Злобата е релативна или...?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Според моите теории:
Злобата, не е релативна работа, и е релативна работа.
Зошто?
Ако злобата беше релативна работа, тогаш таа за некого можно е да немаше да биде злоба, т.е. за некого ќе беше злоба, за некого немаше да биде злоба, значи за некого немаше да постои.
Ако злобата небеше релативна работа, тогаш нешто што за некого е злоба, за сите ќе беше злоба.

...има некој што не се согласува со моите теории?
If има then зошто?

Според моите теории:
Злобата, не е релативна работа, и е релативна работа.
Зошто?
Ако злобата беше релативна работа, тогаш таа за некого можно е да немаше да биде злоба, т.е. за некого ќе беше злоба, за некого немаше да биде злоба, значи за некого немаше да постои.
Ако злобата небеше релативна работа, тогаш нешто што за некого е злоба, за сите ќе беше злоба.

...има некој што не се согласува со моите теории?
If има then зошто?

Што сакаше всушност авторот да каже...

Што сакаше всушност авторот да каже...
Тоа ќе го дознаеме во следната епизода. Stay tuned:vozbud:

Шала на страна, Агора, и јас би сакала малку поконкретно да го објасниш она "злобата е релативна, ама и не е".
Оксиморон, некој, што?

Agora aj se slagam so tebe pametno receno ... aj sea daj primer da sfatime site :smir:

Mислев дека сфативте, ај try again:

Ако „1“ за човек „А“ е злоба, за човек „Б“ можно е „1“ да не е злоба.
Од тука се гледа релативноста на злобата. Таа ( релативноста ) може да ја види само набљудувач, кој не е човекот „А“ и „Б“, туку „виртуелно“ може да се стави на местото на човекот „А“ и на местото на човекот „Б“.
Човекот „А“ не ја гледа релативноста на злобата. За него, постои некаков апсолутен систем. Значи, за него злобата не е релативна. Поради ова можеме да кажеме дека за него злобата не е злоба? Не, туку можеме да кажеме дека злобата немора да биде релативна.
Заклучок: Злобата е релативна, и злобата не е релативна.
Т.е. Злобата може да биде релативна, но не мора.
Значи, апсурдно е да бараме причини поради кои злобата би била само релативна, или само апсолутна.
Вистина е дека злобата може да биде релативна, но може да биде и апсолутна, т.е. не релативна.

Ова што го објаснив го објаснив на најелементарно ниво, што значи дека ако и ова не го сфатите, тогаш нешто не е во ред со тоа што го објаснувам, т.е. не е точно, или нешто не е во ред со вас. Ако не е точно, тогаш, сакам образложение.
Нема потреба од некој пример, доволен е „општиот случај“.

Првото објаснување, такво какво што беше, можеше да се сфати.
Незнам зошто не беше сфатено...можеби нешто не е во ред со него.
Сакам да слушнам, што?

п.с. Винстон, како може да се согласиш со мене пред да ме сфатиш?

Taka se e relativno pa i moeto sfakanje i soglasuvanje , mozes da sfatis i bez da prifatis ama i nemora ...isto kako sto i moze da ne sfatis a da ne prifatis ama i toa pa ne mora ...

Slabo ti objasnuvas treba da dades primer slikovit ... dolovi go momentot vaka licis ko da ne znaes sto zboris ama jas ti aj sfakam poentata sepak...

Priemr daj...Ako za Petko ovaa slucka ...itn ajde potrudi se malce poise kako ke te smetame za seriozen naucnik inaku ????

Ajd od pocetok :tv:

PS i razmisli dal ova ti go pravam od relativna ili apsolutna zloba ...i zadrzi se na toa vo tvoeto izlaganje ...mislam ako me sfakas neli ? :smir:

Mислев дека сфативте, ај try again:

Ако „1“ за човек „А“ е злоба, за човек „Б“ можно е „1“ да не е злоба.
Од тука се гледа релативноста на злобата. Таа ( релативноста ) може да ја види само набљудувач, кој не е човекот „А“ и „Б“, туку „виртуелно“ може да се стави на местото на човекот „А“ и на местото на човекот „Б“

Ај вака на сликовит пример објасни..
Ако ја со комшиката си имам некои работи тоа за мене е добро, додека за мажот и може да биде и лошо и добро...лошо што го правам магаре, а добро што тој не мора да се мачи...продолжи ти сега...ја до тука можам...

На некои луѓе злобата им е во крвта!Уживаат да прават лошо,да омаложуваат,а ако НЕ ДАЈ БОЖЕ им направиш нешо,спремни се дупло да ти вратат!За мене тие личности се злобни!Никогаш не би ковала некој план за некој шо бил злобен кон мене,не би се спуштала на тоа ниво,да губам време,да се одмаздувам,сепак тоа нема да смени ништо,само едно-и јас би постанала злобна!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom