Живот или Живуркање

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог, купуваш камион на старо, купуваш 2-3 тона ТНТ од Битпазар и го залетуваш камионот во поранешна ЦК во момент кога има седница.
Ем екстремно, ем народот ќе те памти по добро.

Дисклејмер: Бидејќи читаат од МеВеРе, да си кажам дека ова јас не сум го напишал, некој ми го хакнал профилот.
Пред да ја договориш купопродажбата ќе те затворат.

Бога ми и јас би го направил истото,ама прво ќе влетам во собрание кога сите 120 пратеници(не сум сигурен),се внатре за гласање за зголемување на нивните плати па ќе го активирам ТНТ то

@ОП
Прво да разграничиме дали само филозовски прашуваш?
Дали практичниот дел ти е кристално јасен?

Хемотерапија е генерално многу заебана постапка, но некогаш носи резултати. Нормално зависи многу од случајот и степенот на напредок на болеста.
Алтернативите (не зборам за бајачи, биоенергии, и слични) постојат, посебно канабиодните масла се успешни во стагнирање на напредокот на болеста. Тотално нема зијан да се проба (освен финансиски или криминален, и двете небитни за болниот).

Тоа практичното на страна, факт е дека крајот ќе ни дојде на сите. Разликата е само како го поминуваме времето до тогаш.
Во конкретниов случај, за некој борбата до крај е тоа правото, па макар и со хемотерапија. За друг, поважно е остатокот од времето да биде по поминато по свој избор а не со патење од хемотерапијата.

Како и да бидне, со лесно нека му е на болниот.

Темава ме потсети на една случка што ми ја имаа моите прераскажувано уште кога бев средно за еден нивни познајник, многу познат скопски доктор - специјалист...Дознал дека боледува од карцином, со висок степен на малигнитет и направил триста анализи и сите го потврдиле истото...Типот сам на себе си пресудил со метак во глава, при тоа оставајќи жена и двајца синови...
До некаде наоѓам логика во ова, колку и да делува кукавички и морбидно - подобро да ме снема одеднаш, отколку постепено да се распаѓам и да скапувам во кревет, мачејќи се себе си и другите околу мене, а уште поготово кога си доволно спремен да си ја согледаш дијагнозата до детали како во случајот со овој и да знаеш што те чека со сигурност...

Ќе отидам у Амазон најверојатно....со некој шаман да се подружиме....ако каже лек онда добро. Ако не.........ондак ајуаска 24/7 додека не ме снема овде на земјава :D

Бирам 2 години живеење со "Pedal To The Metal" стил . Мада и една ми е доста :pos: Зимата - зимување , летото - летување . Другите месеци шетња низ цела европа , поточно кај што можеме да одиме ние македонците . Маме им јебем британска , верувам дека и на умирање да им кажам дека сум нема да ми дадат виза ) Специјално застанување во Амстердам , нормално . Секој маж знае зошто . И секој тревољубар исто .

Вака треба да завршува животот на секој бе !

При еден неодамнешен разговор почнаа препирките околу оваа тема.
Хипотетичка ситуација : Дијагностицираноно ви е тешка болест ( сосема не битно за каква болест станува збор )
Лекарите ви кажуваат отворено дека доколку се подложите на третмани лекувања и ги започнете веднаш можно е да украдете нешто време 4 до 5 години кој што ќе ги поминете буквално во болница и никаде подалеку од кревет операции вакви операции онакви, постојано под лекарства од кој повеќето ќе ве направат билка која што спие по 16 часа на ден, а кога си буден ги поминуваш во агонија.
Втора работа што ви ја кажуваат лекарите е дека доколку не се подложите на третмани и терапии имате барем две години колку толку нормален живот, едноставно се продолжува како досега така од сега само со малку по смирено темпо.
Значи да се рабереме крајот е ист и неизбежен во двата случаеви. Што би одбрале вие доколку се наоѓате во ваква ситуација.
Не видов ваква тема, и ако не и е местото овде тогаш преместете ја,мада мислам дека спаѓа под општи муабети.

мислев дека конечно имаш отворено стварно паметна и сериозна тема :facepalm:. Вака можи да филозофираме сите али кога иди ваков момент се би дале за да се спасиме. Лично кај мене и така и така го терам секој ден во крајност, секоја секунда се трошам до крај и би фурал максимално, а ако осетам дека вистина ќе одам под земја дури и би размислил да го исчистам светот од оние кои ми праеле срања на секој чекор и тоа со кеф. Тогаш нема кој да ми суди и ниту пак ми е гајле што ќе јадат за мене после тоа, ќе гледам да помианм наједноставно без фрлање пари и купување на лажна надеж со лагите кои ги нудат на секој чекор дека може да ме излечат.

@ОП
Прво да разграничиме дали само филозовски прашуваш?
Дали практичниот дел ти е кристално јасен?

Хемотерапија е генерално многу заебана постапка, но некогаш носи резултати. Нормално зависи многу од случајот и степенот на напредок на болеста.
Алтернативите (не зборам за бајачи, биоенергии, и слични) постојат, посебно канабиодните масла се успешни во стагнирање на напредокот на болеста. Тотално нема зијан да се проба (освен финансиски или криминален, и двете небитни за болниот).

Тоа практичното на страна, факт е дека крајот ќе ни дојде на сите. Разликата е само како го поминуваме времето до тогаш.
Во конкретниов случај, за некој борбата до крај е тоа правото, па макар и со хемотерапија. За друг, поважно е остатокот од времето да биде по поминато по свој избор а не со патење од хемотерапијата.

Како и да бидне, со лесно нека му е на болниот.

Поентата е дали две години како што треба или 5 во агонија, да надежта последна би требало да умре но сепак се работи за едноставен избор во случајов.

Поентата е дали две години како што треба или 5 во агонија, да надежта последна би требало да умре но сепак се работи за едноставен избор во случајов.

Некогаш работите не излегуваат како што предвидуваат докторите. Ако не хемотерапија, тогаш распрашајте се за тоа маслото од... коноп, може го има и во Албанија (во Лазарет наводно биле нивите).

Нека напише нешто некој за набавка од Албанија, ако има поконкретно искуство од читање по интеренет.
Онлајн наводни имало од западни земји, ама изгор цени. Нешто слушнав 500-600евра од шишенце мало (а едно не врши работа, едноставно треба редовна консумација). Ако сакаш можам да прашам од каде точно е нарачувано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom