Б
Бат Елохим
Гостин
E kaj si videl na primer zena u rudnik da raboti?:pos2:epa ne moze zenite na smetka na mazite da napreduvaat, da im zemat rabotni mesta i tn... ne moze...moze ama nema da pomine tuku taka!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
E kaj si videl na primer zena u rudnik da raboti?:pos2:epa ne moze zenite na smetka na mazite da napreduvaat, da im zemat rabotni mesta i tn... ne moze...moze ama nema da pomine tuku taka!!!
a kaj si videl diplomiran profesor po filozofija da raboti vo rudnik ili fizicka rabota, samo zatoa sto nema rabotni mesta popsto nekoja profesorka od selata koji treba da zaziveat dosla u Skopje i uste cepa na lokalniot dijalekt i mu gi zela casovite i sea e toj bez rabota???????????????E kaj si videl na primer zena u rudnik da raboti?:pos2:
Колку само неточни се овие работи кои си ги напишал!Гледам дека доста убав тек зазеде темата жената во Кур,анот, па споредбено со таа тема сакам да ја погледнеме и другата страна на медалот и да видеме што вели светата книга на Христијаните за жената.
Колку за почеток еве некои Библиски пасуси на кои чекам соодветен коментар.
1.Жената не е слава на Бог. (види:1 Koritjani 11:7 )
2.Жената не смее да поучува (види:1 Poslanie do Timoteja 2:11-14 )
3.Жената е зло (види:Kniga na prorok Zaharija 5:7 )
4.Жената без Шамија подобро да биде истрижена (видиrvo poslanie do Koritjanite 11:5-10 )
5.Жената кога ќе и го тепаат мажот треба да гледа сеир,оти во спротивно раката ќе и отиде (видиovtoreni zakoni 25:11-12 )
6.Кога на жената ќе и умре мажот,треба деверот да влезе при неа (видиovtoreni zakoni 25:5 )
7.Жената принудно мора да се омажи за деверот. (видиovtoreni zakoni 25:5 )
8.Жената е погорчлива од смртта (види:Kniga Propovednik 7:26-28 )
9.Убивајте ја жената заедно со децата,животните.... (види:" Kniga na prorok Jezekiil 9:5 )
10. итн.
Колку само неточни се овие работи кои си ги напишал!
Тоа се само делови од примери кои ти си ги напишал со цел хулење на христијанските вистински правила за однесување на една христијанска жена!
Тоа што ти си го напишал се само нецелосни примери кои намерно си ги напишал така за да ги збуниш луѓево и да ги свртиш против вистината!
Омер те почитувам ама те молам кога станува за друга религија поставувај прашања а не вади реченици надвор од контекст глеј сеа што напраи пола од православните мислат дека муслиманите сакаат да ни ја омаловажат религијата и дека ги сматаат за нешо подоле од нивЕпа ајде де, вие поправете ми ги грешките. Пишувајте си вие за жената во Христијанството, а јас со задоволство ќе ве читам.![]()
a ti ne se povikuvaj na avtoriteti nego misli so svoja glava, citaj biblija tamu ubavo jasno i ednoznacno pisuvaОмер те почитувам ама те молам кога станува за друга религија поставувај прашања а не вади реченици надвор од контекст глеј сеа што напраи пола од православните мислат дека муслиманите сакаат да ни ја омаловажат религијата и дека ги сматаат за нешо подоле од нив
следниод пат те молам советувај се со marcus он е отворен кон вакви прашања и има добро познавање на библијата и ќе ти помогне да ја составиш темата подобро и без да звучи навредливо поздрав
види христијанството одамна не е моја вера и не м интересира мене ме итересира како да ги урнам бариерите што го делат моето општествоa ti ne se povikuvaj na avtoriteti nego misli so svoja glava, citaj biblija tamu ubavo jasno i ednoznacno pisuva
Zenata da mu bide pokorna na mazot kako na Gospod!!!!!
Na zena ne i dozvoluvam da poucuva!!!!!
no ke se spasi preku raganje deca!!!!!!!!!!
znaci ako ideme po Biblija site zeni sto se ucitelki, nastavnicki, profesorki, direktorki, ministerki i sto sve ne da se izbrkaat od rabota i doma sikter da ragaat i cuvaat deca.
he he...ako ti kazam koj sum ke reces i ovoj...aj bataliвиди христијанството одамна не е моја вера и не м интересира мене ме итересира како да ги урнам бариерите што го делат моето општество
а marcus има познавање во тоа плус етика и совест која ти ја немаш и marcus иако пасивно но го иам забележано дека и он сака да се урнат ѕидовите на омраза и недоразбирање кои ги делат луѓето тоа е нешто што ти за жал никогаш нема да го сватиш бидејќи си пун со омраза и фрустрации
пиши приватна порака бре иам профил ќе си ќутамhe he...ako ti kazam koj sum ke reces i ovoj...aj batali
Ај прочитај поубаво погореa ti ne se povikuvaj na avtoriteti nego misli so svoja glava, citaj biblija tamu ubavo jasno i ednoznacno pisuva
Zenata da mu bide pokorna na mazot kako na Gospod!!!!!
Na zena ne i dozvoluvam da poucuva!!!!!
no ke se spasi preku raganje deca!!!!!!!!!!
znaci ako ideme po Biblija site zeni sto se ucitelki, nastavnicki, profesorki, direktorki, ministerki i sto sve ne da se izbrkaat od rabota i doma sikter da ragaat i cuvaat deca.
Омер те почитувам ама те молам кога станува за друга религија поставувај прашања а не вади реченици надвор од контекст глеј сеа што напраи пола од православните мислат дека муслиманите сакаат да ни ја омаловажат религијата и дека ги сматаат за нешо подоле од нив
следниод пат те молам советувај се со marcus он е отворен кон вакви прашања и има добро познавање на библијата и ќе ти помогне да ја составиш темата подобро и без да звучи навредливо поздрав