Единствена работа за која се согласувам дека Економски не е просперитетен е дека многу завршуваат. Не запишуваат, туку завршуваат, има голема разлика.

Професор има кажано дека просечно 365 годишно дипломираат. Голема бројка машала.
За другото, врска немате, само глупости трескате.
Заокружувањето бил проблем, ни ги тупел мозоците.

Ццц, ме мрзи да го барам типот што го пиша ова, нека се пронајде сам ако прочита.
Јас научив до четврто да раскажувам, прераскажувам и да се изразувам како што треба. Ако си научил тогаш, ќе знаеш и сега, многу нормално. Ако те испуштиле тогаш и сега ќе си бидеш теле.
Се молам да ни дозволат некој предмет да ни биде на раскажување, на мојов смер скоро се е на заокружување. Да не ме зафркава ова шифрарникот во здрав мозок бе.
Многу е лесно ти да си научиш некоја точка со твои зборови, да знаеш да си ја напишеш како што треба, а ужасно е тешко кога и ја знаеш таа точка од материјалот, ти даваат прашање со 5 понудени, од кои можат едно, а можат и сите да бидат точни, никој не ти кажува. Ако заокружиш две, а требало три, нормално цело прашање не ти е точно. А тросмислени се одговорите по некој предмет, маме им ебем.
Ај реално, ова полесно е од пишување на мои зборови?
Ако некој каже да, имате проблеми со мозокот дефинитивно.
Искрено, кога се запишував, не мислев дека факултетов ја има оваа тежина, после првиот семестар ме удри во глава.
Од оваа година е сменет принципот, т.е овие што сега ќе бидат втора, и тие после нив, мислам оти во градинка се одени кога гледам колку предмети им скратиле. Абе буквално најтешките, оние што те тераат да се пцуеш што си се запишал.
Повеќе изборни, помалку задолжителни, ниеден потежок задолжителен, абе милина.
Освен Сметководството, што сега е дефинитивно најтежок смер, другиве се олеснети доста.
Споредбата со Правен ви нема врска.
Овие од Правен што се моја генерација, сега што завршија, го немаа тој систем на полагање што го имаат после нив. Пишување есеи, еден точен на заокружување, без усен испит. Ај теле на Економски ќе помине без да знае да состави проста-проширена реченица, али секако е побитно телето на Правен да знае како правилно да се изразува.
Плус цела недела пред колоквиумска слободна за учење, повторување, додека ние мораме да трчаме по професорите баш тогаш за потпис, да дремеме на студентски во таа гужвата за пријавување испити.
Потешко е од Економски бе, каде-каде.

Уште еднаш, не трескајте зелени кога не ги знаете ни едниот, ни другиот факултет.
Ако ги споредуваме сегашните предмети на Економски и овие од Правен, тогаш Правен е веројатно потежок, тоа да.
Слободно тие што сакаат нека си се запишуваат на Економски, и до 1500 ќе ве примат само пари да соберат, а како што тргнало се полесно и полесно ќе ви биде. Лошо за вас, али супер за факултетот.