А ако нема пари ?
Не е навивач ?
Иначе не можеш да навиваш за тим кој е составен од аматери, играат аматери во корумпирана лига во која се знае резултатот уште пред да почне натпреварот, неможеш.
Добро матер му ебам не ме сфаќајте буквално,навика ми е мене место симпатизер да пишувам фан,кој знае на што алудирам,ќе ме разбере,кој не,ќе се праи на три и пол и ќе покуша да се напраи попаметен,браос,лајк4е има од мене.
Иначе Фаца,се има пари,пример не искачај во петок и сабота во град,чувај пари за во недела на утакмица,ете ти ги парите,па за една вечер у град се трошат по 500-800 денари отприлика...
За вториот дел не сакам да се расправам,ти пишаа останатите дали само кај нас се мести или не.
Класичен пример,Италија,а сепак таму се полни стадиони.
Зошто е тоа така ?!
Попрво ќе го гледаат својот тим,отколку да дремат пред телевизор и да го гледаат Манчестер Сити на пример.
Па во 3 и 4 лига во Италија има толку многу гледачи што е незамисливо за тука кај нас,а таму мислите дека сите играчи се професионалци,играат,растураат сите до еден,не местат утакмици.
Во 3 и 4 лига највеќе се местат утакмици,секој мочан викенд,а не сте ни сами свесни колку гледачи има на стадионите,да не збориме за навивачи кој поминуваат со коли и возови по 500 километри само за да му дадат поддршка на својот клуб.
Па не сте свесни,не сум свесен ни јас додуша колкава е таа љубов што ја осеќаат тие луѓе за својте клубови додека вие го дркате на Манчестер,Реал,Барса и остали такви појаки клубови.
Класични примери,пишете на јутуб Барлета ултрас и изгледајте барем 3-4 клипа за да видите за што ви зборам.
Пишете Бриндиси ултрас,Koмо ултрас,Потенца,Самбенедетезе,Таранто и остали за вас непознати клубови со нивни навивачи,може ќе укапирате што сакам да ви кажам јас и сите останати кој што знаат зошто одат низ разно разни вукојебини низ Македонијава само за да го бодрат својот клуб.