- Член од
- 7 јануари 2009
- Мислења
- 391
- Поени од реакции
- 20
Sluckata koja mi se sluci denes me potikna da ve prasam i cujam vase mislenje okolu toa.E pa vaka imam edna "prijatelka"so koja se zapoznav pred tri godini i se druzime ete da se kaze samo radi reda ili po potreba.Mislam mene mi e toa kristalno jasno, no ete celo vreme progleduvam niz prsti.Sekoj pat vo ovie tri godini sum i pomagala vo teski situacii,koga trebalo da se odi na lekar, da preveduvam bidejki taa ne znae da zucne germanski i ne mi prestavuvalo ic problem toa.Koga mene bi mi trebalo pomos okolu nesto jas ke se krsam pet sata dodeka se javam i ja zamolam za nesto i toa ne taa da mi pomogne tuku nejziniot soprug bidejki toj e roden vo germanija(od nea ionaka nema fajde)I deneska me zamoli da ja odnese mojot soprug na soping da si kupi parfem vo vreme koga toj se spremase da odi na rabota, a raboti do 5nautro.I mojot soprug ja odbi bidejki nemase vreme da ja bara taa parfimerija kaj sto sakase taa da odi.I podocna dojde kaj mene cela nakostresena i nervozna da mi plesne kako ne sme i izlegle vo presret.Jas i rekov da bese nesto seriozno ok, no za parfem navistina mojot maz ne e taksist.I mi vika a jas koga ti pravam uslugi dobro e togas,jas se frapirav od nejzinata drskost.Luge pa jas 1000 pati poveke se imam angazirano da i vratam za 10 uslugi koi mi potrebale od strana na mazot i.I sega kazete mi vie zosto se lugeto tolku sebicni,pokvareni i egoisti?Zosto za edna odbiena usluga se zaborava se ostanato od predhodno napravenoto dobro?I kako jas ponataka da se druzam so nea?Dali e najpametno da recam druzba ama bez uslugi, pa poveke ke nauci da ceni ili da i prostam na nejziniot bezobrazluk?