повторно да ти укажам на фактите:
Украина на кој јазик пееше?Пола англиски,пола украински,кое место освои?Прво...
Грција на кој јазик пееше Елена?На англиски,кое место освои?Прво...
Турција пред неколку години на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Финска лани на кој јазик пееше?На англиски,кое место освои?Прво...
Пред 5 години Латвија на кој јазик пееше?На англиски...кое место освои?Прво...
Ете уште една причина зошто повеќето држави пеат на англиски,бидејќи поради некои причини секогаш англиските песни се победници:smir:
Тотално се согласувам со тебе,но сепак,само ако пееш на англиски а имаш моронска песна нема да победиш,но прекрасна песна на јазик кој не ја разбираме...сепак нема да го сватиме значењето на песната,и освен играњето и прекрасните песни,сепак и јазикот значи нешто,јас искрено реков и во претходниот пост дека сум против ваквиве глупости сите да пеат на англиски јазик и да можев некако нешто да направам,сигурно во правилата би ставел да се пее на мајчин јазик со кој ќе се одбира кој претставник најдобро го вклопил својот текст на мајчин јазик со музиката на песната,како и со игрите донесени од својата држава....а ако прочитате малце поназадCrazy in Love напиша:а демек ако пееме на англиски ќе тепаме а?прво и основно ГРЦИЈА имаше добар ценски настап
украина - исто
турција -исто
финска - за шо тепаа оние идиотине,сигурно не зашо им беше убава песната
латвија сценски настап повторно(таа сто пути се соблече на сцена)
а Велика Британија зашто секогаш е на дното а секогаш нели ние ги разбираме пошо е англиска песна?:smir:
Оваква евровизија не знам зошто постои,секоја година станува се полош и полош идиотски фестивалСпаЈдеР напиша:Jас не сакам да пееме на Англиски,не сакам да пееме на Македонски,јас сакам да не учествуваме на клошарскиов фестивал во кој секоја година се повеќе и повеќе се собираат различни будали со песни со секакви недостојни зборови, повеќе од половина клише песни, како и луѓе кои по грешка мислеле дека ова е некој вид на циркус или карневал кои личат на се освен на луѓе не![]()
Sussaro напиша:Глобализација. Светска меѓузависност на фактори на производство односно земја, работна сила и капитал. Почни од таму. Унификација на економски системи, култура, музика, јазик...
mRnO напиша:Само крајот од песната...последниот рефрен ке и биде на англиски мислам
И Јас така слуснав
А што правеле порано у времето на Југославија кога мнооооогу малце знаеле англиски А? Си пееле на свој јазик, мислам дека на евровизија интерпретаторот ја ПРЕДСТАВУВА СВОЈАТА ДРЖАВА нели па нормално би требало да ја представи на свој начинBilla Bong напиша:Зошто англиски?
Па бидејќи сите го разбираат(скоро сите:uvoи плус ако пее секоја држава на свој јазик евровизијата ке стане....
![]()