Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќето се.
бла бла бла

Ти си малечок за вакви заклучоци. Животот е пред тебе, искуси, доживеј го тоа па изнеси заклучок. Вака излегува дека средношколци знаат за кариера и брак и се губи смисла.

Колку силно го доживувате поимот брак, може ли некој да ми објасни што е светоста во овој поим, печат за доверба и верност, доказ дека некој ќе се грижи за фамилијата и безгрижен живот или спој на две индивидуи кои во тој период решиле да живеат заедно, само поради техничка природа потпишуваат документи со кој или се заштитуваат или се ограбуваат подоцна?
„Модерната“ жена се плаши од брак колку само смешно звучи ова. Демек „модерниве“ мажи нозе кршат да влезат во брак.

Сега се ми пропадна во вода кога рече дека сум малечок. :cautious:

:icon_lol:

Малечок не секогаш значи година на раѓање :)
--- надополнето: 2 март 2013 во 19:37 ---
Не мораше олкав пост, подобро кажи жена со кариера. :icon_lol:

E токму тие се де модерните.
Модерно значи нешто ново, нешто што е тренд, нешто што го немало пред еден век.
Овие твоиве постојат од пред Џизуз Крајст, ебаго.

Dali se plaset modernite zeni od brak mozat da se izjasnat samite neli?

Малечок не секогаш значи година на раѓање :)
--- надополнето: 2 март 2013 во 19:37 ---

E токму тие се де модерните.
Модерно значи нешто ново, нешто што е тренд, нешто што го немало пред еден век.
Овие твоиве постојат од пред Џизуз Крајст, ебаго.

Јас мислам дека до то че да е... Windfucker никој од форумов не ми го видел досега... :sneaky:

Па арно реков де, јас наместо траперки да се носат сеа се носат скинати фармерки.

PurplePuma

Да те прашам нешто за модерн.. овај де, успешната жена.. Дали ти ги сметаш оние кои што се во фотеља или оние кои што имаат ниви по 5-6 декари? :icon_mrgr:

Модерна или немодерна?
Не знам. Пума е..
--- надополнето: 3 март 2013 во 18:07 ---
PurplePuma

Да те прашам нешто за модерн.. овај де, успешната жена.. Дали ти ги сметаш оние кои што се во фотеља или оние кои што имаат ниви по 5-6 декари? :icon_mrgr:

Depends.
Можам да имам 20 декари нива, и да седам во фотелја.
Модерна жена е: образована, амбициозна, активна во општеството, самостојна жена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom