Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што тоа е место каде се наоѓаат моштите на Св.Климент Охридски...
Затоа што тоа е местото и центарот на македонската писменост....
Затоа што тоа бил центарот на Македонските просветители...
Затоа што местото е ризница на македонската култура....
И да, Охрид е свето библиско место!
тука си малку грешка... ако му дошло на некој да купува облека во охрид тогаш има изгледа пари за фрлање.. истите работи ги има и во скопје и во гостивар и на други места и тоа далеку поевтини... така да тезава не ти држи... за купување може да дојде предвид во поглед на глупости од стилот сувенири, бижутерија.. али облека тешко...сите охриѓанки што ги знам купуваат во ск...дечки се регистрирав само заради оваа тема пошто сум од охрид.
Како прво.еден ден си одам по охридската чаршија и слшам мууухаллллаа ихаллллаааа на џамијата што се наога во центарот на охрид охридската чаршија ставиле звучник и се слша на 1 километар немам ништо против муслиманската вера ама се почуствував како да се наогјам во некоја исламска земја страмота за ваков туристички град.(ова ме направи многу нервозен). Друго библиско место а ??? Да Охрид е библиско место само што никој од македонските туристи не посетува цркви, манастири и некои други историски знаменитости наместо да ги посетуваат знаменитостите на охрид 97% од туристите одат по охридските бутици. Како што беше случај и за велигденските и првомајските празници сите дојдоа за да си купат некое парче облека. Трето несакам да мешам политика ама морам доколку Охрид сакаме да биде бисер на БАЛКАНОТ мора владата на Република МАКЕДОНИЈА да издвои пари за рекламен материјал на Охрид. Ама то е во градов наместо да ја шириме Христијанската култура и верување ние дозволуваме секојдневно да слушаме МУХАЛААА ИХАЛА од околните џамии како да сме некој исламски град. И ајде казете ми како да не се нервирам . BTW градов ми е во срцево и многу се нервирам што е вака ПОЗДРАВ
Јас не реков дека Идаат во Охрид за да купуваат облека ама наместо да посетуваат цркви 90% шетаат по бутици. И друго ми бече целта сакав да казам дека не ја негуваме христијанската вера и култура. Знам дека заминав малце off topic ама тоа е . Се извинувамтука си малку грешка... ако му дошло на некој да купува облека во охрид тогаш има изгледа пари за фрлање.. истите работи ги има и во скопје и во гостивар и на други места и тоа далеку поевтини... така да тезава не ти држи... за купување може да дојде предвид во поглед на глупости од стилот сувенири, бижутерија.. али облека тешко...сите охриѓанки што ги знам купуваат во ск...
прашањето беше зашто толку цркви на едно место а не шопинг приликите во охрид и охридско
Извини, ама до сега за Охрид немам прочитано во Библијата.
Ај објасни ми како е БИБЛСИКО МЕСТО?