ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
..оти запнале да живеат на повеќе островско тло каде е природно со толкави планински масиви и вулкани над океанот да дрма секојдневно...ама јапонецот инат, тука ќе живее и е навикнат веќе на земјотресите, он се вознемирува кога ги нема ;)
Па не се тие виновни шо госпо напраил планини и острови, тој требало да му ја мисли, све што градел се дивоградби упм.
Чиле и Еквадор гледам и побожни се бааги и пак ги треси, за таму која ти е теоријата?

И шо викаш ако се среди политикава нема да имаме земјотреси?

Сеа нешто гуглав и најдов инфо дека Косел е единствен активен вулкан на Балканот. Уште 2014 се забележани невообичаени активности од типот на испуштање на чад и има дури и по вести од тој период како жителите биле во паника.

Колку што знам геолозиве го имаат класифицирано како длабинска пукнатина настаната по природен пат што испушта гасови како сулфатара. Некои тврдат дека тоа можеби никогаш не ни било вулкан од причина што нема најдено докази за исфрлена магма или други карактеристики за ерупција.

Што има доле, тешко дека ќе знаеме со сигурност ама мене не ми е за верување дека таму доле лежи комора со магма.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ring_of_Fire

Кои „браќа“ на кои „браќа“ удриле бе? Ете ви ги Чиле, Јапонија, Еквадор...

Помалку ме боли политика кога се меша со земјотресиве, него „верувања“.

Mene baba mi od Ohrid na telefon preeska mi vika uplashena BUFTAT BABE BUFTAT ... a ja i vikam Sho buftat mor ... zemjotres, ami nas Skopjanishchava lani 5 i pol stepeni vo Septemvri koga ne zbufta i srejka ne ne otepa, pa zar vas tamu ke ve otepat 3 ili 4 stepeni buftajne pod zemja ... :cujte:

Mene baba mi od Ohrid na telefon preeska mi vika uplashena BUFTAT BABE BUFTAT ... a ja i vikam Sho buftat mor ... zemjotres, ami nas Skopjanishchava lani 5 i pol stepeni vo Septemvri koga ne zbufta i srejka ne ne otepa pa vas tamu ke ve otepat 3 ili 4 stepeni buftajne pod zemja ... :cujte:
Поплитки се и посилно се осеќаат.

а ти што викаш, кај да одат?
...требало на време да мислат, ама си го избрале тој начин на живеење дојдени од Азија може од Кина! :D

kinezi-mrs-u-japan.jpg

Shto e ova vo Ohrid lani li koga beshe kako tornado imashe nad ezeroto napraveno, nekoj Ohrigjanec go snimil i objavil na internet isto kako tornado na izgled nad ezeroto, a toa gore oblacite temni epten oblachno vreme ... pred nekoe vreme pa imashe na vesti gledav po tie sokacite vo stariot del od gradot poplavi od porojnite dozhdovi, sega pa letovo zemjotresi (preku 1000) za 15-ina dena, shto li e sledno vulkanot vo seloto Kosel da eruptira kako Etna na Sicilija ... treba Holivudski rezhiseri da kreiraat filmovi za Ohrid i Ohridsko !

У СК ќе љуља на високо само. Тие подоле ништо нема да осетат. Ваљда нема да се испровоцира скопскиот расед од трзаите незнам ни дали има логика за такво нешто.

Пред 10 секунди пак здрма во Кичево, ама мн слабо

Aло земјотрес утре сме на работа.Остај не малку да спиеме, дрмај на работа ко ќр сме не ќе се лутиме толку

...инаку потресите во МКД, како што гледам почнале со регистрација уште
на 26.06. кога имало неколку потреси со најголемиот 3,5 по Рихтер ,
едно осум потреса на 28.06. со најголем 3,3 по Рихтер,
на 29.06.едно дванаесет потреса со најголем 3,0 по Рихтер,
на 30.06 едно четири потреса со највисоко 2,5 по Рихтер,
на 01.07. два потреса со 2,4 по Рихтер,
на 02.07 четири потреса од кој едниот 4,2 по Рихтер,
03.07 до сега дваесет и четири потреса со највисок 5,0 Рихтер, ( 3,0 - 2,9 -2,8 - 4,1 - 3,5 -3,4 - 3,5 - 2,5 - 2,6 - 2,7 - 2,5 - 3,0 - 2,8 - 2,5 - 3,0 - 2,8 - 2,5 - 5,0 Рихтер

п.с.
во подфоумот на темата ,,Случувања во МКД, пред ивесно време имав коментар кој некои членови со подсмев ми го прифатија, кога реков дека кога брат дига рака на свој брат и меѓу себе ќе се убива, (мислејќи за тогашната моментална ситуација во МКД а власт) природата ќе казнува со поплави, земјотреси...сега кој е крив? * Z ? или *G ? нели секогаш имаме кривец за поплавите, земјотресите...

Не ти е срам да пишуваш вакви глупости?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom