Згасната ли е надежта во човештвото?

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Во основно, имаше едно дете што дојде да учи со нас, од нас сите беше 2 години постар и физички 10 пати покрупен од сите нас, ама психички можеби 5 години помал. И незнам каква забава најдуваа да го зезаат типов, али постојано, некој што имаше слабо мало посрано его, ќе појдеше ќе му влепеше шамар, овој ќе почнеше да се дере да се нервира, овие пак го удираа па ќе му ја исфрлат чантата со ѓубре ќе му ја наполнеа, па ова па она постојано го зезаа. И еднаш иди типов, седнува до мене цел изнервиран и бесен што го заебавале, и му викам зошто си шупелка, коа те зафркаваат те удираат, земи едно столче, од глава тресни му го и крај на муабетот, цел живот вака ќе трпиш да си игра мајтап секој со тебе, убо ти е да те тепаат? А типов, веќе збеснат цел ден шо кркал ќотек, ама таков беше и наивен малце и ми вика ќе го избркале од школо ако праел проблеми, му викам немај си галје нив треба да ги бркаат шо те малтретираат, и во моментот еден позади му стегна еден ластик, батево ни едно ни две, грабна едно столче, масакар направи во класо, се шо беше до чоек шо го имаше удрено му го акна од глава столчето , ми се чини пола клас модринки носеше,можи психички беше подруг, ама физички беше каде каде поразвијан од нас, т.е дембел и то голем:)

Сликата беше нешто слична на ова:

И не можам да се изначудам,зошто, зошто да се дига посраното его на некој што свесно знаете дека има психички проблеми, тоа е исто , како да земиш на еден папагал што збори, да му се смееш оти зборел вака така онака....
Несфатливи се луѓето некогаш:)

Во основно, имаше едно дете што дојде да учи со нас, од нас сите беше 2 години постар и физички 10 пати покрупен од сите нас, ама психички можеби 5 години помал. И незнам каква забава најдуваа да го зезаат типов, али постојано, некој што имаше слабо мало посрано его, ќе појдеше ќе му влепеше шамар, овој ќе почнеше да се дере да се нервира, овие пак го удираа па ќе му ја исфрлат чантата со ѓубре ќе му ја наполнеа, па ова па она постојано го зезаа. И еднаш иди типов, седнува до мене цел изнервиран и бесен што го заебавале, и му викам зошто си шупелка, коа те зафркаваат те удираат, земи едно столче, од глава тресни му го и крај на муабетот, цел живот вака ќе трпиш да си игра мајтап секој со тебе, убо ти е да те тепаат? А типов, веќе збеснат цел ден шо кркал ќотек, ама таков беше и наивен малце и ми вика ќе го избркале од школо ако праел проблеми, му викам немај си галје нив треба да ги бркаат шо те малтретираат, и во моментот еден позади му стегна еден ластик, батево ни едно ни две, грабна едно столче, масакар направи во класо, се шо беше до чоек шо го имаше удрено му го акна од глава столчето , ми се чини пола клас модринки носеше,можи психички беше подруг, ама физички беше каде каде поразвијан од нас, т.е дембел и то голем:)

Сликата беше нешто слична на ова:

И не можам да се изначудам,зошто, зошто да се дига посраното его на некој што свесно знаете дека има психички проблеми, тоа е исто , како да земиш на еден папагал што збори, да му се смееш оти зборел вака така онака....
Несфатливи се луѓето некогаш:)
Слична случка ми се има случено.
Во последните минути на одморот, додека се враќав во школо, пресретнав група деца 6то ли 5то одделение беа незнам, малтретираа едно дете и го чув водачот на "групата" како ги тераше другите да му ги земат наочарите и да му ги скршат. Ова беше капката што ја прелеа чашата и можеби брзо изреагирав, но гневно и го земав ова што беше како водач за гуша и почнав да му се дерам да не го задеваат веќе. Погледот полн со благодарност што ми го упати малтретираното дете уште ми е врежан во сеќавање. А другите почнаа да креваат галама да го оставам на мира, но се смирија.
Не е природна селекција да се отфрлаат послабите поединци од општеството и на капак на тоа да им го отежнуваме животот.

Во ова веруваше и Хитлер а дури и сум сигурен дека си ја читал Mein Kampf книгата.
Инаку да ви кажам искрено порано ги сожалував ама сега веќе не.Прво зошто во нашата ни каубојска држава денеска повеќето гледаат да те зафркнат.Има луѓе кои заслужуваат помош, ама тие се ретки.
Инаку ова со просјациве и не знам си што, еве зошто не би им помогнал на нив:

Слушајте го внимателно клипот и напишете го тоа што сте го забележале.
Има бездомници кои навистина не можат да си помогнат колку и да сакаат, има пример луѓе кои што се инвалиди и навистина тие пример не можеш да ги ставаш во ист обрач со овие што ги кажав погоре тие заслужуваат помош и не се они виновни за нивната состојба, туку е виновен сосем трет фактор, ама реално повеќето овие наши просјаци, бездомници и whatever.....Не заслужуваат помош.
Од проста причина што кога еве на пример им се помагаше на бездомниците и просјаците во 2001 година, тие просјаци навистина после тоа придонесоа многу за нашето општество...........Голем дел од парите ги дадоа на УЧК за оружје и бомби кои осакатија доста наши војници кои денеска не можат поради тоа што загубиле некаков си дел од телото да ги вршат правилно своите физички активности.Ова е само еден пример што посочив а има и други милион измами како на пример: „Проси надвор, купи стан“ проект, „Баба ми ги изгубила сералките, проси надвор за да и купиш нови сералки“ , „Ми треба нова плазма, лижи му ја со јазик шофершајбната на некој човек за едно евро“ , „Преправи се во кловн речи дека си бездомник, подметни му на човек тапија да ти го препише станот и автоматски тој да се самоубие со фрлање во Вардар“.Тоа се најчестите проекти кои ги опфаќа книгата 100 чекори преродба „Macedonia, Cradle of culture land of pretty fucked up people“.

Jas neznam zosto ALFITE ja ostavile ziva

Неможеме да кажеме дека надежта во човештвото згаснува целосно ... Секогаш има и такви луѓе кои би сториле се за да им помогнат на оние не кои навистина им е потребна помош. Но мораме да признаеме дека големиот број на нечовечни луѓе го погазува оној мал број на луѓе кои се спремни да помогнат некому

Слична случка ми се има случено.
Во последните минути на одморот, додека се враќав во школо, пресретнав група деца 6то ли 5то одделение беа незнам, малтретираа едно дете и го чув водачот на "групата" како ги тераше другите да му ги земат наочарите и да му ги скршат. Ова беше капката што ја прелеа чашата и можеби брзо изреагирав, но гневно и го земав ова што беше како водач за гуша и почнав да му се дерам да не го задеваат веќе. Погледот полн со благодарност што ми го упати малтретираното дете уште ми е врежан во сеќавање. А другите почнаа да креваат галама да го оставам на мира, но се смирија.
Не е природна селекција да се отфрлаат послабите поединци од општеството и на капак на тоа да им го отежнуваме животот.

sekogas ce se najdat dobri lugje svetot ne se sostoi samo od losi

Во ова веруваше и Хитлер а дури и сум сигурен дека си ја читал Mein Kampf книгата.
Инаку да ви кажам искрено порано ги сожалував ама сега веќе не.Прво зошто во нашата ни каубојска држава денеска повеќето гледаат да те зафркнат.Има луѓе кои заслужуваат помош, ама тие се ретки.
Инаку ова со просјациве и не знам си што, еве зошто не би им помогнал на нив:

Слушајте го внимателно клипот и напишете го тоа што сте го забележале.
Има бездомници кои навистина не можат да си помогнат колку и да сакаат, има пример луѓе кои што се инвалиди и навистина тие пример не можеш да ги ставаш во ист обрач со овие што ги кажав погоре тие заслужуваат помош и не се они виновни за нивната состојба, туку е виновен сосем трет фактор, ама реално повеќето овие наши просјаци, бездомници и whatever.....Не заслужуваат помош.
Од проста причина што кога еве на пример им се помагаше на бездомниците и просјаците во 2001 година, тие просјаци навистина после тоа придонесоа многу за нашето општество...........Голем дел од парите ги дадоа на УЧК за оружје и бомби кои осакатија доста наши војници кои денеска не можат поради тоа што загубиле некаков си дел од телото да ги вршат правилно своите физички активности.Ова е само еден пример што посочив а има и други милион измами како на пример: „Проси надвор, купи стан“ проект, „Баба ми ги изгубила сералките, проси надвор за да и купиш нови сералки“ , „Ми треба нова плазма, лижи му ја со јазик шофершајбната на некој човек за едно евро“ , „Преправи се во кловн речи дека си бездомник, подметни му на човек тапија да ти го препише станот и автоматски тој да се самоубие со фрлање во Вардар“.Тоа се најчестите проекти кои ги опфаќа книгата 100 чекори преродба „Macedonia, Cradle of culture land of pretty fucked up people“.
Не сум читал нацистичка литература.Едноставно сум модерен човек :)
Ама бездомништвото и просјачењето е избор на слободна волја.Зошто јас да им ја ускратувам таа демократска определба.
РЕШЕНИЕ:
Ако немаш куќа оди под кирија.Бар милион наши сограѓани живеат така.Ако немаш пари најди си работа.Ако платата не ти стасува најди уште една работа.
За тешки проблеми постојат едноставни решенија.Малце се тешки и физички решенија ама функционраат прекрасно во денешницава.
Тој што нема сам си избрал да нема,таков живот сака.На него и милион евра да му дадеш ќе ги потроши за 1 година и пак ќе биде на улица.За тие ликови нема решение или би требало психијатриско советување а не да им ги храниме пороците,да им дадеме некој денар за да имаат за повеќе алкохол.
Лесно е да викаш дека немаш,тешко е да направиш да имаш.Тука мислам дека е решението на целиот проблем.

Грозна е сликата кога гледаш млади како си поигруваат со не толку среќните.
Одвратно е кога гледам како идната генерација си мава сеир со некоја жена што нема дом, или со некој човек со ментална болест. Слушам оправдание после, тој нас не нападна. Па, ако нема дом не значи дека сака да биде исмејуван.
Дали би помогнале на тотален странец, гледајќи го секој ден како барата по контењерите, или би го оставиле така.
Дали би одвоиле некој денар или дали би му ја дале својата кошула?
Дали би помогнале на вашиот не толку среќен сограѓанин, или само би погледнале настрана?
Денешното општество од најрани нозе те воспитува да станиш суров и себичен. Доколку по некоја случајност не станиш таков, остатокот ќе те прегази ко лебарка.

Не сум читал нацистичка литература.Едноставно сум модерен човек :)
Ама бездомништвото и просјачењето е избор на слободна волја.Зошто јас да им ја ускратувам таа демократска определба.
РЕШЕНИЕ:
Ако немаш куќа оди под кирија.Бар милион наши сограѓани живеат така.Ако немаш пари најди си работа.Ако платата не ти стасува најди уште една работа.
За тешки проблеми постојат едноставни решенија.Малце се тешки и физички решенија ама функционраат прекрасно во денешницава.
Тој што нема сам си избрал да нема,таков живот сака.На него и милион евра да му дадеш ќе ги потроши за 1 година и пак ќе биде на улица.За тие ликови нема решение или би требало психијатриско советување а не да им ги храниме пороците,да им дадеме некој денар за да имаат за повеќе алкохол.
Лесно е да викаш дека немаш,тешко е да направиш да имаш.Тука мислам дека е решението на целиот проблем.
Не е кај сите избор на слободна волја, али кај повеќето да.Тука грешиш што ги ставаш сите во ист обрач.Ако немаш куќа оди под кирија, а дали ти мислиш дека со денешниве плати на некој бездомник ќе му дадат поголема плата од 200 евра? Што ќе направиш со 200 евра?Си направил ли пресметка се тој човек колку пари му требаат минимум за да функционира како сиромашен човек?
Многу ти е грешно тоа размислување барем за мене, има луѓе во животот кои го изгубиле домот од сосем трети причини па пак на улица се на пример и се борат, но не можат да си обезбедат дом зошто за да обезбедиш ти една куќа ти требаат многу пари.Единствен начин им е да земат кредит (што и нема ни да им дадат патем речено банкарите) или пак да конкурираш за социјален стан каде што сите станови се доделуваат на татини и мамини синчиња, нешто по примерот на Ѓунер Исмаили и компанија.
И без разлика, јас ќе ти кажам на пример дека сум читал нацистичка литература но тоа мене пример не ме прави нацист, едноставно сум читал зошто сум сакал да истражувам.Ја имам читано книгата и затоа знам што пишува Хитлер во врска со тој проблем.

Грозна е сликата кога гледаш млади како си поигруваат со не толку среќните.
Одвратно е кога гледам како идната генерација си мава сеир со некоја жена што нема дом, или со некој човек со ментална болест. Слушам оправдание после, тој нас не нападна. Па, ако нема дом не значи дека сака да биде исмејуван.
Дали би помогнале на тотален странец, гледајќи го секој ден како барата по контењерите, или би го оставиле така.
Дали би одвоиле некој денар или дали би му ја дале својата кошула?
Дали би помогнале на вашиот не толку среќен сограѓанин, или само би погледнале настрана?

Се ова укажува дека се ближи судниот ден.
Покајанието е единствениот излез од оваа новонастаната ситуација.
Младината е опседната од лошиот син на христијанскиот бог. Луцифер е слободен. ТОј е меѓу младината.

Молитви, покајание, верба тоа е излезот, и спас од апокалипса.

он топик: Се е до воспитанието. Таквите примери се должат на лошо домашно воспитување и поставување на парите како највисока цел во животот.

не се глупирајте со судни денови и судни краеви и бла бла бла

за почеток, бидете вие позитивни и постапувајте правилно, според вашите морални вредности.

почнувајќи така од себе, да внесувате позитивни промени, ќе го промените и светот околу вас.

така оди тоа. најпрво се почнува од самите нас.

и бидете трпеливи додека дојдат резултатите.

ништо не се случува преку ноќ, иако некои работи навистина изгледа како така да се случуваат.

Општиот проблем на цела генерација израсната под палка на прозападни вредности, капитализам и корпоративни политики е што не знае за страв од големи размери. Знае само за еден страв, да не остане без нешто материјално. Генерациите кои ја преживеале Втора Светска на пример се изнагледале таква голгота што не им паѓа на памет да прават непотребни куршлуси. Е работата е што тие стари умираат и останува оваа алчна генерација која кај да е ќе наиде на огромен шамар за освестување. Не знам што ќе биде тоа, дали војна, штрајкови, природна непогода од голем размер итн. Човекот се учи и се свести само преку страв. Ни треба некоја сериозно строга и голема лекција за да фатиме прибелешки, зашто од таблоиди тешко дека некој ќе научи нешто.

Денешната ситуација е екстензија и бледа копија на дамнешно заборавено доба, кога човекот во природата битисувал како животно.

Природна или не, сепак е селекција која се развила, неслучајно, поради потреба од еволуција во одредена насока и нема потреба да морализираме и емпатизираме кон одредени членови на општеството, само од страв дека еден ден и ние ќе бидеме фрлени во тоалетната школка и после нас ќе следи млаз вода.
Во природата е на системот да се ослободува од неполезните и делумно неполезните алки од синџирот.
Мислам, не е логично да дозволиме да пукне мочниот меур нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom