Жици за гитари

• Креатор на темата Креатор на темата Yan Gillan
  • Време на започнување Време на започнување

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Абе знае ли некој од каде можам да купам квалитетни жици за гитарава пошо висе ми здосади од срањава со ми ги продаваат у мими и у БТ студио. Жиците со ми беа на гитарата коа ја купив беа дадарио и ми траеа една година дур не се скина д жицата. Си купив нов комплет дадарио и траеа дури еден ипол месед дури пак д жицата не се скина.
На Фендерот стаив ден маркли како поквалитетни зици и усе од ставање гитарата не мозев да ја настимам шо се не пробав. Е сеа дајте казете ми од каде мозам да најдам квалитетни жици и кај да најдам од розевите ерни бал.
Ако знае некој нека пише.:smir:

И општо казете си според вас кои се најквалитетни жици.

Абе носат чкарт роба неколку пати купуем од тамо и не ми се штима гитарата

Ја на акустичната иам Д'адарио и мислам дека се топ пошо немаат мука , ги мењам на пола година и досега не сум имал проблем...Знам дека има кај Цики у гтц и околу 500 денари треба да е комплет...

За електричната појма неам пошо не сум ги мењал откога сум ја купил освен една жица што ми се скина али кога би зимал нови сигурно би земал некои поскапи за да легнат боље...Марки не знам баш за електрична али фендер мислам дека има фини комплети...

Фендер се послаба класа знам сум ставал
Само уше Ernie ball не сум пробал да стаам од познативе произведувачи

D'addario, Dean Markley, Fender .. Ги имам пробано сите 3, не гледам некоја којзнае каква разлика, добри се сите.

Абе носат чкарт роба неколку пати купуем од тамо и не ми се штима гитарата
Ама на почетокот неколку дена е така со нови жици, после нема проблем, се штимаат најнормално.

Ама на почетокот неколку дена е така со нови жици, после нема проблем, се штимаат најнормално.

Не веруј ми

Коа ке и ги видиш осцилациите на жицата се ке ти стане јасно знаци зицата осцилира пола сантим лево десно од положбата кога е во мирување.

Иначе и мене у последно време ме зеза 6тата, не се штима добро, за краток период се кине итн...

Кај гино? Однеси ја ке ја направи ако и фали нешо

Абе знае ли некој од каде можам да купам квалитетни жици за гитарава пошо висе ми здосади од срањава со ми ги продаваат у мими и у БТ студио. Жиците со ми беа на гитарата коа ја купив беа дадарио и ми траеа една година дур не се скина д жицата. Си купив нов комплет дадарио и траеа дури еден ипол месед дури пак д жицата не се скина.
На Фендерот стаив ден маркли како поквалитетни зици и усе од ставање гитарата не мозев да ја настимам шо се не пробав. Е сеа дајте казете ми од каде мозам да најдам квалитетни жици и кај да најдам од розевите ерни бал.
Ако знае некој нека пише.:smir:

И општо казете си според вас кои се најквалитетни жици.

Ѕирни на Скајмјузик и ако бендисаш нешто оди во лептокарија, сè што гледаш на сајтот држи иста цена, а евентуално ако нема во продавницата, типот има компјутерче таму, ќе ти го отвори скајмјузик сајтот, ќе му покажеш што сакаш и ќе ти нарача(нема путни трошкови).
И чим само Д жицата ти се кине, провери си ги праговите и општо гитарата.

Ја на акустичната иам Д'адарио и мислам дека се топ пошо немаат мука , ги мењам на пола година и досега не сум имал проблем...Знам дека има кај Цики у гтц и околу 500 денари треба да е комплет...

Тие па само Д'адарио држат, летото купив и само 11ки имаше, челичам прсти сега. И 450 беа.

Абе давта пати коа се скина пукна позади кај топчето со се заглавуе не е до гитарата посо е релативно нова ја земав за фа не му ги симињам праговите и лакот на фендерот и е стара една година и несо и првите зици ги сменив пред месец дена сеа пак пукна незнам зашо ама неверувам да е до гитарата

До гитарата е, веруј. Таму горе кај кобилицата, ако е малце грубо тоа жиците партал ти се праат. Чим таму ти се кине се оштетува малце и тоа шо ги држи жиците кај што се подесува и висина на жиците. Земи најфина шмиргла што може и шмирглај го малце тој дел, ако ти е страв однеси ја кај гино гитарата, ваљда ќе ти среди. Ја сеа ќе се префрлам на GHS, добри се, паковање 350 мислам дека, од Скај мјузик во Лептокарија. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom