Joshua_Tree
Samo na minuvanje...
- Член од
- 21 март 2010
- Мислења
- 1.463
- Поени од реакции
- 4.853
На самиот почеток да појаснам дека оваа тема нема никакви допирни точки со садо-мазо.Феноменот на психичка болка не е реткост,но она шта мене ме интригира и тера на размислување е фактот дека во 90% од случаевите,свесно или несвесно,сами си ја нанесуваме.
...ќе кажете,па како е можно тоа кога ниеден човек не сака да биде повреден нели?
...сте се запрашале ли некогаш зошто ја осеќаме таа болка?
...кој е тој што ја "удомаќинил" истата?
...дали е за тоа крива социјалната матрица по која функционираме?
...колку пати во животот сте изговориле "колку сум наивен,сам го дозволив тоа"?
Мојот став кон оваа тема е едноставен..."На човекот му е исто толку потребна болката,колку и чувството на среќа и задоволство".Таа е наш верен сопатник и учител,без разлика како и во која форма сме ја осетиле.
...и еден мал совет(без амбиција да биде сфатен како манипулација): Пробајте себе и своите искуства да ги анализирате од "птичја перспектива"
Сакам да ги прочитам вашите видувања и искуства на оваа тема
...ќе кажете,па како е можно тоа кога ниеден човек не сака да биде повреден нели?
...сте се запрашале ли некогаш зошто ја осеќаме таа болка?
...кој е тој што ја "удомаќинил" истата?
...дали е за тоа крива социјалната матрица по која функционираме?
...колку пати во животот сте изговориле "колку сум наивен,сам го дозволив тоа"?
Мојот став кон оваа тема е едноставен..."На човекот му е исто толку потребна болката,колку и чувството на среќа и задоволство".Таа е наш верен сопатник и учител,без разлика како и во која форма сме ја осетиле.
...и еден мал совет(без амбиција да биде сфатен како манипулација): Пробајте себе и своите искуства да ги анализирате од "птичја перспектива"

Сакам да ги прочитам вашите видувања и искуства на оваа тема

Последно уредено: