Жална вест: Тоше Проески загина во сообраќајна несреќа

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од вчера престанав да верувам во Исус.
Тоше, пренеси му дека е најарогантниот и најсебичен Бог, кој ги зема ангелите само за себе.

Ти ќе живееш во моето срце, а твоите песни ќе ги пеам како химни на верата, љубовта и надежта.

Почивај во мир ангелу.

Да можам бар да се разбудам во свет на љубовта без стари долгови , тие сеништа во чекор што ме демнеаат... Да можам бар да те прегрднам да не се сеќавам на студој есенски ...

првите зборови од песната колку значат сеа... како да знаел...

...да можам пак да те разбудам со кафе утринско во кревет заедно па да те бакнувам...

Vo avgust imav gosti od edna dalecna zemia. mnogu raskazuvavme za Tose, slusavme negovi pesni ,glegavme sliki. Go zasakaa Toso odma.Denes ni ispratia izrazi na socustvo ,gi delam so vas zatoa sto adresa e:mila Makedonija

убаво си кажува во песната
А МОЈОТ ЖИВОТ Е ВЕЧНО ПАЃАЊЕ , СЕ ДА СЕ СОБЕРЕ ПОРАЗ ЌЕ ОСТАНЕ...

Mrazam da pokazuvam taga i bespomosnost.
Obicno begam od takvi emocii i gi cuvam za sebe.
Ne mozam da izbegam od edna druga konstatacija koja sto me vadi od takt:
Koj sto napravil nesto za Makedonija ili go ubivaat ili predvreme umira.
Pa taka i Toshe....vo istiot toj red na zasluzni....go snema...
O Boze....dal smo rodzeni zli....(Dino Vareshanovic-Merlin)
Moeto socuvstvo na semejstvoto.
Stetata e vekje napravena i e nenadomestliva!
Se ostanato...:toe: e samo patetika.

Уште сум многу тажен, каква загуба за цела Македонија и цел свет, не ми се верува...

SITE VE SAKAM- toa bea zborovi od tose .sekogas prepoznatliv vo sekoja prigoda kade i da sme i so kogo vo sekoja prigoda nema covek vo makedonija koj nekogas negi izgovoril.SITE VE SAKAM - ce ziveat vecno kako i tose sekoags ke bide so nas .

Пред некоја година, разменивме некој збор со Тоше, кул типче нема што, не е фер, не е фер, не е фер, не е фер..................НЕ Е ФЕР!!!!!

Denes me prasaa, kako taka da zagubi balkanot eden junak, primer, licnost za model na mladite.

Jas im rekov:

Gospod ja cuva Makedonija!!!! Ja cuva od site, duri i od nas samite. Potocno, najmnogu ja cuva od nas samite. Ama seto toa ima cena.
Zatoa se ona malku ubavo sto ke go iznedrime, vakvi, kakvi sto sme, nikakvi, brzo ni go zema, tamam stom ke mu se poraduvame.

P.S. Gospod gi cuva i budalite!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom