Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Глупа споредба е, не можеш заради истражувањево да тврдиш дека албанците се поконзервативни.
Сигурно слична пропорција има и спротивно, не за џабе имаме поговорка, Shka tmir dhe shkin tkeqe ska - добар каур и лоша каурка не постојат.
Зошто глупа споредба? Даден е лист на студенти, и 94% од Албанците рекле дека не би стапиле во брак со каур, што значи само 1 од некаде 17 Албанци би стапил. Кај Македонците само 63% кажале не, односно повеќе од секој 3 би се оженил/омажил со Албанка. Во Тетово биле анкетирани 96 Албанци, во Скопје 110 Македонци, бројот не е нешто голем, ама не е и премногу мал за да го сметаш за тотално нерелевантен.

Последно уредено:
Глупа споредба е, не можеш заради истражувањево да тврдиш дека албанците се поконзервативни.
Сигурно слична пропорција има и спротивно, не за џабе имаме поговорка, Shka tmir dhe shkin tkeqe ska - добар каур и лоша каурка не постојат.
Многу убава поговрка, да си ја испечатиш на мајца.

Го видов сега видеово пак, па еве види си сам, од 20:25
Веројатно истражувањето е правено само врз етничка база, без машко/женско, ама земајки во предвид дека изјавата ја дава женско за албанците, и машко за македонците, мислев дека се работи за македонец/албанка, и брак е, не врска. Во секој случај, поентата ми беше дека Албанците се многу поконзервативни кон интеретничка врска/брак, одошто Македонците.
Сега го попгледнав видеото, да според тие испитаници испаѓа дека албанците се поконзерватисти.
Не беше доволно јасен ти во претходниот пост.
Автоматски споено мислење:

Многу убава поговрка, да си ја испечатиш на мајца.
Мене лично не ми се допаѓа.

Не е национална поговорка, локален сленг, сигурно ја немаат чуено тие во албанија.
Ја кога велам Албанци, мислам на пред се на Гегите сунити од Македонија и Косово, а во помала мера на Тоските сунити од Македонија. Само што нема сигурно, при секое споменување на името, да го потенцирам тоа.

Зошто албанките не фаќаат македонци за дечковци?

• Хаха
Reactions: MSE
Во Кичево растур се прават албанките и тие што се од мк а па за тие што се донесени од албанија да не збориме тие се приказна за себе незаситни с*кс машини :lolzz: :pos::ojeaa:

Во Кичево растур се прават албанките и тие што се од мк а па за тие што се донесени од албанија да не збориме тие се приказна за себе незаситни с*кс машини :lolzz: :pos::ojeaa:
Jaki se barem?

J
Albankite mnogu se lesni za edna vecer, od licno iskustvo vi kazvam. A za vrska e mnogu tesko.

Nie Makedoncinjata si se falime odma poslem nesto napraeno, i pola grad ke ne razberi. Vo toj pola grad mozi da se pogodi nekoj rodnina na devojkata Albanka i da bide lincuvana od domasnite.

Za razlika od nas, Albancite sekogas ko ke odat so nasa ne se falat i se mnogu poraet, za razlika od nas.
Jas sum so cistokrven albanec i i nekrie od nikoj Pa ni jas i super ni odi ama mozi zatoa Sto ziveeme nadvor od makedonija a jas cistokrvna makedonka sepak ljubovta pobeduva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom