Зошто децата во рацете на просјаците секогаш спијат

• Креатор на темата Креатор на темата TheMayor
  • Време на започнување Време на започнување
Во Бугарија (и во многу земји низ светов) има социјални центри кои едуцираат и згрижуваат бесплатно. Верувале или не, таму има голем број на Роми кои доаѓаат да учат. Јеби га, нема секој да ги плаќа оние партиципации и трошоци што се по школите. Нема „секој своето“, твоето е цела планета, грижи се за него без разлика во која форма е!

Брат у лош филм си влезена, најсериозно ти кажувам.
У Бугарија ги едуцирале и згрижувале, znaes kolku romi doagaat da ucat?! Ima interes i oni se luge!
Знаеш колку цигани има у Софија шо просат? Не е могуче.
Тоа пошо ги едуцираат.

Брат у лош филм си влезена, најсериозно ти кажувам.
У Бугарија ги едуцирале и згрижувале, znaes kolku romi doagaat da ucat?! Ima interes i oni se luge!
Знаеш колку цигани има у Софија шо просат? Не е могуче.
Тоа пошо ги едуцираат.

Брат, во Софија има само десет цигани, сите до еден се заинтересирани за учење и не е можно да не стигнат да ги научат.
Немој бе овакви лити муабети да ми правиш... Социјалниот центар работи и нуди бесплатно образование. Ко воли, нек изволи. Тој е муабетот.

Сестри, циганите се народ кој сака да биде слободен како птица, несакаат да бидат едуцирани како да му служат на "белиот човек". Различни се од нас а тоа незначи дека им е полош животот иако тоа така изгледа од перспектива на нашиот "образован ум".

Па и твоите кога биле на нива, на децата им било давано малку катран за да спијат за да може да работат.
А за просјаците, нема жал, ако ги жалиш се повеќе ќе просат. Ние што одиме на работа кој нас не жали, нас плата не ни даваат бидејќи на директорите им е жал, туку носиме пари, па дел од нив оди за нас.

Во Бугарија (и во многу земји низ светов) има социјални центри кои едуцираат и згрижуваат бесплатно. Верувале или не, таму има голем број на Роми кои доаѓаат да учат. Јеби га, нема секој да ги плаќа оние партиципации и трошоци што се по школите. Нема „секој своето“, твоето е цела планета, грижи се за него без разлика во која форма е!

Јас строго го осудувам чинов, доколку е вистина, и верувам дека вината, пред сѐ, лежи во самите луѓе што го прават тоа. Но да не заборавиме дека многу од нив се ментално неразвиени, луѓе со умствен хендикеп и не можеш тек така да ги истепаш поради тоа... Почовечно би било доколку го прибереш во болница и го стерилиизираш, отколку да го тепаш и убиваш, само затоа што ги немал/а истите услови за живот како и ти.

Во Велес има една жена со неколку деца. Се влечка по улиците и ги раѓа како кутриња. Еднаш, изреволтирана и згрозена од една глетка, со целиот памет ѝ се развикав затоа што ги раѓа, а не може да ги гледа... До ден денес очајно се каам поради мојата постапка. Жената очигледно е ментално заостаната, освен тоа, постои огромна веројатност да била силувана... Кој е овде монструм и нечовек, таа или јас? Кој треба во овакква ситуација да биде осуден? Истото важи и за шитхедиве што протестираат, тепаат и убиваат.
--- надополнето: 25 август 2013 во 23:07 ---

Like i said, потребно е да се најде начин како да ги едуцираш. Ај да речеме дека овие генерации се осудени на пропаст, нивните деца барем можеш да ги спасиш. Знам за многу будалештини што ги прават со парите... Јасно ми е.

И кај нас има центри за згрижување на Роми. Ги однесоа во Катланово за два дена сите пешки се вратија во Скопје на улица. Кад не иде не иде е работава. Тој што сака да иде на школо, нема држава на светов што нема да му овозможи. Ромите не се проблем од овие последни 50 години, од создавањето се влечат по улица. Значи ни еден систем не успеал да ги превоспита, нема ни да успее. И сега јас сум лоша и нечовек што барам затварање и протерување на сите роми во нивната матична земја Романија и Бугарија, а они се добри луѓе кои децата си ги оставаат во контејнер и ги дрогираат. Значи скроз се измести ова системов за хуманост и либералност. Јас сум либерал по природа, али се има граници. Неможе вакво нешто да се толерира. Чим системот замижува, тука се силите кои имаат гз да ги протераат.

И треба да ги протераат!

Сестри, циганите се народ кој сака да биде слободен како птица, несакаат да бидат едуцирани како да му служат на "белиот човек". Различни се од нас а тоа незначи дека им е полош животот иако тоа така изгледа од перспектива на нашиот "образован ум".
Не е поентава дали сакаат да бидат едуцирани или не... Они ако сакаат нека не се едуцираат никогаш..никој не ги тера на тоа..сепак тоа си е приватна ствар.. Но..не ни мораат да питачат на улица и да ја користат добрината на некои луѓе. Нека земат да работат нешто..па и за неедуцирани има работа.. колку само ги има одат да чистат,градежно,летно време посебно.. лозје,праски..итн итн.. значи ако сакаат можат да се снајдат..они НЕ САКААТ!Се научиле ќе просат и треба некој да ги сожалува поради тоа?? А што е уште потрагично па и стварно има луѓе што се сожалуваат ..

Брат, во Софија има само десет цигани, сите до еден се заинтересирани за учење и не е можно да не стигнат да ги научат.
Немој бе овакви лити муабети да ми правиш... Социјалниот центар работи и нуди бесплатно образование. Ко воли, нек изволи. Тој е муабетот.

Педер бев у Софијан а фестивал, и ги видов сите 10 цигани као ме замараат на буска за ситно.

Одвратно. Гадови everywhere !!! А стварно се чудам како може тоа бебињата стално да им спијат , а види ти богати ги дрогирале. Ги дрогираат бебињата бе !!!

Одвратно. Гадови everywhere !!! А стварно се чудам како може тоа бебињата стално да им спијат , а види ти богати ги дрогирале. Ги дрогираат бебињата бе !!!

Абе ти сериозен си или се заебаваш?

Генерално сте во право.Инаку јас познавам...ај да не претерам,ама сигурно 100 луѓе кои не влегуваат во овој опис.Работат,не којзнае што,ама имаат плата.Не проселе и немаат намера да просат.Дома им е баш добро средено.Секогаш биле "дотерани,убаво мирисаат....".Образование имаат до средно,не ни сакаат да продолжат понатаму,ама воопшто не се неписмени.Во секое жито има и трева,само кај нив некако тревата ја има премногу

Абе ајде бегајте таму, какво жалење за вакво племе, таков им е нив менталитетот, раѓај ги за да рмбаат по улиците и да собираат пари за нивните родители да можат да пијат, пушат и се дрогираат. Па и уште пари трошиме на нив, па и кога ќе ги видам по улицине како се влечат со тоа децата ми се иде да ги запалам, не им давам, не дека ми е дојдено до 20-30 денари туку поради тоа расипаното во нив, што ти им помагаш ама утре они тебе ќе ти ја опљачкаат куќата. Ја гарантирам дека 90% од нив немаат 1 година работно искуство или стаж. Тоа е тоа, не вреди да се чукаме по гради и да изиграваме хуманитарци за човекови права и остали глупости, прифатете го тоа.

А како ќе ги „очовечиме“, со ќотек? Едукација им треба на тие луѓе, подобри услови на живот...

Еве ти Македонија е пример, колку привилегии имаат и што прават? Не ги користат. Јас сум сите привилегии да им ги укинат, социјално да не им даваат, е тогаш ќе земаат да засукаат ракави и да бидат корисни во општеството. Инаку само паразити се, не и е мачно цел ден по сонцено да пита, мачно и било да фати метла у јавна хигиена да се вработи.

Тие 10-20 денари шо им ги даваат луѓево поарно во некоја хуманитарна каса да ги пуштат на некој што навистина му треба.

Педер бев у Софијан а фестивал, и ги видов сите 10 цигани као ме замараат на буска за ситно.
Од кај Роми, па и бугари, поубитачна комбинација нема. Досадни, досадни у мерка за досада се пресметани.

Патем читам на донации има број да пријавите деца питачи на овој број 15 505 и нашите служби од кога ќе го испијат кафето, експресно ќе се упатат на терен следниот ден да видат дали навистина има питачење на деца. Од кога ќе заклучат дека нема таков случај, ќе се вратат во удобната фотеља и три недели ќе ве пцујат за реметење на мирот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom