Зјапање

Претпознатливо за Македонскиот народ, претежно луѓе од рурални области дојдени во град и стари баби пред умирање.
Ужасно мразам, но тоа е...face it :icon_mrgr

Честа скопска појава :toe:

Не ми се допаѓа - јас не го правам тоа - па затоа најчесто одам на места кои се поалтернативни, опуштени, авангардни пр. Чаршија, Пивница, живи рок свирки, салса забави и сл

Немам желба ниту интерес да одам на места каде некојси ќе ме мерка од глава до пети за да ме пушти да влезам (иако тоа никогш не ми претставувало проблем:smir:) или уште повеќе внатре - мртва атмосфера со надувани пуфли и машки пуфли

Неможам да се замарам со тоа - си одам на емста кај што си се чуствувам слободно, опуштено - како дома - и најбитно од се со луѓе/ пријатели кои прават да се чуствувам убаво и со кои искрено се дружиме

претежно мнооогу ретко се среќавам со такви луѓе а и поубаво искрено... а се иам сретнато чат пат.. ептен ги сакам тие таквите. ако приметам дека некој ме зјапа намерно у очи го зјапам и јас ке се зазјапам у него НАМЕРНО.. да видите како се усрамуваат како тргаат поглед одма :)

Takvi sme nie, nasiot mentalitet, se zamarame so drugite namesto da gledame pred sebe.... i jas sum ZJAPALA i mene me ZJAPALE i ne deka nekoj ne go pravel toa, ako sme iskreni veke.... Toa ti e makedonce :S

ми зјапаа у коса ептен. =]

Начинот на облекување, изразите на лицето, гестовите, па дури и смеењето.
Овие се неколку работи кои можат да го привлечат човековото внимание.

Мене ми е интересно (али стварно не знам зашо ) на луѓето да им се правам сомнителен ..па намерно ги зјапам да си помислат којзнае што :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom