Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
^ Според бројот на купени жени во Македонија, очигледно посилниот пол во земјава ни станува од ден на ден поочаен :)
Не е дека нема жени, нема мажи во права смисла на зборот. Тие што сакаат да купат жена а живеат во град или некое поголемо село каде има младина, за мене се маженца или да не кажам педерчиња. Најлесно е оди и купи ја, ама тука нема никаква страст, нема што да се освои, нема љубов, го нема она правење планови како да и пријдеш и каде и кога да ја поканиш да излезете заедно, па што муабет да и правиш и сл. кога знаеш дека си ја купил и што сакаш можеш да и правиш како да е некаква машина, твоја сопственост, знаеш дека ке ти робува цел живот и ке ти клима со главата се што ке и кажеш.Може ке биде симпатична ама ке биде проста.
Мажот сака да освојува, кога во една врска ке види дека освоил се, и почнува монотонија веќе интензитетот на љубовта и привлечноста се намалува и празнината која што ке настане се исполнува со љубомора и лажење (шврљање, швалерај).
Ја со таква би се чувствувал дека имам жена робот, се те слуша, ништо не ти контрира, се ти дозволува во кревет како ке ја наместиш така ке стои и брзо ке ми здосади, а ке треба цел живот со неа да живееш.Колку досаден живот би било тоа.
Можеби се паметни, можеби погрешна претстава имам, би сакал да сум во грешка, т.е оние кои купиле жена им е интересен животот заедно, но таква е мојата замисла за таквиот брак.
Можеби имам разбирање за оние во пустите села каде навистина има недостаток на млади.Боље да биде со било кој цел живот и да создаде фамилија, него да тагува сам и да нема за што да живее.

Мајка ми ем оди на работа,ем у живот не се десило дома ручек да нема,чисти,средува.Секако дека брат ми,јас и стариот и помагаме али жената е за восхит,кога ќе дојде од работа одма фаќа нешто да прави.Јас сум 19 години и знам какви ми се 90 % од другаркиве.Еве мојава женска незнае едни шпагети да свари,мајка и уште и собата и ја чисти,а и бившите не ми биле нешо поарни.Сум им рекол и на моите и на другари.Ако до 30 и кусур не најдам некоја асална ќе почнам да си барам некое селанче па макар и од Пустец.Па нека ме оговара цела населба ако сака ич не ми чуе.:D

Мајка ми ем оди на работа,ем у живот не се десило дома ручек да нема,чисти,средува.Секако дека брат ми,јас и стариот и помагаме али жената е за восхит,кога ќе дојде од работа одма фаќа нешто да прави.Јас сум 19 години и знам какви ми се 90 % од другаркиве.Еве мојава женска незнае едни шпагети да свари,мајка и уште и собата и ја чисти,а и бившите не ми биле нешо поарни.Сум им рекол и на моите и на другари.Ако до 30 и кусур не најдам некоја асална ќе почнам да си барам некое селанче па макар и од Пустец.Па нека ме оговара цела населба ако сака ич не ми чуе.:D

значи не било до заведувањето како шо рецитира darmon

значи не било до заведувањето како шо рецитира darmon
Сепак сметам дека прво треба да се засака некоја особа и врз основа на таа љубов да се склучи брак, а не обратно, прво купи ја, па склучи брак, па тек на крај запознавај ја и пробај да ја засакуваш.

Сепак сметам дека прво треба да се засака некоја особа и врз основа на таа љубов да се склучи брак, а не обратно, прво купи ја, па склучи брак, па тек на крај запознавај ја и пробај да ја засакуваш.

No shit sherlock

Зависи колку ке си послушен.:свиркам:
Колку шо треба. Ни помалку, ни повеќе.

Идеалист. Како Спасе Супата...

Не ја купуваш жената, туку си ја бираш, и по скратена процедура си ја носеш дома, невеста да ти биде. ;)
Па ќе си ја учеш по наше да ти вреве, да ти работе по дома, да ти спрема, да те дотерува.... И полека полека ќе се усогласеш, и ќе тргне работата напред. :-)

Идеалист. Како Спасе Супата...

Не ја купуваш жената, туку си ја бираш, и по скратена процедура си ја носеш дома, невеста да ти биде. ;)
Па ќе си ја учеш по наше да ти вреве, да ти работе по дома, да ти спрема, да те дотерува.... И полека полека ќе се усогласеш, и ќе тргне работата напред. :)

А ти ептен старовремски а териш работата.Баш модерен Толстој.Идеалиста.

Маживе кои земаа Албанки те македонки од албанија се презадоволни и велат повредни се и од Доста рожденката, а дали дундите им се златни незнам ама знам едно, благодарение на тие жени низ многу села во Македонија за првпат после замислете цела декада се чуе детска игра,смеа па и плач, а ете и додатна работа за гвујо, ќе ги отвараат училиштата кои беа оставени на време и невреме.

Јас неќам една, сакам три да си земам ама проклет закон, само една дозволува а инаку едно младо 18 годи, една 25 и поевтина стара кокошка за добра супа би било подобро за три да истрошам три илјади евра отколку за автомобил:pipi: .

Абе колку жени има таму нонстоп некој купува. Дали нема мужи таму или па поднебјето, водата влијае само женски да се раѓаат ...
--- надополнето: 21 мај 2013 во 10:34 ---
А чим е таква работата ја ќе си земам две, не за друго да ми гласаат за избори. И тоа едната ќе ја пријавам во Аеродром а другата во Центар. :icon_lol:

А ти ептен старовремски а териш работата.Баш модерен Толстој.Идеалиста.
За тебе мош тава да е идеализам.
За мене, селски живот. :):):)

Иначе да, не е ного скапо да си ја донесеш по дома, само требе документите да и ги спремаш, и не знам дали на жени е дозволено да си зимат жени од Пустец.... ;)

За тебе мош тава да е идеализам.
За мене, селски живот. :):):)

Иначе да, не е ного скапо да си ја донесеш по дома, само требе документите да и ги спремаш, и не знам дали на жени е дозволено да си зимат жени од Пустец.... ;)
Абе прво у илегала како на гости да е, тек кога ќе се покаже а и ти се увериш дека не глуми тогаш документи ќе спремаш ако е штирак шо правиш, џабе вадење документи. ;)

Ако е штирак ќе треба секоја ноќ да ја ренташ за да си ги вратиш парите... :pos:

И јас сакам да си купам една за низ дома, им падна цената?
Неможе !!!! Ќе ги доуништите .. и после од каде жени за во рурални средини и општо ? :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom