Жените се мажат за моќ, а мажите за убавина....

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Да, во право си, треба да внимаваат на изгледот, помалку лапање, а повеќе активности, но погледни наоколу колку % од жените кои се изнад 35 или изнад 40 год. изгледаат младолико и витко ? Колку 1, 2, 3% ............. остатокот од Балканските жени(Македонките конкретно) се се ѓулиња(така да се изразам), се знае зимаат маж, раѓаат дете/деца, потоа лапаат кркаат неконтролирано(Балканска кујна/претежно мрсотии) и после некоја годинка билансот е: свисната гуша, проширен и голем мев/стомак/чкембе, свиснати/обесени гради(ци*ки) ........... Балкански менталитет ЈБГ повеќето се такви, секој ден се возам во автобус и можам да кажам дека 70-80% од Македонските жени(повозрасни/средовечни) корнат б’здат на лук, кромид, праз на 1км што според мене е катастрофа .......... малку повеќе грижа за сопственото здравје и надв.изглед не ќе да е лошо, ама кога се нејќе се нејќе !

Во право си ама истото важи и за мажите со една разлика дека една жена чисти, пере. пегла, готви и плус гледа деца и оди на работа па со оглед на тоа и нормално е некако да не и се вежба додатно кога мозокот и е апсорбиран од активностите од погоре. Така да од просечна жена која живее со плата од 300 евра тешко и да се очекува да биде лепотица кога ниту има енергија ниту време ниту ресурси да си посвети време за себе.

Машкиве имаат многу повеќе време па пак се најчесто со стомаци и над 40 неспособни за било каква посериозна физичка активност а многу почнуваат да попуштаат и над 30-еттата.

Но ако жената има доволно пари да биде поголем дел ослободена од погорниве активности или има активна помош а сепак се запусти значи е мрзлива и тогаш е сосема во ред маж и да бара или да се суреди или ќе си најде друга (нормално под услов и он да води сметка за сопствениот физички изглед и здравје) ;).

Но у принцип и онака е пофино да се има помлада жена така што повеќето од погорните работи ќе бидат елиминирани ;) .

Во право си ама истото важи и за мажите со една разлика дека една жена чисти, пере. пегла, готви и плус гледа деца и оди на работа па со оглед на тоа и нормално е некако да не и се вежба додатно кога мозокот и е апсорбиран од активностите од погоре. Така да од просечна жена која живее со плата од 300 евра тешко и да се очекува да биде лепотица кога ниту има енергија ниту време ниту ресурси да си посвети време за себе.

Машкиве имаат многу повеќе време па пак се најчесто со стомаци и над 40 неспособни за било каква посериозна физичка активност а многу почнуваат да попуштаат и над 30-еттата.

Но ако жената има доволно пари да биде поголем дел ослободена од погорниве активности или има активна помош а сепак се запусти значи е мрзлива и тогаш е сосема во ред маж и да бара или да се суреди или ќе си најде друга (нормално под услов и он да води сметка за сопствениот физички изглед и здравје) ;).

Но у принцип и онака е пофино да се има помлада жена така што повеќето од погорните работи ќе бидат елиминирани ;) .

жената е систем нема заебанција ..............

Тогаш поголем дел и од мажите и жените се глупави :D.

Таа не мора да се здебели и не мора да и се обесат градите, затоа има вежби, третмани и здрава храна да остане згодна и на 50 години. Ако има пари само од мрза ќе дозволи да и се случи тоа што го напиша ;).

Тој не мора да загуби работа, не мора да загуби моќ и не мора да му пропадне фирма туку напротив може да стане и побогат него кога се упознале.

Зашто ги гледаш најнегативните варијатни кога е поверојатно да е обратно ;).
Не е поверојатно да биде обратно.
Ама надежта дека ке остане се исто како на почетокот, мора да постои. Иначе не би се мажеле и женеле.
Муабетот му беше дека наведените причини не се основа за брак, оти без разлика на процентуалната можност за минливоста, опцијата дека се минливи, постои.
Меѓутоа, почитувањето, муабетот, правењето ситници за среќа, малку потешко.
Поаѓам од мене. Никогаш не ми значело да имам моќни или богати дечковци. Секогаш паметот ми го вртеле паметни мажи. Ако имаат плус пари и моќ, не ми смета, но можам и без нив.Ама глуп маж....Нема шанси. Ако сака полн пари нека биде, нека биде почитуван и ценет во општеството, ако е теле дома и не му текне да ме прегрне кога ке види дека сакам, тешка работа :)
Тука би рекле, од бакнежи не се живее, ама сум видела како е да живееш со некој полн кеш, а ниту грам среќа. Ужас. Затоа, ако даде Бог, кај евентуалниот следен ке барам само да ме прави среќна. Другото е само за у стастистика.

Не е поверојатно да биде обратно.
Ама надежта дека ке остане се исто како на почетокот, мора да постои. Иначе не би се мажеле и женеле.
Муабетот му беше дека наведените причини не се основа за брак, оти без разлика на процентуалната можност за минливоста, опцијата дека се минливи, постои.
Меѓутоа, почитувањето, муабетот, правењето ситници за среќа, малку потешко.
Поаѓам од мене. Никогаш не ми значело да имам моќни или богати дечковци. Секогаш паметот ми го вртеле паметни мажи. Ако имаат плус пари и моќ, не ми смета, но можам и без нив.Ама глуп маж....Нема шанси. Ако сака полн пари нека биде, нека биде почитуван и ценет во општеството, ако е теле дома и не му текне да ме прегрне кога ке види дека сакам, тешка работа :)
Тука би рекле, од бакнежи не се живее, ама сум видела како е да живееш со некој полн кеш, а ниту грам среќа. Ужас. Затоа, ако даде Бог, кај евентуалниот следен ке барам само да ме прави среќна. Другото е само за у стастистика.

Поаѓаш од себе и тоа е сосема во ред ама има премногу примери на мажи кои зимаат лепотица а за нејзината памет премногу не се интересираат како и обратни случаи колата на типот и станот да се пресудни дали девојката ќе остане со него, да не се правиме дека тоа не е раширено или е исклучок.

Но се слагам со тебе, да одбереш партнер само ради изглед или пари треба да имаш доста површни сфаќања па и барања за животот а кој сака повеќе тие критериуми ќе му бидат само плус на останатите, како интелигенција, образование, љубов итн.

Сепак малку се што успеваат теоријата која на сите ни е позната да ја спроведат и живеат во пракса, обично едно се посакува а сосема друго се добива за брак ;).

Партнер полн кеш :pos: ју маст би кидинг !
Што сме богата земја веќе нема што, џебовиве се преполни па се истураат парите(денарчињата железни) од што сме полни со кеш ! :D
За жал никој не е совршен ниту мажите, ниту жените, секој/а паѓа за жал на површните работи, или само на изгледот, или само на шармот, или само на кешот, колата ......... горе-доле сите сме површни и машките и женските, познавам женски кои се омажија со не баш богати дечки(дури и испод просек) и од сред град отидоа да живеат во далечно село, исто така познавам и девојки кои се омажија за парајлии и од тешка пустелија по кратка постапка станаа граѓанки ...... така да никогаш не постојат правила, се е релативно ............ недај боже некој маж да сака жена само поради нејзиниот надв.изглед и исто така недај боже жена да сака маж само поради новото ауто, високата плата и новиот стан/куќа, тоа се однапред промашени врски/бракови !

Не е толку битно дали е убава или успешна...повеќето мажи не можат да се справат со успешна жена. Затоа бараат послушна:). Оттаму и ваков вид на врски - жени кои не се способни самите да успеат, туку тоа го прават посредно преку мажот, и мажи кои добиваат кукла-трофеј за покажување и машина за деца. За мене прилично нездрав концепт, но секому според желбите и потребите...корените на ова се во погрешното воспитување од страна на родителите.

Ако сте помалку или приближно успешни, тоа се толерира, но ако сте не дај Боже подобри од него, може и да ве остави. Зошто? Затоа што тоа го доживува како кастрација, тоа е показател дека како маж не вреди. И штом сте вие таква супер жена, што ќе ви е тој? Се чувствува излишно и бескорисно:(. Значи, некој приближен баланс во однос на вашиот и неговиот успех мора да постои.

Само зрел маж нема да дозволи да биде загрозен од женскиот успех, туку напротив, тоа ќе го доживее како поттик за да биде и тој подобар, за доброто на врската. Овој тип на мажи се најмалубројни, но знам дека ги има и им честитам:)

Па затоа Исус немал жена пошто бил клошариште тешко а башка иако заслужувал повеќе све со сиромаштија бедотија и евтини курви се дружел.

Не зезај.
Општо познато е дека, мажите се мажат од љубов,
а жените за кеш и дијаманти. :D

Ма бракот веќе нема смисла жената независна кој кур ќе и е маж ( у смисла сопруг административно) ако сака може да си има љубовници да си ги мења ако сака деца ќе се истресе некој у неа и ете и и деца или туѓи ќе посини и сеа сврно бракот нема смисла.
А и на мажот таква жена не му треба ќе си плати некое девојче младо чист рачун дуга љубав профи си е профи.

Бракот често се состои од еден господар, една господарка и два роба:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom