Животот е прекраток за погрешни проби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ima luge koi cel zivot talkaat barajki se sebesi i barajki ja smislata na ziveenjeto....Nekoi umiraat bez da ja najdat....
Ima pak luge koi ne vnesuvaat premnogu filozofija vo nivniot zivot i ziveat mnogu podobro od prvite...Imaat mala inovativnost i znaat sto sakaat od zivotot...Za niv zivotot e rekratok za pogresni probi i znaat da se raduvaat na malite nesta...
Dali umeete zivotot da si go napravite ubav so malite, sitni nesta ili pak sekogas znaete da gi isprevrtite rabotite do onaa mera sto i ubavoto ke go napravite da izgleda grdo i besmisleno?:kesa:

Се радувам на малите нешта, се стремам кон големи достигнувања...

А јас па напротив, секогаш знам се` да искомплицирам, да направам од комарец-слон. Сама си правам лошо на себе и често ми е тешко поради тоа. Само нешто преувеличувам.
Дури и мислам дека едноставно неможам да се опуштам и да уживам во животот

Не умеам да си го упростам животот,мали нешта не ценам,скоро се знам да насочам на негативна страна,ретко гледам на тхе Брајт сајд оф лајф...ама шо да се прави...освен да се живи...

ne se trudam da se pronaogam sebesi
si go ziveam zivotot slobodno, i vo tekot na toa, moze i ke se najdam.... :)
ne misli na minatoto zatoa sto veke pominalo
ne misli na idninata zatoa sto uste ne e dojdena i e promenliva i nepredvidliva
misli na segasnosta i zivej go denot

jas sum pesimist i nisto ne ocekuvam od rabotite i na nisto ne se radvam ni na golrmi nesta ni na mali seedno mi e kakvi se

abe luge zivej te si kako da vi e posleden den na zemjata i ne ocekuvajte nisto

Имаше една мисла баш за ова...

„Додека паметните се обидуваат да ја сфатат смислата на животот, будалите веќе го проживејаа.“

Па не се замарам со големи дела, ситниците го прават човекот среќен. ;)

дали пробувам да се пронајдам себеси-не,живеам од денес за утре,ко да ми е задње,што треба да биде ќе биде,на кој како му е пишано така,се радувам на се и сешто на ситници,на мали работи,на големи на се и сешто,иако од време на време знам да западнам во тешки бедови,поради мојот песимизам кој знае да се појави така некогаш кога и баш тоа не треба,како овој проклет период сега ;)

abe luge zivejte denes kako da vi posleden den na planetata vervajte me oti se e mozno ne se znaj koga ke se zamini od nea

Задоволна сум со мојот живот и со тоа што го имам и се радувам на оние ситни секојдневни задоволства и на ситници.На пример колку и да звучи глупаво или не знам што,обожавам кога дува ветер и ми ја бушави косата и се чувствувам среќно и исполнето.Вакви ситници кои ме прават среќна ги има еден милион.
Имам амбиции во животот,но сепак сметам дека ако сам не си направиш да бидеш среќен никој нема да ти направи.
Има многу убавини во овој свет,само што некои се премногу зафатени со тоа да се несреќни,и од убавите работи,да прават дека се лоши.*
Премногу филозофирање за мали ствари и за обични ситници,не е на арно.И мене некогаш ми се случува ова и после некое време си се чудам на паметот и не ми е јасно,зашто филозофирам за глупости.Не треба за се во животот да се тупи и не треба да се преоптоваруваме за некои работи.

*Се разбира овде зборам за луѓе на кои горе-доле ништо не им е ускратено т.е имаат дом,храна и имаат нормален живот.

Ima luge koi cel zivot talkaat barajki se sebesi i barajki ja smislata na ziveenjeto....Nekoi umiraat bez da ja najdat....

Значи талкам барајќи се себе си што според мене е нормална работа, трагам по смислата на животот и знам дека ја најдов.

Ima pak luge koi ne vnesuvaat premnogu filozofija vo nivniot zivot i ziveat mnogu podobro od prvite...Imaat mala inovativnost i znaat sto sakaat od zivotot...Za niv zivotot e rekratok za pogresni probi i znaat da se raduvaat na malite nesta...

Од каде знаеш дека овие вторите живеат подобро од првите? Внесувам филозофија во животот зашто животот така ме научил, а нема човек кој повеќе од мене се радува на ситнит работи, оние мали работи кои ќе ти го разубават денот, не денот туку неделата.

Dali umeete zivotot da si go napravite ubav so malite, sitni nesta ili pak sekogas znaete da gi isprevrtite rabotite do onaa mera sto i ubavoto ke go napravite da izgleda grdo i besmisleno?:kesa:

Значи, да,умеам да си го направам животот убав што се однесува до мене без да ги земеме околностите, незнам да комплицирам, умеам да размислувам да поедноставувам, а тоа мислам дека не е комплицирање. Го живеам животот онаков каков што е, едноставно или комплицирано, го сакам животот и ништо не ми е грдо ниту пак бесмислено туку се ми е убаво и интересно:helou:

Задоволна сум со она што сум го постигнала досега. Тоа не е многу ама не е ниту пак малку. Радувајќи се на ситниците му се радувам на животот. Можеби мојот живот е само талкање но ете јас продолжувам и понатаму да талкам. Од тоа талкање научив дека сите оние мали нешта кои некогаш ни се чинат непотребни го прават животот убав. Научив дека понекогаш мора да изгубиш нешто вредно и да се помириш со фактот дека го нема и нема да се врати. Сепак и тоа беше дел од она што се нарекува живот.

Можеби знам што сакам од животот, можеби ќе добијам некоја сосем поинаква идеја додека го живеам. Не вреди да размислуваш негативно и песимистички..така ќе знаеш дека животот ти е пропаст. Па дури и кога на моменти ќе помислиме дека нешто е толку бесмислено и безвредно сепак треба да се соочиме со фактот дека и тоа е дел од животот.

Она што сакав да кажам ми беше дека ако сами не направиме да ни биде убаво во животот никој нема да го направи тоа за нас. Затоа уживам и се радувам на секоја ситница, филозофирам на моменти непотребно ама така така јас уживам во животот. Секоја грешка многу значи и секое изминато време тешко и скапо се плаќа.

temava e oksimoron

prekratok za pogresni probi

znaci da se ide na sigurno ... da si bides ziherash ... zadovoli se so malce ... sto ima vrska toa so prekratok ?

zivotot e prekratok da ne se PROBA da se pozivee , ne postojat vo toj stil na zivot pogresni probi

Ne mu ja mislete premnogu zivejte

колку само вистина иам во оваа реченица:Животот е прекраток за погрешни проби!
Понекогаш шансите пролетуваат покрај тебе,а ти не си свесен за тоа!затоа треба да се живее снажно,без двоумење и отстапки!и без многу размислување!
јас би додал и дека животот е прекраток за да се троши на погрешни работи!!!

А јас па напротив, секогаш знам се` да искомплицирам, да направам од комарец-слон. Сама си правам лошо на себе и често ми е тешко поради тоа. Само нешто преувеличувам.
Дури и мислам дека едноставно неможам да се опуштам и да уживам во животот

И јас сум таква. Не сум жива ако не искомплицирам нешто или пак и на најпростата и најочигледната работа не исфилозофирам и си ја иступам главата. Но сепак знам и да уживам во малите слатки ситници. Таквите ситници знаат понекогаш многу да ме израдуваат и да ме расположат. Ме опуштат 100% и ме тераат да се чувствувам најубаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom