Жива бламажа

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Ај пак прашај зошто. Па нормално дека таквите написи се нарачани.Идат избори. И овие нарачуваа додека беа во опозиција. Се си мислам времето се вратило 4 години наназад.
Има само една разлика.Тие што сега се на власт тогаш беа троа полукави и порафинирано си ја вршеа работата на „откривање” на афери. Ова ептен ми е некако аматерски.

Оф леле, ама ти изгледа не си сфатил што и зошто напишале во Форум иако текстот во А1 ти го црта одговорот.

Ти советувам да подразмислиш малку пред да делиш епитети кој е глупав а кој не за работи за кои не се интересираш. Самиот ти глупаво изгледаш кога ќе обвиниш некого за глупост, а на крај испаѓа дека ти си тој што не го сконтал вицот.

Macedalien напиша:
Чекај чекај : ја ноу хев бизнис од Форум и Фокус оти имам попаметна работа за читање :wink:

А за манипулацијата на тие сметки со фотошоп : ептен проѕирна работа e и затоа секој ќе ти каже дека написите врска немаат :pos:

На крај - ова што го цитирав не е од мене : прочитај поубаво и ќе сфатиш кој е авторот...

Па да - имам бар доблест да го признаам тоа бидејќи 5 години македонски весник неам фатено у рака. А ти читаш New York (Financial) Times? :raz:

А ти читаше правилно?

Јавниот обвинител Александар Прчевски има тајни сметки во швајцарските банки. Сега тврди „Форум”. Идентично на она што го објави „Фокус” за Црвенковски и Костов.

Имаш доблест да признаеш дека немаш фатено весник пет години, но немаш мудрост да замолчиш кога некој што редовно фаќа весник ќе ти укаже на грешката. Прашањето со Њу Јорк (Фајненшл) Тајмс не го разбрав.

Тоа што си го цитирал од А1 само покажува ни стилот на А1 не го разбираш. Форум можат колку сакаат ироничен текст да напишат, А1 секогаш ќе го користат тој „јас само цитирам“ тон.

Зарем навистина на некој што се бави со СОЦИОлингивстика треба да му објаснувам за херменевтика и за херменевтски кругови на разбирање?

Macedalien напиша:
Па да - имам бар доблест да го признаам тоа бидејќи 5 години македонски весник неам фатено у рака. А ти читаш New York (Financial) Times? :raz:
Јавниот обвинител Александар Прчевски има тајни сметки во швајцарските банки. Сега тврди „Форум”. Идентично на она што го објави „Фокус” за Црвенковски и Костов.
А ти читаше правилно?

Одамна не се бавам јас со социолингвистика друже а немам намера ни да ти реплицирам повеќе... Sorry - better things to do :wink:

Zalam SDSMovcinja vi padna mitot za Branko(iako kaj mene nikogas ne vladeel toj mit) deka "Branko krade na sitno".I sega trista gluposti pisuvate "amaterski falsifikat" ne znam sto.A koga nekoj ke recese Ljubco go videla na zena mi bratucedka prijatelkata kako vlaga u kuka na Florida e togas toa bese 100% gotovo veke bese vo zatvor Ljubco.Vasata t.n. sofisticirana propaganda vlijae samo kaj tie sto ne citaat vesnici,knigi ili ne gledaat duri ni TV i normalno gi mrzi da se "zamaraat" so politika pa polesno im e lokalniot ogovarach od opstinskiot komitet na SDSM(citaj Fabrika za lagi) da im ja servira "vistinata".

Мислам дека ниту Никола Младенов, Ниту Сашо Орданоски не се толку неискусни во својот бизнис за да наседнат на нечија „информација” за тајни сметки во Швајцарски банки на посочените лица. Ми се чини дека се сака нешто сосема друго да се постигне со тие написи што во овој момент веројатно тешко може да се докучи. Дека е целта фрлање дамка на нечии личности, не верувам. Премногу проѕирно ми е некако. Дека сме помалку од година дена пред избори, тоа е јасно.Можно да е само потег на одредена политичка групација за добивање поени за сметка на тие кои треба ова да ги оштети. Инаку и Орданоски и Младенов се свесни дека ниту судот ниту било кој орган неможе да изврши увид во сметки кои се во банки во Швајцарија.Дури и да дојде целата ребота пред суд по пат на тужба од страна на Костов, Црвенковски или Прчевски, Младенов и Орданоски ке се повикаат на правото на неоткривање на изворот на информацијата. Евидентно е дека многу мудро во двата случаи информацијата не ја пласираат како тврдење туку како сомнеж или претпоставка, така да неможе да бидат обвинети за клевета. Најпосле како што изгледа, единствена цел е кревање на тиражот на спомнатите весници. „Смрди” поприлично.-Вам не ви се чини дека е така?

СДСМ-овчиња само затоа што не сум глуп да наседнам на глупа хит-сторија со цел некој да си го зголеми рејтингот, друг да продаде плус весници. Па дај луѓе, не ме нервира тоа што извалкале име на некој. Ич не ми чуе. Ме нервира што ми ја вреѓаат интелегенцијата со такви написи. Да останеше во весничето „Форум” ич и не се ни замарав. Не го читам, не го знам. Ама вака, интелегентни луѓе бре... ме убедуваат дека е вистина. Со душа чекаат да излезе некоја афера за да кажат „Еве, нели ти реков”(и од ова, и од она страна).
Темата на оваа мислење, ако добро го разбрав Мацедалиен, беше токму тоа. Политичко рекетирање. Не видов никаква политичка забушотина во текстот. Чисто насочување на тоа колку долу може да слегне изговор за новинар за да биде читан. И насоката на муабетот не беше да се брани политичар туку да се оцрни вакво во најмала рака педерско однесување на новинар.
Пазете ти се молам, во последното интервју во еден дневен весник, Младенов се плаши дека ова дело не можело да се докаже како што треба. Од друга страна не заборава да каже дека е сомнеж. Јас се сомневам дека „Фиљан пие керозин”. Доволно ми е тоа? Или ако ми е кадарен г`зот и имам ќар од тоа, ќе платам детектив да го следи.
И на крај, алал вера за стратегијата-токму поради тоа што го кажа Мандрак. Ќе прајме така и нема шанси да не фатат.
А новинарскиот рекет ќе си остане неказнет-за жал.

Ја објаснивте варијантата која тврди дека написот е лага. Втората варијанта е вистина...
А што ако написите се вистинити ? Прашање до сите...

phoenix напиша:
Ја објаснивте варијантата која тврди дека написот е лага. Втората варијанта е вистина...
А што ако написите се вистинити ? Прашање до сите...

Написот, барем оној во Фокус јасно завршува со прашалник„?“ во заглавието. Ако не ти е јасно што значи овој интерпункциски знак на крајот на заглавие од напис, консултирај некого.

Pa sekoj vesnik saka da ima golem tiraz a FOKUS bogami ne e za zalenje ima dobar tiraz so godini i toa ne e slucajno.Koj cital znae za sto zboruvam koj ne ke mu bide krivo za necij tiraz...Samo ne se sekavam koga nekoj reagirase na tekstovite za Ljubco Georgievski?VEST bezobrazno na naslovna stranica obvinuvase za svalerkata na ljubco od turcija!?Bil viden vo dubai.nekoj go slusnal ljubco kako zbori na ibica.Baba mu na Erol Rizaov od Utrinski go videla ljubco na florida so 2 milioni dolari i toa se vleckase so meseci po tie "objektivni" i "bas-mi-e-gajle" za tirazot vesnicinja kako utrinski vesnik pardon utrinski bilten na SDSM.Politicko reketarstvo ako sakate da zboruvate za toa zemete go utrinski vesnik zemete gi i site novniari koi sega se shetaat po svetot kako portparoli kako shefovi na kabineti ili ne znam sto samo zatoa sto pisuvaa izmislici.Eve vi go primerot so shefot na kabinet na Buckovski - Marjan gurovski laese pocnuvajki od 2001 godina vo sred vojna protiv ljube protiv ljubco pa do 2002 godina koga padnaa od vlast.Vo eden tekst se obide i da postavi teza za toa deka Ljubco ja pocnal vojnata se razbira toa za sdsmovcinjata bese istrazuvacko novinarstvo i sloboda na mislenje a so takov tekst mu go rusis ugledot na bilo koj covek.E istiot toj nezavisen novinar Marjan Gurovski Macko sega kako shef na kabinet se sheta po cel svet na sekoe patuvanje na Bucko on e normalno so nego demek shef na kabinet ama ne znam dali ste primetile deka kako novinarka od MTV sekade so Bucko i so Macko odi edna zena da ne ja imenuvam koja samo zatoa sto mu e zenska na Macko go proseta isto cel svet.Ona izglea e mnogu sposobna ili e posebno objektivna.i na krajot na kraistata ova mene licno me zasega zosto MTV ja plaka sekoj graganin(ili barem pripadnicite na mnozinskiot narod vo drzavava) a FOKUS ne go finansira nikoj koj saka neka kupi koj ne saka ne mora.Tolku sea za sea za nasite novinarcinja.

Mandrak напиша:
Написот, барем оној во Фокус јасно завршува со прашалник„?“ во заглавието. Ако не ти е јасно што значи овој интерпункциски знак на крајот на заглавие од напис, консултирај некого.

абе човече...ти изгледа мераклија си за конфликти...
не дрндај граматика. Не си ни сфатил што прашувам.
Мене ме интересира размислувањето на сите,нормално и твоето, во случај Бранко и Хари навистина да имаат тајни сметки во странски банки...

Jas samo prasuvam : koja budala vrabotena vo Svajcarska banka nekoja ke ima hrabrost da izdade informacija - akt kojsto debelo e kaznet so zakon :raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom