ЖИВОТИНСКОТО ЦАРСТВО...

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Замислете си, целото животинско царство на Планетава ви е на располагање.
Размислете и по некое само вам познато чувство, мисла, сознание, изберете од сите животни на земјава,САМО 3.
Подредете ги по внатрешниот приоритет, кој во моментот ви се наметнува,под 1, 2 и 3.
Дајте кратко појаснение, зошто токму тоа животно, какви карактеристики има, кои вас ве анимираат и напишете ги овде.

Јас,нели нормално,ќе почнам прва:

1. куче-бернардинец
Делува страшно и огромно на прв поглед,а е најпитомото суштество.Ако те погледне и се зададе накај тебе,од памет ќе те извади,ама кога ќе дојде до тебе,онолкаво големо,гледаш дека сака да си игра. Со него можеш да шеташ,да се дружиш,да му зборуваш,да се тркалаш по ливада.Тоа те сака,те чува,те пази,те брани.

2.мало црно мече
Игриво,меко,нежно,мало,како топче.И со него можеш да си играш,да се тркалаш,да го гушкаш,се додека не дојде мечката.:)

3.лав
Не затоа што е цар на животните,туку затоа што е совршен.Има толку мил и длабок поглед, те разбира. Се грижи за себе и за своите толку,што убија! Лавот? - Во едно е се!

ВИЕ СТЕ НА РЕД!:)

1. Куче (ирски гонич такво имам и многу ми е мило)
не се вели за џабе дека е најдобар пријател на човекот

2. Мачка
за да имат занимација кучено

3. Слон
Огромно створење е и баш сакам да имам вакво чудо

Zmija-ednostavno me fascinira nejzinata elegantnost i sposobnost da reagira vo sekoj moment.Sovrseno sustestvo spored mene->se izdiga najvisoko,a sepak lazi na najnisko:)
Crna vdovica-Imam strav od pajaci ama kon ovoj imam stravopocit,i nie (zenskite)treba da go praktikuvame nejziniot nacin na zivot:)
Panter-otsekogas me privlekuval(ne bukvalno:)) nivniot izgled

1. Тигар
2. Тигрица
3. Некое куче, германски овчар или хаска.
Зошто? Бидејки тигарот ми е омилено животно (види тука), а кучињата (посебно оние кои личат на волк) ми се особено драги.

1.Куче-мое омилено животно

2.мачка-да се занимава кучето

3.кокошка-да се занимава мачката

4.полжав-да се занимава кокошката...
...............................................................

Lav /lavica- me fascinira hrabrosta,gordosta, mokta,ubavinata..
Panda-neznost,pripotomlivost,...
Haski-Ubavina,povrzanost,igra,...

Da ocekuvam psihianaliza?:)

1. Куче - доберман.
Страшна и влијателна појава од прв поглед, со прекрасен став (и кога стои и кога трча:nesvest: ) кој плени и остава без здив, а толку мило, чувствително, нежно и игриво животно.
doberman_pinscher.jpg

2. Кит - орка убиец.
Природно совршенство до детаљ ... ни човекот не би можел поубаво да го замисли кога не би постоел ... ме восхитува со неговата големина како и страшна појава, а истовремено толку милите очи. Просто неможам од него повеќе да се плашам отколку да го сакам ... многу жалам што ќе ми остане вечна неисполнета желба да го видам во живо и да го допрам барем еднаш.
167.jpg

3. Бел тигар.
И кај ова животно ме влечат истите особини како кај претходните две. Нежно и прекрасно, а толку диво и опасно животно. Ги сакам сите животни со такви комбинации. Можам да останам три дена во исто место, само да ги гледам и да не посакам ништо друго. И ова ќе ми остане како нешто по кое ќе патам цел живот ... да го имам како домашно милениче, би ме блаженоуспокоило засекогаш.
White%20Tiger.JPG

Црн пантер - елегантно животно, изгледа толку моќно, таинствено, убаво (тука би ставила и антилопи, газели, коњи, гепарди).
PF_994100~Black-Panther-in-Moonlight-Posters.jpg

Паун - птица со стотина „очи”. Ширењето на пердувите - симбол на гордост, убавина, бесмртност, кралско достоинство, љубов, сочувство, душа и мир.
peacock.jpg

Бел лебед - најубава водна птица, мерак за очи. Малите се раѓаат шарени, па постепено стануваат целосно бели. Ретки се паровите кои се верни еден на друг до крајот на животот, но во тој случај ако умре едниот, другиот умира од тага.
Labudi-3-Soderica249.JPG

Зошто само три? Има уште животни кои би ги спомнала. Ама ај:)

1.Macka-mnogu sakam macki oti vo isto vreme mi se mili, nezni i lukavi,opasni i nepredvidlivi.
2.Tigar-me voodusevuva negoviot izgled,nacin na koj lovi i nacin na zivot voopsto,negovata tainstvenost i negovata snaodlivost.
3.Lav-go sakam nivniot spokoen,carski izgled.

Јас многу ги обожавам животните.Дома имам риби, желка, папагал, куче и маче.
:ojea:

Куче - пикинезер,пит бул и хаска
Моите три најсакни животинчиња,Прекрасни створења што ми го исполнуваат животот,воедно и најдобриот пријател кој знае да ме развесели само со поглед

Коњи - Едноставно незнам што ме привлекува кај овие животни,дали брзината или милоста или моќноста незнам, ме пленуваат, а посебно белите коњи...

ПОларна мечка - Прекрасен спој на убавина и моќност, предизвикуваат восхитување кај мене колку би било убаво да само можам да го допрам тоа крзно :)

therapy1 напиша:
Ај зошто си нов нема да те бришам, туку само ќе те опоменам.
Без оф-топик коментари. Читај ги малку правилата на форумот и види како се дискутира. Ако бараш некој лично на форумов - контактирај го преку приватните пораки. Нема потреба за chat на темите за дискусии.

Може да продолжите со дискусиите на темата.

куче(црна хаска или скроз бела...со длабоки очи)-ги сакам оти се прекрасни на изглед,и од очите им зрачи посебен сјај...deep!!!мислиш комуницирате со поглед!
лебед(бел)-толку грациозност и нежност се збрале во едно!!како дама со највисоки критериуми :)
црн пантер(дефинитивно изгледа како на Fortune на сликата:) )-елеганција во движење!толку делува мистериозно,неоткриено и мислиш никојпат нема да го соголиш целиот без разлика колку ти е близок!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom