Желба за теолог?

• Креатор на темата Креатор на темата Vej
  • Време на започнување Време на започнување
Како мислиш Каин не станала женско? Па зарем ти не веруваш во еволуција? Е баш ме интересира како според тебе настанало човештвото? За да кажеш дека оваа теорија е погрешна, ти мора да приложиш друга теорија која би била точна. Но такво нешто не видовме од тебе. Ајде приложи ти факти и докази, а не само бабпски приказни и уличарски муабети се изнаслушавме од тебе хахахахахаха
Како на пример ова:

Не верувам во еволуција никаде не кажав дека верувам едноставно тоа е прашање на кое нема одговор подржан со факти кај со факти и докази си кажал како настанал светот ?можда со тоа што геолози докажале дека староста на земјата е 8000 години тоа ја потврдува тезата на библијата со тие 8000 години но со самото тоа не ја потврдува библијата и бог како наш создател.Немам одговор на тоа прашаење нема факти но никого нема да убедувам со фикции и лажни докази дека треба да верува во нешто и дека треба да прави добро ради тоа а ти токму тоа го правиш со самото тоа се губи кредибилитетот на твоето учење цело време тоа ми е темата дека се губи кредибилитетот на твоето учење ме свакаш
за да кажам дека оваа теорија е погрешна ке ја наведам дарвиновата теорија за настанокот на светот и за едната и за другата не може да се докаже но има шанси и дан е донеле вонземјани но ни тоа не може да се докаже ме свакаш теории може да има мн муабетот е дека со самото тоа што твојата теорија е со факти неподржана со самото тоа што неможе да се докаже се понатаму пага во вода ме свакаш целата твоја работа целиот твој труд ја знам и сигурен сум дека ти чим си религиозен човек ке сакаш децата да ги научиш на добри работи но начинот на кој приогаш да им ги кажеш тие работи не може да вроди со успех затоа што првиот пат кога детето ке помисли дека е излажано тоа нема воопшто да верува во работите кој ти понатака ке ги кажуваш кој ако ги примерни мн нормално ке му донесат корист во животот на него и на целото општество сега ако тоа што му го кажуваш уште на старт те скапира дека не е потврдено било што понатака нема да го интересира воопшто и нема да сака да го примени затоа што ке го смета за лага која му ја кажал некој кој верува у лаги ме свакаш која ми е поентата .

Иначе ја не кажав дека лично ја ке ги учам тоа што така се изразувам не значи дека иам лоши животни принципи и дека нив ке ги научам на нешто лошо само морав да потенцирам до кој степен ме донесоа твојте недостојни одговори единствената работа што ми сметаше се тие одговори и тие се причината зашто почнав да пцујам и слично

НАПОМЕНА:Пред да ми одговориш добро прочитај ме и после напиши одговор те молам:)
Во кратки црти:Не дискутираме за теоријата ко теорија дискутираме за корисноста на твојата професија и каков ефект ке има врз младите деца со самото тоа што ги учи на фикции и лаги тие ке ја отфрлат се надевам свесен си за тој факт и те молам во следниот пост напиши ми го твоето мислење за тоа ти кажав дека немам одговор немам теорија фокусирај се на ова каков ефект ке има твоето учење еве например врз мене ја да ти го поставам ова прашање пред 30 деца од мој клас и ти го губиш кредибилитетот ме свакаш

Има луѓе што имаат одредени афинитети кон млади дечиња:)

Како мислиш Каин не станала женско? Па зарем ти не веруваш во еволуција? Е баш ме интересира како според тебе настанало човештвото? За да кажеш дека оваа теорија е погрешна, ти мора да приложиш друга теорија која би била точна. Но такво нешто не видовме од тебе. Ајде приложи ти факти и докази, а не само бабпски приказни и уличарски муабети се изнаслушавме од тебе хахахахахаха

Како на пример ова:
На времето прочитав една книга СИКРЕТ сигурно си слушнал за нејзе ,и почнав да ги разгледувам идеите во книгата како мислите стануваат реалност и тогаш мислев дека се почнува во еден момент со еден биг банг што понатака води до создавање на планети на тие планети почнува да се развива живот,човекот се раѓа живее и умира,се разликува од другите суштества затоа што може да мислис и со мислите да ја обликува реалноста ако се усоврши во тоа како ги користи мислите ке може да си обезбеди убав живот,и да биде среќен, но тогаш ми се разболе кучето и се наогаше мегу животот и смрта во тој момент сватив колку и да се моќни мислите на еден човек неможат да ја надминат, смрта тогаш во момент на очај се обратив кон тој господ го молев да ми помогне,ја свакав нашата немоќ пред минливоста на животот и сваќав дека колку и да можеме да го направиме среќен несреката е во неговата минливост,во минливоста на другите луге како ке гледам дека тие си заминуваат ,а таман помислив дека среката можеме да си ја создадеме сами таман помислив дека целиот свет ми стој под нозете таман помислив дека конечно го имам рецептот за среката таман помислив дека се што некогаш сум го сакал можам да го имам таман поверував дека ова е свет во кој има срека ,како што во книгата сикрет пишува се што сакаме со што ни е потребно сето тоа ни е достапно,а животот ме убеди во нешто сосема поинакво минливоста на нашето постоење ми даде до знаење дека џабе се сите пари ако ги изгубиш тие што ги сакаш ,тогаш сватив дека среката е невозможна во овој свет и дури се прашував зашто воопште да продолжам кога се е така бесмислено се е така празно и неважно зашто да не го прекинам овој кошмар сега пред да настапат и поголеми страдања и поголеми илузии и болката од кршењето на истите ,денеска е куче утре можеби ке биде љубвота на мојот живот или мајками или таткоми можеби некој друг што многу го сакам зашто да ја трпам сета таа болка непотребно кога токму таа болка ме спречува да ја остварам среката што мислев дека ми е на дофат на раката,за срека моето куче оздраве и ден денеска е живо и здраво и неможам да опишам нема зборови кој би можеле да опишат колку сум срекен што тоа е така,откако оздраве заборавив на тоа и сватив дека можеби мојте мисли сепак имале некаква мок,можеби мислите навистина можат да ја победат или барем да ја одложат смрта ,но пак ете ја смрта постојано демне очигледно е дека еден ден сите тие што ги сакаме ке ги нема,среката, среката е само илузија таа неможе да постои се додека постои смрта среката неможе да постои.сето тоа ме наведе да помислам дека можеби смрта да смрта е само почетокот на некој нов живот можеби реалноста не е како што ја замислував можеби приказната за АДАМ и ЕВА не треба да се толкува буквално можеби постои некое суштество кое ја гарантира нашата бесмртност,тогаш почанв да го барам тоа суштество читајки анализирајки барајки информации целата таа идеа дека господ е некој дедо со брада кој не гледа од небото ми беше некако неприфатлива,почнав да барам други гледишта на бог во будизмот,во хиндуизмот во разни мистични учења,сватив дека бог сигурно не е дедо што не гледа од горе и чека да не казни тој мора да значи нешто многу повеке ,ако постои бог тогаш постои и бесмртност ако постои бесмртност тогаш постои вечност тогаш среката е навистина можна,можеби книгата сикрет навистина ја зборувала вистиниата, тоа ме наведе да сватам дека јас сум постоел и пред да се родам и дека ке постојам по мојата смрт од тоа сватив дека времето кое го поминуваме тука е само краток блесок од вечноста,но среката сеуште беше недостижна ја не станав богат иако визуалзирав дека иам бентли не ја запознав лјубовта на мојот живот,не си ги остварив сите соништа што ги имав,мојте мисли некако не стануваат реалност (сепак потребно е трпение),тогаш се зачудив зашто господ кој ни ги дал мислите со кој и самиот се служел да го создаде светот не не научил и како да ги користиме,гледајки насилство во светото како лугето се убиваат секојдневно се запрашав дали бог е совршен кога нас не создал толку несовршени пак почнав да се прашувам дали среката навистина постои,и почнав да читам разна литература да го барам бог на сите страници од секоја книга се обидував да го разберам,некаде читав како треба да се лишам од земните задоволства,некаде како да се лишам од лошите желби некаде дека треба да се плашам од ѓаволот а да го сакам господ некаде дека треба да му се молам на исус сето тоа ми изгледаше многу збунувачки и јасно оделено од мојата идеа за среката тогаш почнав да се прашувам и каква е мојата цел во овој живот сигурно не се 10 милиони долари жени пари и дрога затоа што сите тие задоволаста се сепак минливи мене ми требаше траен лек за секој момент да биде чиста среќа а бог, бог е совршен тогаш и секој момент треба да биде совршен а бог го нема некако ко да заборавил на мене,што па ја толку сум згрешил зашто да заборави на мене ја сум сам животот е убав, не не животот ме убива а што е најтрагично нема со кој да го споделам тоа лугето не се заинтереесирани за ова ни да размислуваат сите бркаат некој минливи задоволства, се обидуваат да преживеат а јас јас талкам ја барам среката а неможам да ја најдам таа се крие од мене исто како и бог и повторно се прашувам дали среката е можна дали среката постои дали можам нешто да направам за да ја достигнам каде е таа која е таа тајна која може да ме однесе до неа,ова е болка ако е совршен бог не би требало овој свет да биде свет на болка.Продолжив да талкам продолжив да барам и се позбунувачки изгледаа сите тие вистини од сите религиие кој само за немите следбеници кој само бараат утеха се добри и задоволувачки, мене ми требаше нешто опипливо нешто вистниско а мудрите луѓе молчат или пак зборуваат а јас неможам да ги разберам, кој се па тие што се вистински мудри ,за едните мудар е буда за другите исус за третите кришна за четвртите мухамед,сите кажуваат нешто различно а јас јас сум сеуште збунет на кого да верувам кој ја зборува вистината, а вистната па вистината би требало да биде едноставна зашто лугето се толку заташкале заштоооо.Тогаш почнав да ги поврзувам сите работи да ги споредувам и сватив дека вистината е една многу луге ја зборуваат а малку можат да ја препознаат сепак можеби ни јас неможам да ја препознаам но барем сум сигурен дека во повеке учења има слични вистини тогаш нешто мора да е точно но некој различно ја толкуваат некој се прават дека ја разбираат, па медитираат ти кажуваат и ти да медитираш трети ти кажуваат да се молиш 5 пати на ден други да не пиеш кафе и чај а некој да станеш вегетерјанец неко јдека можеш да јадеш што сакаш кој од сите нив ја зборува вистинита ох господе кој е тој што ја зборува вистинита на кого да верувам на кого и за што да се молам кој од мојте желби се добри кој не, што сакам и дали тоа што го барам од животот е исправно дали смеам да сакам жена дали со тоа ти грешам на тебе што смеам што несмеам,што да направам за да стигнам до вечната срека ја не воопшто не сум заинтересиран за нешто минливо за минливо задоволство ја имам дрогата го имам алкохолот ефтините девојки статисфакцијата дека во многу работи сум подобар од другите но тоа воопшто не е срека,срцето ми е во грч во него нема срека нема мир нема лјубов воопшто дали можам да бидам срекен ако следам правила,а и кој правила се во ред да бидат следени.А мора мора да има некој кој е срекен кога би нашол баре еден човек што е срекен вистински среќен што е заедно со бог што ја има среката која ја има бог тогаш тој сигурно би можел да ми помогне но каде да го најдам и како да знам да го препознаам таквиот човек,некогаш мислев дека сум го препознал но сум се лажел многу луге изгледаат како да се срекни но пократко време маските паѓаат па каде, каде е е тој учител тој гури тој буда што може да ме разбуди каде е тој бог што живее во лугето во кој луге одбира да живее како јас да станам таков ,животот ме носеше низ чудни места помеѓу уште почудни луге помеѓу илузиии и уште поголеми илузии а сакав да ја најдам среката спремен сум за нејзе ја заслужувам... ако не ја заслужувам како тогаш да ја заслужам како да ја направам таа добра карма што ке направи да ја заслужам неможам да си помогнам на самиот себе како пак би можел да им помогнам на другите ,како да станам подобен за да бог живее во мене, затоа што ако за нешто сум сигурен тогаш сум сигурен дека, нема срека без него и продолжив да талкам да барам и на крајот сватив дека и бог ме барал мене ме чекал ме водел целиот мој живот кон него кон себе дека тој цело време бил тука и почна целата мистерија да се открива сватив дека сум бил жив сум умирал сум се рагал се уверив дека сум бесмрртен дека не чекаат убави работи дека вечноста е прекрасна сватив дека бог е најдоброто нешто што може да ни се случи дека целиот наш живот го бараме само него да не огрее со својата љубов кога ја најдов лјубвота почнав да се приближувам кон него сватив дека животот е само игра дека страдањата се само илузија животот е совршен ,за да ја цениме среката треба да постои и тагата постојат сите спротивности за да ја цениме нивната спротивност да научиме да уживаме во хармонијата, дека има некој што не води тој е постојано во нас во најдобриот човек и во најголемиот грешник бог е за сите бог е вечна лјубов само треба да се оспособиме за да ја примиме неговата лјубов и да ја шириме за неговата слава.Материјата пак е само холограм ништо значајно животот не настанал животот е вечен во еден момент постои целата вечност, времето и просторот се само сон исто како што кога спиеме сонот изгледа реален така и вемето и материјата се само сон нашата реалност е во него тој е единственото нешто што постои ние сме само едно мало делче од него но преку тоа мало делче ние сме се, во тоа се состои нашата срека во целосното единство со него ние сме постојано во единство,никогаш и не сме биле разделени само не сме биле свесни за нашето единство, сета болка сето страдање е неспоредливо со среката која е во единството со него.Тука сме само за да се сетиме на тоа единство кое во некој друг пофинсвет е остварено и всушност никогаш и не било прекинато моментот е да го осознаеме тука во овој материјален свет.Баш затоа пријателе сум пишувал глупости затоа што не сум разбирал и не сум знаел што правам, сум ги поврзувал работите погрешно и затоа сум пишал дека религијата е лажење на луге,и ден денес стојам позади тоа дека догмите нивните толкувања од страна на посредниците и лажните мудреци се лага но Бог е вистината бог е животот и светлината секој човек е син на бог и бог на својте деца им дал се им дал и пат преку кој ке го постигнат сето тоа, и тоа што бог не направил се како што би сакале ние во нашите ограничени свакања е затоа што бог или замислата на креацијата направила се многу посоворшено и поцелосно и во моментот кога ке почнеме да го разбираме тоа више нема да ни бидат потребни книги потребна ке ни биде само љубовта кон бог затоа што таа е најдобриот учител таа ке не научи да се сакаме себеси да го сакаме бог да ги сакаме лугето да се разбереме себеси да ги разбереме лугето и да сватиме какви се божјите желби и што тој сака за нас а неговите желби се веке остварени само треба да погледнеме и ке ја погледнеме совршеноста на светото вечноста на светот вечноста на нашата душа што го формира светот сега и секогаш ВЕЧНО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom