Живот после смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Вампирката
  • Време на започнување Време на започнување
Па незнам дали имам некоја основа да верувам, но да верувам во живот после смртта :salut:

Аха да, верувам исто како што верувам и дека комшиката го тресе чаршавот од левиот прозор од кујната.

јас верувам во живот по смртта исто ко што верувам дека имам во ранецот 20 000 евра, верувам ама тешко тоа да биде, светот ќе продолжи понатаму.На крај се ќе се уништи и ќе биде како никогаш да не било.

Што е до мене, немам став по ова прашање. Секако дека не верувам во смисла да сум убедена дека ќе се случи кога немам никаков основ за такво верување, па кај мене случајот ќе биде „Дојдов, видов, умрев“ па ако добијам втор живот по или против моја воља, нема да се бунам. :)

Ако постои душа во поинаква смисла од онаа апстрактната, тогаш има некаква основа да се дискутира на ова прашање, во однос на тоа дали умира со телото, каде оди по смртта итн.

Ама ако тргнеме од материјалистички аспекАт, каде душа се само карактерните особини и двигателот на телото, тогаш не е логички да би имало живот након смрти.

секако верувам дека живот после смртта постои тоес душата никогаш не умира

Не, самата синтагма „живот по смртта“ е противречна, но сепак верувам во вечен живот, бидејќи животот е енергија, а таа не исчезнува, само се трансформира.

Тоа никој не го знае нити пак ке го дознае додека е жив дали има живот после смртта!!!

Мислам дека има па никој не докажал мое мислење:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom