Животот во една од Африканските земји

• Креатор на темата Креатор на темата nescafe
  • Време на започнување Време на започнување
Доста бе со тоа „на некој што се отепал од работа“. :) На тие што се отепале од работа секако им маваат даноци и за дишење воздух. Време е да им се лупне данок на оние кои ништо не работат а не знаат како да ги потрошат парите.

Треба да сватиме дека ова е проблем на сите и како луѓе не смееме да го игнорираме. Решение мора да се најде, а сигурно решението не е „нека престанат да прават деца“. Многу генијално, кај ти текна? Ако престанат да прават деца, ќе изумрат.

Ти мене не ме сфаќаш, реплицирав горе кај еден он напиша дека не треба да прават по 5 деца оти се сиромашни и немаат услови, и не ми текна мене тоа решение туку на тој над мене него викај му не мене :), прочитај па реплицирај ;)

Ти мене не ме сфаќаш, реплицирав горе кај еден он напиша дека не треба да прават по 5 деца оти се сиромашни и немаат услови, и не ми текна мене тоа решение туку на тој над мене него викај му не мене :), прочитај па реплицирај ;)
А, sorry, доцна е...

Глупости.
Овие се глупи што немаат за себе, а прават по 5 деца. Другите се глупи што имаат доволно за 5 деца, а имаат само пудлици по дома. Што ќе рече дека не е до интелигенција или некаква способност.
Тие луѓе живеат како што се живеело на овие простори пред еве да речеме 100 години. Плус тоа на видеото е прикажан еден пренаселен регион. И доколку не сакаме да ги гледаме такви, поразвиените се должни да им помогнат. Ако не пак, остајте ги да се развиваат полека, па веројатно за едно 50 години ќе дојдат до некое основно ниво на услови за живот.

Не се . И тие што праќаат помош, помошта завршува кај нивните племенски деспоти , ретко која помош стига кај тој што му треба. И повторно тоа е кривица на тие што ја пратиле помошта(според африканците).

Богатството на развиените земји како САД, В. Британија, Франција и останатите им е баш од овие сиромашни земји. Врати се малце на историјата шо ја учеше во трета/четврта средно - колонијализам, неоколонијализам...

Престанаа да крадат пред 50 години. Зошто кога Европејците си заминаа , мизеријата остана и се зголеми во некои делови од Африка? Ги истераа белците од Родезија(Зимбабве) , ставија свои луѓе на власт и после 10 години имаш банкнота од 100 милијарди долари.

Он дали ќе има 5, 10 или 100 деца тоа е негово право,ако е за така нека престанат да прават деца па да нема опстанок оти немаат услови за нормално живеење свашта:tapp:.
И плус тоа немаш гледано ти што се прават за парче леб, и колку се слаби коска и кожа, немаат правилна исхрана немаат чиста вода. И тоа што го кажа некој се отепал од работа за да му лупнеш данок за да нараниш некого тоа ти е потполно погрешно, еден човек таму работи како сто наши работници.;)

Како немаат? Египет,Либија,Јужна Африка немаат? Или споија 2+2 па направија нешто? Ако е негово право да штанца деца , со кое право он носи живот на земјава за да му помине целиот во мизерија и мака?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom