Жолтите страници на Бог

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
K

kat.<3

Гостин
Не учи за проблемите на животот

Не знам што е финтава со темава навистина? И зошто го нарекуваш жолти страници?

Жолтите страници на Бог - Каде да побараш во Светото Писмо кога чувствуваш...
А темата е за да помогне на оној кој има проблем. Па му треба да побара низ страниците на Светото Писмо.. ова е само помош како да најдеш.
Секое ти добро. И кога веќе си верник однесувај се со малку повеќе почит.

А темата е за да помогне на оној кој има проблем. Па му треба да побара низ страниците на Светото Писмо.. ова е само помош како да најдеш.

Izvini, ne znam so sto ne pokazav pocit? Samo navistina ne razbirav zosto si ja narekla temava solti stranici... Sega sfativ...
Izvini ako so nesto te navrediv. Ne sakav da pisuvam vaka, sakav da prasam licno, za da ne dojde donedorazbiranje, ama ne dava da ti pisam licna poraka...

Не се грижи. Темата е на Христијанскиот форум на кој што сум член, ја преведив и ја ставив тука, зашто може ќе му се најде на некој.
На крајот на некои изданија на Светото Писмо стојат жолтите страници на Бог, за да можеме полесно да ги наоѓаме деловите што ни требаат.
Не е ова целата тема, има и делови за Човековите доблести и карактер, и други што зборуваат за чувства како страв, предавство, сомнеж, остаменост, благодарност...
Ќе ги постирам тие делови кога ќе имам повеќе време да преведам.

се е тоа ок само никој не прави така а сите очекуваат од другите такво однесување но правилата важат за сите или не важат за никого!!!

Тој шо има проблем, нека ги крцне прстите, нека ги засука ракавите, и нека почне да работи на него, наместо да чита yellow pages..

се е тоа ок само никој не прави така а сите очекуваат од другите такво однесување но правилата важат за сите или не важат за никого!!!

јас ништо не очекувам од другите, ги сакам моите блиски такви како што се и не се обидувам да ги сменам, не очекувам од нив да се однесуваат како што јас сакам, но како што чувствуваат и како што за нив е праведно. овие правила сакам да ги почитувам за себеси, иако некогаш ни треба малку повеќе време од она што сме мислеле за да бидеме личноста што сакаме да бидеме. и во право си, луѓето не можат да очекуваат од другите она што и самите не го дале..љубов и љубезност.

kat.<3 ... Кој ли за бога ти го полнел главчето ... Ајде молимте објсними како ке ми го олесни страдањето Јован 16 : 33 ??? Или болката која ја осекјам пример после смрт на ближен ова : „25 Исус и рече: „Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее.

26 И секој, кој живее и верува во Мене, нема да умре довека. Веруваш ли во ова?”

по каков начин ке ми помогни објасними ... И дај место да криеш зад стихови од библиата победи го стравот во тебе и излези да живееш малце за да видиш колку ке ти помогнат тие работи кои ги стави како Жолти Страници .

Бог не е во читање на стихови и слепо верување . Правиот верник ја испитува својата вера секој ден и секој ден си докажува дека навистина верува .
Бог е во правење на она кое е правилно и покрај притисоците на животот ...
Ако човек реши да се крие зад Светото писмо и не искуси ништо во животот ... Тој е само рамен со они кои се слаби по дух .

kat.<3 ... Кој ли за бога ти го полнел главчето ... Ајде молимте објсними како ке ми го олесни страдањето Јован 16 : 33 ??? Или болката која ја осекјам пример после смрт на ближен ова : „25 Исус и рече: „Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее.

26 И секој, кој живее и верува во Мене, нема да умре довека. Веруваш ли во ова?”

по каков начин ке ми помогни објасними ... И дај место да криеш зад стихови од библиата победи го стравот во тебе и излези да живееш малце за да видиш колку ке ти помогнат тие работи кои ги стави како Жолти Страници .

Бог не е во читање на стихови и слепо верување . Правиот верник ја испитува својата вера секој ден и секој ден си докажува дека навистина верува .
Бог е во правење на она кое е правилно и покрај притисоците на животот ...
Ако човек реши да се крие зад Светото писмо и не искуси ништо во животот ... Тој е само рамен со они кои се слаби по дух .

Кој ќе се јунак зададе и да го подобјасни изразот „слепо верување„?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom